Kategori: Marie Holm

Marie Holm. Foto af Chris Tonnesen.

Marie Holm

Marie Holm (født i 1978) er madjournalist og kogebogsforfatter.

Marie har skrevet bøgerne Foodie, Budding og andre dirrende desserter, Flere dirrende desserter, Croque Monsieur – bordets franske glæder og andre kostmæssige unødvendigheder (sammen med Morten ” Master Fatman” Lindberg, som i en årrække var hendes makker på radioprogrammet af samme navn på Radio24Syv) og Søde skat – sæsonernes danske kager og desserter. Derudover har hun skrevet dessertbogen Kager du bager igen. 

Marie skriver freelance for blandt andre Politiken, Gastro og Lækkerier og så er hun dommer i programmet Sukkerchok på TV 2 Fri.

Mad og kager, du aldrig glemmer:

Marie Holms kogebøger er fyldt med inspiration og opskrifter, der kan bruges igen og igen.

Det gør sig særligt gældende for bogen Kager du bager igen, der netop indeholder de opskrifter, det er svært at give slip på.

Fokkuset er nemlig hos Marie Holm de opskrifter, der ikke ryger i glemmebogen, men forbliver en favorit – og som er helt vildt lækre.

LÆS OGSÅ: Kager du bager igen: Prøv Marie Holms nemme opskrift på den lækre selvsovsende fadbrownie, der hitter hos selv den mest kræsne kagespiser

Marie Holm skriver i forordet til Kager du bager igen følgende:

Når vi, der elsker at bage, i dag støder på en ny og tiltrækkende hjemmebagekage, er det i reglen ikke længere hjemme hos nogen – nabokonen, veninden, vennen, kollegaen – men snarere på nogens side, væg eller profil. Eller på tv. Vi finder ud af, om vi har lyst til at bage det ene eller det andet ved at vurdere det med øjnene. Og nye opskrifter er noget, vi beder om, fordi vi har set en særlig flot kage – ikke fordi vi har smagt en særlig god kage. Af og til viser den billedskønne kage sig så ikke at være timerne i køkkenet værd. Den ender med at blive sådan en kage, man kun bager én gang (…) Bogen her indeholder udelukkende kager, jeg bager igen og igen, uanset hvad kagemoden dikterer. Kager, der helt enkelt smager eviggodt og hvis skønhed ligger i netop dén velsmag, i deres naturlige ingredienser og i deres gode konsistenser. Ikke i tidens kagemakeup. Der er kager, jeg har bagt til mennesker, jeg holder af – og serveret for i stuer, i radiostudier eller på senge.”  – Marie Holm