Fiktion Sarah Engell Young Adult-romaner

Sarah Engell om sin debut: Nu havde jeg endelig sparket døren ind til min drøm

Sarah Engell, Man glemmer aldrig sin første, debut, debutroman

FØLJETON || “Man glemmer aldrig sin første…”

 

Hvordan begyndte du at skrive? Har du altid været forfatter – og har du altid vidst, at du var forfatter?  Kommer historierne let til dig eller er det hårdt arbejde? Skriver du ud fra et plot eller en følelse?

I denne føljeton har vi spurgt en række forfattere, hvad de husker fra deres allerførste gang: dengang deres debutroman blev til.


Af Sarah Engell

Jeg fik afslag på de tre første manuskripter, jeg sendte til forlag. Da jeg havde lagt manus nummer fire i en kuvert og var cyklet ind til forlagspostkassen med det (jeg havde ikke råd til porto dengang), rettede jeg en knytnæve mod himlen og meddelte skæbnen, eller hvem der nu står for den slags, at hvis det her ikke blev antaget, så ville jeg satse på noget andet.

Blot én uge senere ringede Forlaget Carlsen og sagde, at de gerne ville udgive min bog. Jeg kan stadig huske, hvor hurtigt mit hjerte hamrede, da jeg havde afsluttet samtalen.

Instinktivt vidste jeg, at nu havde jeg endelig sparket døren ind til min drøm, og den opringning føltes faktisk vildere end selve udgivelsen.

Nu foregik udgivelsen så også i stærk modvind. Fra forlaget ringede, til bogen udkom, gik der fire år. Forlagsfusion, fyringer, virkelig mange illustrationer, og at forlaget flyttede til en ny adresse, skabte gentagne forsinkelser, så da bogen endelig udkom, var jeg ikke alene temmelig udmattet, men også for længst i gang med nye skriveprojekter.

Meget apropos hedder min debutbog ’Hvis bare …’ og handler om at ønske sig, at tingene så lidt anderledes ud. Hvert kapitel starter med ordene ’Hvis bare …’ såsom: Hvis bare man kunne afgøre det ved hjælp af ølstafet … Hvis bare man havde været spejder – og for en gangs skyld var beredt … Hvis bare jeg havde læst det med småt, da jeg underskrev kontrakten om at blive voksen …

Bogen udkom i 2009.


Debutroman, Sarah Engell Hvis bare...Sarah Engell er en af de stærkeste stemmer inden for YA-litteraturen herhjemme. Hun er kendt for at ramme de mest aktuelle emner og beskrive dem på en måde, som unge læsere kan spejle sig i.

Find alle bøger af Sarah Engell her

 

Siden debuten på forlaget Carlsen i 2009 har hun skrevet flere bøger for både unge og voksne, og hun modtog i 2018 Blixen-prisen i kategorien Årets børne- og ungdomsudgivelse for romanen Valget.

Læs mere og bestil Sarah Engells seneste roman, Valget, her