Kategori: Katrine Engberg

Katrine Engberg (f. 1975) er en dansk krimiforfatter, som er født og opvokset i København. Hun arbejder også med andre områder inden for kultur end lige forfatterskab. Katrine Engberg er både danser, koreograf på teater og TV samt sceneinstruktør. Hun har dermed et bredt CV med mange forskellige erfaringer. Katrine Engberg har blandt andet været teaterinstruktør på forestillingen Rytteriet 2 og instrueret musicalen Cougars.

Som krimiforfatter har Katrine Engberg opnået stor succes med sin debutroman: Krokodillevogteren, som hun udgav i 2016. Også udlandet – blandt andet amerikanske anmeldere som New York Post har rost Katrine Engbergs bog. Bogen er udgivet i mere end 20 lande.

Katrine Engberg: Bogen om Krokodillevogteren

Krokodillevogteren er en læseværdig krimi, som du bør have på din boghylde. Bogen handler om kriminalbetjenten Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner, som skal opklare et mord i et byhus.

En tidlig morgen i det indre København går folkepensionist Gregers Hermansen forsigtigt ned ad bagtrappen med sin skraldepose. Hos underboen står køkkendøren på klem. Det bekymrer Gregers Hermansen. Han kigger derfor diskret ind i lejligheden for at se, om der er noget galt. Gregers snubler og falder ind i lejligheden. Da han kommer til sig selv, opdager han, at han til sin rædsel, at han ligger oven på et blodigt lig af en ung kvinde. Så er fortællingen i gang.

Anmelderne skrev blandt andet om Katrine Engbergs bog Krokodillevogteren, da den udkom:

  • “Den danske krimiscene har fået en ny flettemester. Hun skriver overlegent godt og har konstrueret et finurligt plot”. Sådan skrev Berlingske, og gav Krokodillevogteren fire stjerner.
  • “Dygtigt koreograferet og vanvittigt spændende”, skrev Fyens Stiftstidende om Katrine Engbergs krimi.

Begrebet krokodillevogter er en afrikansk vadefugl, som har fået sit navn, da den angiveligt hjælper krokodillen med at fjerne madrester fra krokodillens tænder, i håb om ikke at blive spist. Hvordan den betydning kommer til udtryk i Katrine Engbergs bog, må du læse dig til.

Læs også Q&A med Katrine Engberg

“Jeg har brug for mine talismaner, når jeg skriver”

Når Katrine Engberg sætter sig til tasterne, så har hun brug for et forholdsvis ryddeligt skrivebord. Hun har brug for ro omkring sig, når tanker og ideer strømmer igennem hendes hoved. I skriveprocessen er Katrine Engberg intuitiv, da hun ender med at hav af små papirlapper, notesbøger og idéer bag på boner fra supermarkedet. Men på selve skrivebordet skal der helst kun være en computer, opbevaringsbakke til notesbøger og ikke andet. Måske lige en kop kaffe eller en bid mad.

Dog har Katrine Engberg behov for at have hendes “talismaner” omkring hende. Billeder af mennesker, hun holder af, hulsten hun har fundet fra stranden og en kinesisk lakæske med inspirerende artikler. Sidst men ikke mindst vil Katrine Engberg gerne have hendes fars kontorstol, som hun arvede fra ham, da han døde. Hun føler på den måde, hun har sin far tæt på. Katrine Engbergs far, Jan Leon Katlev, var lingvist og filolog og talte ti sprog, så han elskede boguniverset og sprog. Derfor ligger denne verden også Katrine Engberg meget nær. Kom bag om forfatteren her på siden.

Læs også Katrine Engberg: Jeg har brug for mine “talismaner” når jeg skriver krimi