Kategori: Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov (f. 1976) er en dansk forfatter, som betegner sit forfatterskab som autofiktivt. Hun er uddannet på Københavns Universitet som mag.art. i Litteraturvidenskab. Desuden er Leonora Christina Skov kendt som feminist.

Leonora Christina Skovs romaner tager udgangspunkt i oplevelser fra hendes eget liv, herunder provinslivet, opvæksten, frigørelsen og familierelationerne. Forfatteren Leonora Christina Skov blev især folkekær med sin roman Den der lever stille, som vandt De Gyldne Laurbær overlegent i 2018. Lars Sonnergaard, der er i bestyrelsen for prisen, udtalte: “Det er den mest markante sejr, jeg nogensinde har set”.

Leonora Christina Skovs bøger: Få indblik i det autofiktive forfatterskab

Allerede da Leonora Christina Skov var i femårsalderen, kunne hun ikke holde fingrene fra pennen. Før det tegnede hun sine historier. Med andre ord har Leonora Christina Skov altid været klar over, at forfattervejen var den rette vej at gå – på trods af at hendes forældre ikke mente, det var et rigtigt arbejde.

Da Leonora Christina Skov var 12 år, fik hun sin første PC, hvor hun hurtigt gav sig i kast med sine første manuskripter. Forfatteren bevæger sig inden for genren autofiktion. Genren er moderne fra 2010’erne, som blander selvbiografien med den skønlitterære roman. Bøgerne berører Leonora Christina Skovs eget liv, hvor hun skildrer henholdsvis virkelige og opfundne scenarier.

Læs også Leonora Christina Skovs egne ord om sin debut

Leonora Christina Skov debuterede som 26-årig

Leonora Christina Skov debuterede i en tidlig alder og har udgivet mange bøger efterhånden. En af dem er romanen Rygsvømmeren. Den omhandler mennesker, der tidligt får slået livet i stykker, mens de der er ansvarlige for det, ser den anden vej. Mere konkret handler bogen om en ung kvinde, der prøver at starte på en frisk men desværre igen og igen ender samme mørke sted, hvor hun på dramatisk vis ender med at brænde København ned.

Forfatteren nævner selv: “Følelserne i romanen er i høj grad mine egne, men den konkrete handling er fiktion”. Netop dette er essensen i den autofiktive genre.

En af emnerne i Rygsvømmeren er sugardating. Sugardating omfatter unge kvinder, der dater ældre mænd. I en af Leonora Christina Skovs andre, kendte romaner Champagnepigen, vender hun faktisk dette tema på hovedet. Den handler om ældre kvinder, der køber unge, balinesiske mænd, men den berører også, at unge piger fotograferes af ældre mænd. Ideen til bogen opstod fra en virkelig og bizar hændelse om fotografen David Hamilton i Leonora Christina Skovs ekskærestes liv.

Læs også Leonora genbesøger sine første to romaner

Rygsvømmeren og Champagnepigen udgivet i nye omslag

Romanerne Rygsvømmeren og Champagnepigen er de to første romaner af Leonora Christina Skov. Disse er blevet udgivet i nye udgaver, der er lavet i samarbejde med grafiker Simon Lilholt.

Simon Lilholt og Leonora Christina Skov har samarbejdet tidligere med stor succes. Læs mere om Leonora Christina Skovs arbejde på de nye omslag her. Er du nysgerrig på mere Leonora Christina Skov? Så dyk ned i artiklerne her på siden.