Franske romaner

Er der noget særligt fransk over den franske litteratur? Er den altid smal og elitær? Er den kun for frankofile? Hvad søger og finder en redaktør som mig, når jeg går på jagt hos de franske forlag på de store bogmesser i London og Frankfurt?

Kun få af de mange romaner, der hvert år udkommer på fransk, oversættes til andre sprog. I Danmark udgiver vi oftere oversatte værker fra vores skandinaviske naboer og fra England og USA, men faktisk har 2015 været et godt år for fransk litteratur på Lindhardt og Ringhof.

Vi har nemlig udgivet fem meget forskellige franske forfattere – og der er noget for enhver smag.

Den romantiske roman

9788711448632

Jeg er her stadig er en romantisk fortælling om kærlighed mod alle odds. Bogen handler om Elsa, som ligger i koma på hospitalet. Desværre ved lægerne ikke, at Elsa kan høre alt, men er fanget i sin lammede krop. En dag forvilder Thibault sig ind på hendes stue efter at have besøgt sin indlagte bror. Thibault beslutter sig for at blive og tage et hvil, men stilheden føles tung, og Thibault begynder at tale til Elsa. Og pludselig opstår uventede varme følelser.

Clélie Avits romantiske debutroman har ikke blot taget Frankrig med storm – allerede inden bogen blev udgivet var den solgt til over 20 lande.


Den franske krimi

9788711320341

Pierre Lemaitre er en forfatter, som skriver klassiske kriminalromaner med et twist og gang på gang roses i anmeldelser for sin litterære tilgang til plot og sprog, hvilket tager genren til helt nye højder.

Camille er den tredje bog i Pierre Lemaitres anmelderroste serie om kriminalkommissær Camille Verhoeven, hvis kone Irène blev myrdet af en sadistisk seriemorder. Denne gang har Camille åbnet sit hjerte for en ny kvinde, Anne Forestier, men en dag bliver Anne brutalt overfaldet under et røveri i en juvelerforretning. Hun overlever kun lige med nød og næppe, og under Camilles efterforskning står det klart for ham, at gerningsmændene ikke har glemt Anne. Han tager sine forholdsregler og skjuler hende i sin bolig på landet, men alligevel kommer de mystiske bagmænd på sporet af dem. Nogen må have lækket informationer om, hvor de er. Hvem?

Find bogen her.


Den tankevækkende hverdagsskildring

9788711321386

Anna Gavalda er en af Frankrigs mest elskede forfattere. Hun tiltaler både unge og voksne, og skriver om alle hverdagslivets problemstillinger og svære valg.

Livet er bedre er to fortællinger om to unge mennesker, der er fanget i livet og i deres forestilling  om, hvad lykke og karriere er. Både Mathilde på 24 år og Yann på 26 tager hver især en drastisk beslutning om at ændre deres liv efter et tilfældigt møde med en fremmed – for hellere tage en chance med risiko for at fejle end stå tilbage og ikke at have leve livet.

Find bogen her.


Den barske roman

9788711335734

Kinderzimmer af Valentine Goby er en stærk skæbnefortælling fra 2. verdenskrig. Romanen er baseret på interviews med tidligere fanger og voksne født i kz-lejre, og fortæller historien om den 22-årige Mila, der ankommer til koncentrationslejren Ravensbrück.

Alle er nødt til at kæmpe en daglig kamp for at overleve én dag af gangen. Og så er Mila ovenikøbet gravid. Vil det sende hende direkte til henrettelse, hvis nogen opdager det? Hun hører tale om et Kinderzimmer, men ser ingen babyer …

Find bogen her.


Nobelprisvinderen

9788711444085

I 2014 blev Patrick Modiano tildelt Nobelprisen i litteratur. Og siden da er hans forfatterskab blevet genudgivet og læst bredt. Patrick Modiano er særligt kendt for at skrive romaner, der kredser om den menneskelige erindring og indgående beskriver de parisiske gader.

De dunkle butikkers gade udspiller sig i 1965, hvor privatdetektiven Guy Roland er på jagt efter svar. Femten år tidligere mistede han hukommelsen i en mystisk ulykke og blev givet en ny identitet. I takt med at han graver dybere og dybere ned i sin fortid, finder han ud af, at hans rigtige navn er Jimmy Pedro Stern. Han rejser fra Frankrig til Polynesien for at lede efter en barndomskammerat, men da han når frem, er vennen forsvundet, og Guy har kun en gammel adresse som eneste spor.

Find bogen her.