Kategori: H.G. Wells

H. G. Wells
H. G. Wells. Foto af George Charles Beresford, 1920.

H. G. Wells (1866-1946) var en britisk forfatter og en af science fiction-genrens foregangsmænd. Han debuterede med Tidsmaskinen i 1895 og skrev hovedværket Klodernes kamp i 1898.

Klodernes kamp er en af verdens første science fiction-romaner – og stadig den bedste.

Klodernes kamp er H. G. Wells verdensberømte fortælling om en dødbringende invasion fra rummet. Siden den udkom i 1898, har den opnået status som en af litteraturens allerstørste klassikere. Historien er så medrivende, at den skabte panik blandt lytterne, da den blev bragt som radiodrama i 1938 i USA – der var nemlig mange, der ikke havde forstået, at Mars-invasionen var fiktiv.

Klodernes kamp er lige så relevant i dag, som da den blev skrevet for over 100 år siden. Romanen er en indsigtsfuld fortælling om menneskehedens sårbarhed, frygten for det fremmede og kampen for adgang til begrænsede ressourcer. Samtidig er det en medrivende beretning om en almindelig mands kamp for sin families overlevelse.

Britiske H. G. Wells debuterede med Tidsmaskinen i 1895. Han sikrede sig udødelighed med hovedværket Klodernes kamp, som siden udgivelsen i 1898 har inspireret utallige forfattere, teaterfolk og filmskabere.