Krimi Fiktion Inspirationslister og guides Lydbøger Skønlitteratur

Vild med krimi? 10 nervepirrende lydbøger til krimilæsere

Mangler du ny inspiration til, hvilke lydbøger du skal høre? Vi har samlet en liste med 10 krimi-lydbøger, du kan kaste dig over – hos Saxo Premium, Bookmate, Mofibo eller hvor du finder dine lydbøger.


Er du vild med krimier, men har du ikke prøvet en lydbog for nylig? Eller er du en af de mange danskere, der allerede har et stort forbrug af krimi-lydbøger, men mangler inspiration til din næste krimi-lytteoplevelse? Så læs med her hvor vi anbefaler 10 krimi-lydbøger, du kan kaste dig over med det samme!

Alle lydbøgerne på listen kan købes hos Saxo eller streames, hvis du abonnerer på Saxo Premium, Bookmate, Mofibo eller lignende. Nogle af dem findes også på bibliotekerne eReolen.X måder at dø på

Bogen er indlæst af  Jesper Bøllehuus og varer 15 timer og 51 minutter.

Stefan Arnhem, x måder at dø på

X måder at dø på er femte bog i krimiserien om Fabian Risk skrevet af den svenske forfatter Stefan Ahnhem. Bogen starter, hvor forgængeren Motiv X slutter, og vi følger fortsat Fabian Risk og hans politikolleger i Helsingborg.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem er ude med ny Fabian Risk-krimi. Læs i X måder at dø på

En gummibåd lægger til i Raa havn en sen sommeraften. I båden sidder en mand, med en svært spænd fast til ryggen. Det er ikke et tilfælde, at han er landet i Raa. Med sig bringer han et budskab om død. Et menneske skal dø, men ingen ved hvem.

Du kan købe eller lytte til X måder at dø på på Saxo Premium.Skytsengel

Bogen er indlæst af Thomas Gulstad og varer 12 timer og 45 minutter.

Skytsengel, Michael Katz Krefeld

Skytsengel er sjette bog i krimiserien om Thomas Ravn og hans følgesvend – den engelske bulldog Møffe. Hvis du vil starte fra starten, så hedder første bog i serien Afsporet.

LÆS OGSÅ: Ravn er tilbage – og hans by står i flammer

Alle bøgerne i Ravn-serien er indlæst af dygtige Thomas Gulstad.

Du kan købe eller lytte til Skytsengel på Saxo Premium.


Stilleleg

Bogen er indlæst af Sara Qvist og varer 11 timer.

Lone Theils, Stilleleg

Stilleleg er den fjerde krimi i Nora Sand-serien. Hvis du vil starte med første bog i serien, så hedder den Pigerne fra Englandsbåden.

LÆS OGSÅ: Lone Theils om Stilleleg: Det var svært at researche uden at blive utrolig vred

Avisen Globalt sender Nora Sand til den lille provinsby Toppingham, hvor en politimand er blevet brutalt halshugget med en krumsabel. En videooptagelse er lagt på nettet, og alt tyder på terror. Men efterhånden som Nora graver dybere i sagen, opdager hun, at byen gemmer på en mørk og hjerteskærende hemmelighed. En hemmelighed, som nogen er parat til at slå ihjel for – igen og igen.

Du kan købe eller lytte til Stilleleg på Saxo Premium.Pitbull

Bogen er indlæst af Jon Lange og varer 7 timer og 55 minutter.

Anne Mette Hancock, Pitbull

Journalist Heloise Kaldan er ved at lave en reportage om døende danskere, da Jan Fischof – en ældre, kræftsyg sønderjyde – betror hende, at han i sin ungdom var indblandet i en alvorlig forbrydelse. Heloise undersøger sagen, og da hun opdager, at den har forbindelse til en række unge kvinder, der forsvandt sporløst i slutningen af 90’erne, får hun brug for hjælp fra sin ven, den bramfri efterforsker Erik Schäfer fra Københavns Politi.

LÆS OGSÅ: Anne Mette Hancock skriver prisvindende krimier, der er umulige at lægge fra sig

I et kapløb med tiden skal hun nå til Sønderjylland og afdække de gamle sager, inden Jan Fischof udånder. Hvad blev der af de forsvundne piger? Hvem var manden, de lokale kalder Pitbull? Og havde Fischof noget med hans død at gøre?

Du kan købe eller lytte til Pitbull på Saxo Premium.Mørket kalder

Bogen er indlæst af Thomas Gulstad og varer 10 timer og 13 minutter.

Michael Katz Krefeld, mørket kalder,

En højspændt thriller om overgreb på kvinder og om selvtægt.

LÆS OGSÅ: Michael Katz Krefeld: “Vi fantaserer alle sammen om at begå selvtægt”

Selvstændig krimi af Michael Katz Krefeld med den kvindelige politikommissær Cecilie Mars i hovedrollen. Efter et brutalt overfald på en ung pige ønsker politikommissær Cecilie Mars at skabe retfærdighed, der hvor loven ikke længere slår til. Men snart får hendes handlinger uforudsigelige konsekvenser. Mørket kalder er en højspændt thriller om overgreb på kvinder, selvtægt og myndighedernes afmagt. En storbykrimi der kommer ind i sjælens mørkeste afkroge. 

Du kan købe eller lytte til Mørket kalder på Saxo Premium.Vold

Bogen er indlæst af Tina Kruse Andersen og varer 12 timer og 18 minutter.

Yrsa Sigurdardottir, krimi lydbog

Vold er fjerde selvstændige bind i Yrsa Sigurdardóttirs spændingsfyldte krimiserie om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.

LÆS OGSÅ: Brutale krimier fra den islandske kulde. Smuglæs i Yrsa Sigurðardóttirs Vold

Ved det gamle henrettelsessted Galgeklippen finder man liget af en ung, rig investor. Han har tilsyneladende hængt sig. Da hans lig bliver taget ned, står det klart, at der ikke er tale om selvmord. Efterforskeren Huldar bliver sendt ud til den døde mands lejlighed, hvor han finder børnepsykologen Freyja. Hun er sammen med en ansat fra Reykjavik Kommune og en lille dreng på fire år, som ikke kan redegøre for, hvorfor han opholder sig i lejligheden. Nu må Freyja og Huldar ved fælles hjælp forsøge at trænge til bunds i, hvad der egentlig er sket. Og det haster med at finde drengens forældre i live, da han meddeler, at hans mor er højgravid.

Du kan købe eller lytte til Vold på Saxo Premium.Proxy

Bogen er indlæst af Jesper Bøllehuus og varer 9 timer og 8 minutter.

Steffen Jacobsen, Proxy

Den pensionerede bogholder og terapeut Anne Holst bliver brutalt myrdet med en afrikansk ritualkniv. Kort efter ryster endnu et mord beboerne i Holbæk: En lokal læge findes stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen er tilbage med hæsblæsende nyt krimiunivers i Proxy

Efterforsker og krigsveteran Jacob Nordstedt sættes på sagen sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen. De to får travlt med at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser, hvor eneste fællesnævner er den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol. Tanyas forfinede lugtesans kan registrere selv de mindste antydninger af forandringer i dufte – og der er noget på et af gerningsstederne, som lugter forkert. Helt forkert.

Du kan købe eller lytte til Proxy på Saxo Premium.Sommermørke

Bogen er indlæst af Jon Lange og varer 8 timer og 27 minutter.

Sommermørke, Stina Jackson

I de dybe norrlandske skove er sommernætterne evigt lyse, og med midnatssolen hængende højt på himlen kører Lelle søvnløs rundt hver nat og leder efter sin forsvundne teenagedatter. Det har han gjort i tre år. Hun forsvandt en dag, hvor hun stod og ventede på bussen. Ingen så noget, og politiet har ikke nogen spor. Derfor har Lelle taget sagen i egen hånd og tjekker minutiøst hver eneste lille side- og skovvej langs landevej 95, også kaldet Silvervägen.

LÆS OGSÅ: Vinder af Glasnøglen 2019: Sommermørke er årets bedste skandinaviske krimi

En dag ankommer Meja og hendes mor til den lille by. De skal bo hos en ældre mand, Mejas mor har mødt på nettet. Meja har samme alder, som Lelles datter havde, da hun forsvandt. Hun savner en far, et trygt hjem, en almindelig familie, men må følge sin flyvske og lunefulde mor.

Du kan købe eller lytte til Sommermørke på Saxo Premium.Fortidens mørke

Bogen er indlæst af Jesper Bøllehuus og varer 9 timer og 18 minutter.

Guillaume Musso, fortidens mørke, krimi lydbøger

Under en usædvanlig snestorm på Côte d‘Azur i 1992 forsvinder en ung kvinde fra en gymnasiekostskole i Antibes. Vinca Rockwell på 19 år er efter sigende flygtet sammen med en lærer, og ingen ser hende nogensinde igen.

LÆS OGSÅ: Pageturner fra Frankrigs bedst sælgende forfatter. Læs i Fortidens mørke

I forbindelse med et studenterjubilæum femogtyve år senere mødes de tre gamle venner Fanny, Thomas og Maxime igen. Tankerne om, hvad der skete med deres veninde Vinca, er ikke glemt. Dengang begik de en frygtelig handling, som har præget deres liv lige siden, og nu er deres hemmelighed i fare for at blive afsløret. For på skolen er de ved at rive den gamle sportshal ned, og inden i murene ligger knoglerne fra et lig begravet …

Sandheden om, hvad der i virkeligheden skete, skal vise sig at være stærkt foruroligende og smertelig.

Du kan købe eller lytte til Fortidens mørke på Saxo Premium.Dvale

Bogen er indlæst af Julie Berthelsen og varer 12 timer og 3 minutter.

lydbøger, krimi, Camilla Grebe,

Samuel på 18 år er på flugt fra en vred narkoboss og er samtidig blevet smidt ud hjemmefra. I desperation svarer han på et jobsopslag, hvor en enlig kvinde søger hjælp til at passe på sin hjerneskadede søn.

LÆS OGSÅ: Hun forlod direktørjob for at blive krimiforfatter. Kom tæt på prisvindende Camilla Grebe

Samuel aner en oplagt mulighed for at komme i skjul. Men ingenting bliver dog som han forventer, da han flytter ind hos smukke Rakel og sønnen Jonas i det afsidesliggende hus ved havet i skærgården.

Samtidig undersøger politiet en drabssag, hvor liget af to unge mænd er blevet fundet nedsænket i vand. Efterforskningen kompliceres yderligere, da en desperat mor melder sin søn savnet.

Du kan købe eller lytte til Dvale på Saxo Premium.