Kategori: Timm Vladimir

Timm Vladimir (f. 1968) har et bredt CV. Han er dansk skuespiller, komiker, radiovært, fotograf og tv-vært. Han er blandt andet uddannet ved Aarhus Teater i 1993. Timm Vladimir har været med i forskellige tv-programmer. Du kender ham nok især fra tv-programmet Den store Bagedyst eller underholdningsprogrammet Vladimir og Kennedy. Han har i øvrigt lagt stemme til flere animationsfilm.

I 2011 vandt Timm Vladimir maddysten Masterchef Danmark, som blev startskuddet til en karriere som kok. I forlængelse af det blev han vært for flere madprogrammer. Titlen som vinder af Masterchef har også gjort, at Timm Vladimir kan skrive forfatter af flere kogebøger på CV’et.

Timm Vladimir deler sine bedste opskrifter

Når Timm Vladimir griber redskaberne i køkkenet, bliver han især inspireret af traditionel dansk mad og kombinerer det med retter fra mellemøsten og middelhavsområdet. Det er der kommet en kogebog ud af, kaldet: Små Retter Stor smag. Den indeholder mange dejlige opskrifter, der kan serveres til alle lejligheder, herunder både til hverdag og festlige lejligheder. 

Timm Vladimir fokuserer i sin bog på det fælles måltid, hvor familie og venner samles om et veldækket bord. Han kommer med traditionelle og nye bud på, hvordan mange små retter kan kombineres på tværs af et helt måltid.

Prøv for eksempel opskriften på små kartoffelmos-kroketter, som især viser kombinationen mellem dansk traditionel mad og mellemøsten. Indholdet i retten omfatter blandt andet:

  • Bagekartofler
  • Chorizo
  • Fløde
  • Smør
  • Pankorasp
  • Friske urter

Altså retten her er en nyfortolkning af kartoffelmosen, som er moderne og har et præg af sydlandske himmelstrøg. Du får serveret genkendelige retter med et twist, som dine gæster vil sætte stor pris på. I bogen er der også gode bud på, hvilke drinks du kan lave til en hyggelig fredag eller lørdag aften. 

Læs også Timm Vladimirs Små retter Stor smag

Hør mere om Kogebogen Køkken af Timm Vladimir

Timm Vladimir etablerede madskolen Timm Vladimirs Køkken i 2012, hvor han inspirerer og lærer både firmaer og private at lave mad. Det har skabt bogen Timm Vladimirs Køkken – øvelser gør mester, som især handler om at lave mad helt fra bunden.

Her lærer du for eksempel om kogekunsten til en god bøf bearnaise, hummerbisque eller at lave bagels. Med bogen får du en god hjælp til at lave både hverdagsmad og mad til gæstemiddage.

Læs også Kogebøger efterår

Timm Vladimir: “Jeg har altid lavet mad”

I skolen var Timm Vladimir blandt de få af drengene, der valgte husgerning i sin fritid. Timm Vladimirs mor har altid lavet meget mad hjemme, hvor Timm Vladimir fik lov at være med til madlavningen. Det har været grobund for deres gastronomiske familiehistorie, som Timm Vladimir også har videregivet til sin egen søn. Hans søn har derfor i en tidlig alder lært navnene på de fleste grøntsager, der eksisterer.

For Timm Vladimir er mad lig med omsorg og nydelse, som munder ud i smagfuld mad. Han vil gerne lave mad med et overraskelseselement. Så når han har fulgt en opskrift, kaster han sig ud i at eksperimentere og kreere sin egen version af retten. Det er hans typiske tilgang til at nyfortolke opskrifter. Timm Vladimir er så interesseret i mad, at han læser det som godnathistorie og nærmest drømmer om det.

Han har altid været sulten efter nye opskrifter og spændende måder at kokkerere på. Timm Vladimir hylder sanserne ved at lave mad fyldt med masser af smag. Hos Bog.dk giver vi vores varmeste anbefaling af Timm Vladimirs opskrifter.