CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Becky Albertalli Inspirationslister og guides Kristina Aamand Young Adult-romaner

Til kamp for kærligheden – bøger om køn, kærlighed og seksualitet, som du bør læse

LGBTQIA, kærlighed, køn, seksualitet

Kærlighed er for alle. For at du lettere kan tilføje bøger til din læsestak om kærlighed, køn og seksualitet, har vi samlet listen til dig her med nogle af det allermest spændende og rørende historier, som hører hjemme på enhver tbr-liste. 

Kærlighed på et postkontor

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult

Ben er en drømmer – såret og i gang med at sende ekskærestens ejendele retur efter deres break up. Arthur er i New York for første gang for at arbejde sommeren over – og kæmper for at føle sig hjemme. Første gang de ser hinanden, støder de bogstavelig talt sammen på et posthus. Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, bliver de måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt uden om.

Læs et uddrag af Hvis det er os her

Køb Hvis det er os online her eller hos din lokale boghandler

Når venskaber bliver til mere

Leah på offbeatet, Lovebooks

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er ikke helt så let i det virkelige liv. Selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner – ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel.

Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem.

Læs et uddrag af Leah på offbeatet her

Køb Leah på offbeatet online her eller hos din lokale boghandler

26 hemmelige forelskelser

Fordelen ved hemmelige forelskelser

Molly Peskin-Suso ved alt om at være hemmeligt forelsket. Hun har prøvet det 26 gange.

Alle forelskelserne er hemmelige, fordi Molly er bange for at blive afvist. Hun er forsigtig. For det skal tykke piger altid være.

Men så dukker Will pludselig op. Han er sjov, flirtende og muligt kæreste-materiale. Og med ham kan Molly måske få sit første kys. Men der er også Reid. Mollys nye kollega …

Læs et uddrag af Fordelen ved hemmelige forelskelser her

Køb Fordelen ved hemmelige forelskelser online her eller hos din lokale boghandler

LÆS OGSÅ: Love, Simon! Den ultimative guide til Simonverset af Becky Albertalli?

Modsætninger mødes

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder

Dante og Aristoteles er meget forskellige. Dante drømmer sig væk i poesi og kunst. Ari forsvinder i mørke tanker om den bror, der sidder i fængsel. Dante er lys i huden. Ari er meget mørkere. Man skulle tro, at en dreng som Dante ville være den sidste, der kunne bryde de mure ned, som Ari har bygget om sig selv. Langsomt omdefinerer de hinandens verden. Og de opdager, at universet er et stort og besværligt sted.

Læs et uddrag af Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder her

Køb Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder online her eller hos din lokale boghandler

LÆS OGSÅ: Alle burde unde sig selv at læse denne bog

Alle har hemmeligheder

En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning, men en af dem kommer ikke ud af lokalet i live.

Men hvem har slået Simon ihjel?

Det viser sig hurtigt, at han havde planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

Læs et uddrag af En af os lyver her

Køb En af os lyver online her eller hos din lokale boghandler

Et brev, der aldrig skulle være sendt

YA, young adult, Kære Evan Hansen, Dear Evan Hansen, ungdomsbog

Evan har altid følt sig alene, men da et brev havner i de forkerte hænder, bliver han trukket ind i en fremmed families tragedie. Nu får han muligheden for ikke længere at føle sig udenfor. Pludselig har den angstramte Evan et nyt formål. Og et website. Han er selvsikker, og han går viralt. Alle dage er fantastiske. Indtil alt er i fare for at falde sammen omkring ham, og han bliver konfronteret med sin værste fjende: sig selv.

Læs et uddrag af Kære Evan Hansen her

Køb Kære Evan Hansen online her eller hos din lokale boghandler

LÆS OGSÅ: Derfor bør Hvis det er os være øverst på din tbr

Når kærlighedens pris er høj

For enden af din pegefinger, Kristina Aamand, bogforum, bogforum 2017

Sheherazade føler sig klemt imellem sin mors forventninger om, at hun skal være en god muslimsk pige, og sine klassekammerater, som lever et helt andet liv. 

Da hendes støttende far bliver indlagt, bliver det sværere for hende at holde til presset. Så møder hun den jævnaldrende Thea, og pludselig åbner der sig en helt anden verden. Sheherazade kan ikke lukke øjnene for, at hun er forelsket, men er hun parat til at betale prisen?

Læs et uddrag af For enden af din pegefinger her

Køb For enden af din pegefinger online her eller hos din lokale boghandler

Fra Andrew til Amanda

Hvis jeg var din pige, ya, young adult, transgender, transkønnet, lgbtq

Amanda Hardy er den nye pige på skolen. Ligesom alle andre vil hun gerne få nye venner og passe ind. Men Amanda har en hemmelighed. Da hun møder den søde og venlige Grant, kan Amanda ikke lade være med at lade ham komme tæt.

Hun ønsker mere og mere at dele alt med ham, men hun er bange for, at når hanikke vil kendes ved hende, når først  han kender sandheden. For Amandas hemmelighed er, at hun før hed Andrew.

Læs et uddrag af Hvis jeg var din pige her

Du kan læse Hvis jeg var din pige online som e-bog på f.eks. Saxo.com eller hos din lokale boghandler

Lyset i mørket

hjertet er 1 organ, hjertet er et organ, sarah engell, ya, young adult, bøger, bog, læs, læsning, ungdomsbog, ungdomsbøger, ungdomslitteratur

En stærk ungdomsroman af Sarah Engell om kærlighed, cutting og kontrol. Lucca går i 1.g, og indtil for nylig var hun en af de dygtigste elever.

Nu er hun på vej til at gå under i et selvdestruktivt helvede af cutting og regler, der skal straffe hende for noget, der skete i en garderobe til en fest.

Luccas hemmelighed truer med at ødelægge hendes perfekte liv, og mens hun kæmper for at holde sandheden skjult, bliver hun forelsket. I en pige.

Læs et uddrag af Hjertet er 1 organ her

Køb Hjertet er 1 organ online her eller hos din lokale boghandler