Fagbøger Mad og drikke Madværkstedet Sundhed og livsstil Vegetariske og veganske kogebøger

Varme retter til kolde dage. Jamie Olivers spicy pastinaksuppe

Sund, nærende og helt uden kød. Få Jamie Olivers opskrift på en lækker og spicy pastinaksuppe, der kan holde dig på varm på selv de koldeste dage.


Til de kolde vinterdage har vi brug for noget varmt at varme os på. Med Jamie Olivers nye kogebog Grønt får du masser af inspirerende opskrifter til både kolde og varme dage – allesammen helt uden kød.

LÆS OGSÅ: Mere grønt på bordet – Jamie Olivers svampe stroganof

Selv siger Jamie Oliver: “I et travlt og fortravlet liv, hvor kød er nemt og let tilgængeligt på hvert et gadehjørne, må vi spørge os selv: Kan vegetariske retter virkelig stå distancen? Kan de vitterlig være lækre nok og gøre en lige så mæt og glad som kød? Jeg mener, at svaret er ét stort, rungende JA! Så med det i tankerne … velkommen til den vidunderlige verden af lækre retter, som tilfældigvis ikke indeholder kød.”


Jamie Olivers spicy pastinaksuppe

Ingredienser til 4 personer:

800 g pastinakker
1 løg
2 fed hvidløg
5 cm ingefær
Olivenolie
1 tsk hel spidskommen
Garam masala
200 g røde linser
4 uristede papadums
1,5 liter grøntsagsbouillon
4 spsk yoghurt naturel
4 kviste frisk koriander
Evt. chiliolie

Sådan tilberedes den spicy pastinaksuppe:

Pastinaksuppe Jamie Oliver

Varm ovnen op til 180°.

Læg 2 pastinakker til side til senere.

Skræl løget, skær det i grove tern sammen med resten af pastinakkerne (lad skrællen blive på), pil og skræl hvidløg og ingefær og riv det fint.

Kom pastinakker og løg op i en stor gryde ved jævn varme sammen med 1 spsk olie, læg låg over og steg det i 20 min. eller til alt er gyldenbrunt, rør undervejs.

Tilsæt hvidløg og ingefær, drys spidskommenfrøene, 1 tsk garam masala og linserne ud over og steg videre i 5 min.

Bræk de uristede papadums i mindre stykker ned i gryden, tilsæt bouillonen og lad det småkoge i 20 min. tilsæt evt. en sjat vand mere for konsistensens skyld.

Skræl i mellemtiden de 2 andre pastinakker i tynde bånd med en tyndskræller ind til den træede midte (som bare skal kasseres), blancher båndene i 30 sek. i spilkogende vand, dryp af og dup dem tørre.

Krydr med havsalt og bred dem ud i ét lag på et par oliepenslede bageplader. Rist dem i ovnen i 15 min., eller til de er sprøde og gyldne.

Smag suppen omhyggeligt til, rør yoghurten i, og fordel den i lune suppeskåle. Pluk korianderbladene ud over, drys med lidt garam masala og slut af med de sprøde pastinakchips. Dryp også gerne med chiliolie for at give suppen lidt ekstra varme


Jamie Oliver: Grønt

Grønt er Jamie Olivers lækre kogebog med nemme og smagfulde retter uden kød til alle dagens måltider. Selv opfordrer Jamie Oliver læseren til at prøve noget nyt for at slippe af med indgroede vaner.

Grønt giver dig masser af inspiration til, hvordan du skifter de vante produkter ud med nye, og hvordan man via årstidens råvarer også kan få økonomien til at hænge sammen – uden at gå på kompromis med smagen.

Du kan købe Jamie Olivers Grønt online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.