CarlsenPuls Young Adult-romaner

Tag flugten fra hverdagen gennem YA-bøgernes verden

bøger, læsning, YA, young adult, ungdomsbog ungdomsbøger

Trænger du til et afbræk fra hverdagen og den endeløse nyhedsstrøm? Her finder du en række YA-bøger, som du kan hygge dig med indendørs og sætte virkeligheden lidt på pause.

Alle bøgerne kan bestilles online hos landets boghandlere – fx hos Bog & idé, Arnold Busck eller på saxo.com. Nogle af dem er også at finde på streamingtjenester som fx Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.

Til dig, der vil serie-binge

Chaos Walking (1) – Knivens stemme

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos Walking

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee (hvis tanker, Todd også kan gøre – om han vil det eller ej), et område med total stilhed.

De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve.

Du kan købe Knivens stemme online, fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af bogen her.

Six of Crows (1) – Kragens kald

kragens kald, six of crows, leigh bardugo

Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt.

Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de andre kriminelle tilsyneladende vil røre ved. Kaz sammensætter et højst usædvanligt hold af mindre respektable forbrydere fra underverdenen.

Kaz og hans lille hold er de eneste, der står mellem verden, som de kender den, og den enorme trussel, som de skal forhindre i at udfolde sig. Hvis de altså ikke slår hinanden ihjel først …

Du kan købe Kragens kald online, fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af bogen her.

LÆS OGSÅ: Netflix udvider rollelisten til Leigh Bardugos seriefilmatisering

Lara Jean (1) – Hvis bare du var min af Jenny Han

Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adult

Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng.

Det ville jo alligevel ikke blive til noget.

I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til hver enkelt, hvori hun har fortalt om sine følelser – og derefter har hun lukket brevet og gemt det i sin hatteæske og aldrig gjort mere ved sagen.

Brevet er lukket og forelskelsen ude af verden.

Men en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden …

Du kan købe Hvis bare du var min online, fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af bogen her.

Til dig, der vil læse en pageturner

En af os lyver af af Karen M. McManus

all the feels, En af os lyver, karen m. macmanus

Alle har hemmeligheder, ikke? Det, der betyder noget, er, hvor langt du vil gå for at beskytte dem.

En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning. En af dem kommer ikke ud af lokalet i live, men hvem har slået Simon ihjel?

Det viser sig hurtigt, at Simon havde planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre, stræberen Bronwyn, sportsstjernen Cooper, forbryderen Nate og skønheden Addy. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

Du kan købe En af os lyver online, fx hos Saxo.com, eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.

Se bogtraileren

LÆS OGSÅ: En udpræget relevant og original fortælling – her er årets ungdomsroman

Echo Ridge af Karen M. McManus

all the feels, Echo Ridge, Karen M. McManus, YA, young adult, ungdomsbog, en af os lyver

Echo Ridge er en by med mange hemmeligheder. Ellerys moster forsvandt derfra som 17-årig, og for blot fem år siden blev byen landskendt, da årets homecoming queen blev myrdet.

Ellery kender alt til hemmeligheder. Hendes mor har dem, hendes bedstemor har dem. Og efterhånden som Ellery lærer mere om Echo Ridge, står det klart: Alle skjuler noget. Men hemmeligheder kan være farlige – og de fleste er ikke gode til at holde på dem. I Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv …

Echo Ridge er Karen M. McManus’ anden roman.

Du kan købe Echo Ridge online, fx hos Saxo.com, eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.

Se bogtraileren

Til dig, der ikke vil for langt væk fra virkeligheden

Og så drukner jeg … af Ditte Wiese

Og så drukner jeg, ditte wiese, provinspis, forventningspres, prestige, perfektionisme, angst, eksamen,

Hvis ikke du præsterer perfekt, er du en taber! Sådan tænker den 18-årige Josephine, der forsøger at være ligeså perfekt og dygtig som sine venner. Hun har lagt en plan for sit liv. Hun har valgt en fornuftig uddannelse, den rigtige kæreste og den korrekte diæt. Det er godt, og det er perfekt.

Men der er noget, der sitrer i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og larmer. Får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret. Hun kan slet ikke få luft, men hun tør ikke råbe om hjælp. For hvis ikke hun kan alting, er hun jo ingenting.

Du kan købe Og så drukner jeg … online fx på saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.

Se bogtraileren

Mindre end en kilometer væk af Sarah Engell

mindre end en kilometer æk, sarah engell, noveller, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, læsning, bog, bøger, ya-bøger

Otte noveller en af de stærkeste stemmer inden for YA-litteraturen.

Mindre end en kilometer væk skriver Sarah Engell blandt andet om Tobias, der er fanget i sin egen krop; om et søskendepar på en dødsensfarlig flugt over Middelhavet; om pigen, der aldrig har set hverken himmel eller hav; om Lukas og de rotter, der forfølger ham. Fælles for novellerne er, at de kryber ind under huden på læseren og efterlader en følelse, som er svær at ryste af sig. De er en afsøgning af menneskets skyggesider. Historier om at klamre sig til noget, der allerede er mistet, og den smertefulde længsel efter dét, der på samme tid er tæt på og uopnåeligt.

Du kan købe Mindre end en kilometer væk online fx på saxo.com eller i din nærmeste boghandel. Læs også et uddrag af bogen her.

LÆS OGSÅ: Sarah Engells tre første YA-romaner er tilbage på hylderne i nye klæder

Mørke rum af Kristina Aamand

all the feels, Mørke rum, Kristina Aamand, YA

Sophia starter i sygeplejepraktik på Klinikken for seksuelle overgreb. Veninden Maysun har regnet formlen på det gode liv ud, men kan hun være sikker på, at hun har regnet rigtigt. Et sted langt borte får Parvati et ægteskabstilbud, som gør hendes forældre glade, men kan hun leve op til de krav, en mand stiller sin hustru?

Elias, Sophias storebror, er fornuftig og ansvarlig, der drømmer om Nanna, men da han er alene med hende, bliver drømmen til et mareridt. 

Og så er der pigen, der ligger alene, indtil døren til hendes værelse går op, og hun forsvinder ind i det mørke rum.

Du kan købe Mørke rum online, fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.

Se bogtraileren