Børnebøger Inspirationslister og guides

Mød uhyggelige monstre: Halloween-læsning for store og små

Mød uhyggelige monstre: Halloween-læsning for store og små

Det er Halloween. De udskårne græskar lyser op i ondsindede smil, og spøgelser, vampyrer, hekse og zombier ringer på dørklokker og venter på trappetrin. Uhyggen er overalt – og hvis du leder efter uhyggelige bøger, der passer til stemningen, har vi massevis af gode forslag.

Vi guider dig igennem de sejeste og uhyggeligste børnebøger. Vi har et monster for enhver smag – uanset om du er til vampyrer, varulve, spøgelser, zombier eller hekse.

Turen gennem midnatsskoven af John Kenn Mortensen

9788711444580

Er du mørkeræd? Der lurer alverdens væsener og monstre og venter på dig i Den Forbandede Midnatsskov …

Dennis vil gerne have en bedsteven – og det skal være Petro. Men Petro er ikke interesseret i bedstevenner, men han holder meget af pinde! Så han lover Dennis, at hvis Dennis smutter ind i Den Forbandede Midnatsskov og henter Petro skovens fineste pind, så kan de to blive bedstevenner.

Den er Dennis med på – indtil han står ved skovbrynet og kommer i tanker om, at skoven jo faktisk er møgfarlig og forbandet … men lige som han skal til at vende om, kalder en meget underlige pige på ham, og før han ved af det, er han godt og grundigt rodet ind i et farligt eventyr, som fører ham hele vejen gennem den rædselsvækkende skov!
Men hvad gør man ikke for sin bedsteven … ?

Bogen er velegnet for 5-12-årige – og til alle voksne, der er vilde med John Kenn Mortensens dystre og smukke tegninger.

Køb bogen hos din boghandler eller hos Saxo.com her.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=vV9qJv-iZfY[/embedyt]

 


 

 

De utilpassede af John Kenn Mortensen

9788711359808

Vil du gerne vide mere om vampyrer? Så læs denne bog om et skæbnesvangert møde i Lolland.

Der sker noget nede på Lolland … Det er for alvor slut med at dø af kedsomhed på en af omegnens roemarker.

Først var Johan og Jacob bedste venner, og Johan var hemmeligt forelsket i Dorthea, så satte Jackie ild til Frederiksens møbelbutik, samtidig med at byen nærmest gik neden om og hjem, fordi folk er blevet arbejdsløse. Sikke en ballade.
Og lige når man tror, at det ikke kan blive værre, så forsvinder alle byens voksne for kort tid efter at vende tilbage som frådende og blodtørstige vampyrer, som for enhver pris skal have blod.

Johan er ikke ligefrem handlingens mand eller dreng, men på et eller andet tidspunkt er det måske på tide at blive voksen, selv om det ikke altid er lige let, når man bor på Lolland og er omgivet af vampyrer.

Bogen er særligt velegnet for 9-14-årige. Køb bogen hos din boghandler eller hos Saxo.com her.


 

Horrorbogen – en labyrint og findebog af Miwer

 

9788711381250Mød alle rædslerne fra horror-verdenen i én og samme bog!

Træd ind i mørket, helt derind, hvor du aldrig har været før, og mød både mr. Hyde, Wolfman, Frankenstein, Nosferatu og en stor mængde zombier.
Du skal igennem dødsens farlige labyrinter og enorme bunker af kroppeløse hoveder – hvis du tør!
Hvis du er heldig, kan det være, at du kommer helskindet igennem. Men regn ikke med det!

En uhyggelig labyrint og findebog, hvor du allerbagerst kan finde skrækindjagende faktaoplysninger om de klassiske uhyrer, der har huseret i myter, film og litteratur gennem tiden …

Bogen er særligt velegnet for 4-10-årige. Køb bogen hos din boghandler eller hos Saxo.com her.


 

Zombie 2.0: TUT-ANK-ZOMBIES hævn af Kim Langer

9788711345092

Tag jer i agt, for han er den levende døde.

Er du vild med zombier? Så er Kim Langers bøger det oplagte valg.

Tut-ank-zombis hævn handler om Zack, som ved alt om zombier, især at de ikke findes i virkeligheden … men ved Zack mere end professor Møller, der er lige så besat af zombier som ham selv? Zack ved i hvert fald ikke, hvad det er, professoren slæber med hjem i en mystisk stenkiste fra Egypten. Men det finder han ud af. Desværre.

Bogen er særligt velegnet for drenge og piger på 9+. Køb bogen hos din boghandler eller hos Saxo.com her.

 

Zombie 2.0: Zombie-instituttet af Kim Langer

9788711335390Og de døde skal blive flere end de levende!

Zombie-instituttet er fortsættelsen på Tut-ank-zombis hævn og er fyldt med endnu flere zombies og rædselsvækkende krible-krable scener.

Ved et grumt uheld er Zack og hele hans familie blevet spærret inde i kælderen under Instituttet. Her har den rablende gale professor Møller travlt med at forvandle mennesker til zombier i den tro, at han kan opfinde en kur mod døden og opnå evigt liv. Nu er familien Zachariasen blevet en del af projektet og kan kun se til i rædsel, mens professoren forbereder deres forvandling. Er der virkelig ingen måder, de kan
slippe ud af det her mareridt på?

Bogen er særligt velegnet for drenge og piger på 9+. Køb bogen hos din boghandler eller hos Saxo.com her.


 

Spøgelser og midnatsgys: Den skrigende trappe af Jonathon Stroud

9788711345788

Den skrigende trappe er en bog fyldt med spøgelser og gys. Perfekt til højtlæsning i mørket – eller kuldegys før sovetid.

I Den skrigende trappe lider verden af en rædselsvækkende spøgelsesepidemi – og nogle af spøgelserne er endog særdeles farlige.

Lucy Carlyle er en paranormal agent, som drømmer om en bemærkelsesværdig karriere hos et berømt agentur. I stedet må hun slutte sig til Londons mindste og mest … øhm, usædvanlige agentur, der bliver drevet af den karismatiske Anthony Lockwood. Da en af deres sager går riv rav ruskende galt, har Lockwood & Co. kun én sidste chance for at rette op på miseren og redde agenturet. Uheldigvis indebærer det at tilbringe en nat på Englands mest hjemsøgte herregård – og forsøge at slippe levende fra det.

Bogen er særligt velegnet for drenge og piger på 10+. Køb bogen hos din boghandler eller hos Saxo.com her.


 

Uhyggelige fester af Sabine Lemire

9788711342268

Er du kreativ? Eller mangler du måske lidt inspiration til det perfekte Halloween-kostume, sjove spøgelsessnacks eller gåsehudsfremkaldende borddekoration?

Uhyggelige fester af Sabine Lemire er en bog om udklædning og fester med masser af gys. I denne bog finder du masser af inspiration til kostumer, pynt, mad og dekorationer, som kan bruges til halloween, fastelavn eller en (u)hyggelig børnefødselsdag.

Køb bogen hos din boghandler eller hos Saxo.com her.

CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.