Bøger til teens Fiktion

Young Adult – 6 ungdomsromaner om kærlighed, venskab, familier og alt det andet rod

Endelig står sommerferien for døren, og derfor har vi lavet en liste over nogle helt igennem skønne ungdomsromaner, som du kan nyde på stranden, i sofaen, i bilen, i flyet – eller hvor du nu bedst kan li’ at læse. Det er bøger, som får en til at smile, græde, gyse og grine.

Anna og det franske kys

Anna og det franske kys

“Supersjov og klog og en af de mest oprigtige romantiske historier jeg nogensinde har læst.” – John Green, forfatter til En flænge i himlen

Anna er glad i Atlanta, hvor hun ser frem til at starte på sit sidste år på high school. Hun har en bedste veninde, et godt fritidsjob og et crush på en fyr, der netop er begyndt at vise interesse for hende.

Anna bliver derfor ikke begejstret, da hendes far beslutter sig for at sende hende på kostskole i Paris. Selv om Anna ikke kan fransk, møder hun hurtigt en ny gruppe venner, og ikke mindst den søde og charmerende Étienne St. Clair. Desværre er han allerede taget – og det er Anna vel egentlig også? Men i lysets by kan alting ske.

Du kan købe Anna og det franske kys som e-bog her eller låne den på biblioteket. 


 

Moskitoland

Moskitoland cover.indd

“David Arnold’s writing is both heartfelt and hilarious. You will fall in love with Mim, even as her grand journey will keep you guessing. Mosquitoland reminds us that sometimes imperfect is just perfect.”

– Ruta Sepetys, forfatter til Between Shades of Gray

Efter at Mim Malones familie pludseligt falder fra hinanden, bliver hun ført fra sit hjem i Ohio til udørkenen Mississippi med sin far og nye stedmor. Men før der er faldet ro over tingene, finder Mim ud af, at hendes mor er syg hjemme i Ohio. Hun skipper sit nye liv og den medicin, som hendes far insisterer på, hun skal tage, og hopper om bord på en Greyhound-bus mod nord.

Du kan købe Moskitoland som e-bog her eller låne den på biblioteket. 

 


21 måder at dø

21 måder at dø, Sarah Engell

 

★ ★ ★ ★ – Berlingske

Hvor lang tid tager det at gå fra at være en af klassens mest populære piger til at være en social taber, udstødt og stemplet af alle?

Ikke ret lang tid, konstaterer Stella, da hun efter en misforståelse kommer på kant med sin bedste veninde, Amalie. I løbet af ingen tid får Amalie vendt klassen mod Stella, og hun skyer ingen midler: Facebook-hetz, sms’er og groteske Youtube-klip. Stella er forsvarsløs og kan ikke andet end se til, mens hendes hadeside får flere og flere likes, og Amalies angreb bliver mere og mere ondskabsfulde. En lille trøst er Filippa, der også går i klassen, men hvor meget er en veninde egentlig værd, hvis hun ikke tør mødes, når andre ser det?

Du kan købe 21 måder at dø online her eller i din lokale boghandel.


Kærlighed for fanden

h9788711374023

Velskrevet, inciterende, underholdende og dog alvorlig roman om ung kærlighed i en lille by i Florida. (…) Læs den før din datter

– Bibliotekslektør Lone Krøgh

Før:  Reena har været forelsket i Sawyer, lige så længe hun kan huske, og endelig en dag forelsker de sig. Vildt og besværligt – for bag det selvsikre smil er der mørkere sider af Sawyer. En dag er han væk, uden et ord, og Reena sidder tilbage. Sønderknust. Og gravid.

Efter:  Næsten tre år er gået, og Reena har fået en ny kæreste, hun passer sin skole, sit arbejde og sin datter. Det er ikke det liv, hun havde drømt om, men det er okay. Så en dag, ud af det blå, dukker Sawyer op igen og skaber kaos.

Du kan købe Kærlighed for fanden som e-bog her eller låne den på biblioteket.


Alt jeg siger er sandt

h9788711385517

“Fin, rolig, romantisk, självsäker, välskriven, träffande, lättläst och svår att lägga ifrån sig”

– LitteraturMagazinet.

Alicia er 16 snart 17 og uden tvivl skabt til noget stort. Hun skal bare lige finde ud af, hvad det er. Fanget på et skoletoilet, der er gået i baglås, går det op for hende, at hun vil droppe ud af gymnasiet. Men mærkeligt nok, synes hverken hendes forældre eller bedsteveninden Fanny, at det er en supergod idé.

“En varm, indlevende og troværdig fortælling om en ung piges drømme, frustrationer, forelskelse og famlen efter meningen med livet. En roman hvor de fleste unge piger vil kunne genkende en eller anden følelse hos hovedpersonen Alicia” – Lektør Susanne Dahl Jensen.

Du kan købe Alt jeg siger er sandt som e-bog her eller låne den på biblioteket.


Den sommer alting ændrede sig

Skærmbillede 2015-06-04 kl. 13.25.29

Hver sommer glæder 15-årige Belly sig til at komme tilbage til det dejlige sommerhus i Cousins Beach og til de mennesker, hun holder allermest af: Susannah, som er Bellys mors bedste veninde, og hendes to sønner, Coread og Jeremiah.

Belly har været vild med Conrad hele sit liv, og håber, at det bliver denne sommer, der  sker noget mere imellem dem. Intet går dog helt som forventet. Ikke alene dukker en ny fyr, Cam, op på scenen, men også Jeremiah begynder at sende lange blikke til Belly, der kæmper en stædig kamp for at fange Conrads opmærksomhed.

“En fin ungdomsroman for de 13-16-årige piger, der gerne vil læse om den svære kærlighed og overgangen fra pige til ung kvinde” – Lektør: Susanne Dahl Jensen

Du kan låne Den sommer alting ændrede sig på biblioteket.


Bøgerne ovenfor er – bortset fra Anna og det franske kys – udgivet i Forlaget Carlsens SONAR-serie. Et kvalitetsmærke hvis du leder efter ungdomsromaner, der handler om det virkelige liv – her er garanteret ingen engle, vampyrer eller andre fantasy-freaks 🙂