Mad og drikke Fagbøger

Tænker du en aften uden kød? Prøv mummums lækre bowl med tunsalat og avocado

Nogle gange er det eneste, der dur en god måltidssalat. Mangler du inspiration, så prøv mummums opskrift, hvad enten det er til frokost eller aftensmad.


Kvinderne bag maduniverset mummum har gjort hverdagsfavoritter til en specialitet, og i deres første kogebog har de samlet 100 af deres bedste opskrifter – blandt andet på lækre bowls.

Mummums mantra er, at der altid skal være plads til god mad, uanset hvor travlt man har, og det skal være overskueligt for alle at lave lækker, sund og nem mad.

LÆS OGSÅ: De bedste grønne kogebøger hvis du vil spise mere plantebaseret

Denne bowl med tunsalat og avocado er toppet med syltede rødløg for at give den det sidst mmm mummum!

Du kan købe mummum online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra den 7. april.


Bowls med tunsalat og avocado

2 personer · 20 minutter

40 g quinoa

Tunsalat
280 g tun fra dåse
5 spsk. creme fraiche
lidt citronsaft
salt og peber

Andet
1 avocado
30 g cherrytomater
50 g frosne edamamebønner
1⁄2 citron
50 g spinat
40 g syltede rødløg
(se opskrift på side 181)
evt. frisk persille

Syltede rødløg
2 dl sukker
2 dl eddike
2 løg

Tilberedning

Syltede rødløg

1. Kog sukker og eddike op i en gryde, til sukkeret er opløst.

2. Tag gryden af varmen, og lad lagen køle af.

3. Skræl løgene, og skær dem i skiver. Kom dem derefter i et lille glas eller en bøtte.

4. Hæld lagen over, sæt låget på, og stil glasset på køl i minimum 15-30 minutter.

Quinoa

1. Kog quinoaen efter pakkens anvisning, og sæt den derefter til side.

Tunsalat

1. Hæld vandet fra tunen.

2. Rør creme fraiche og tun sammen i en skål, og smag til med citronsaft, salt og peber.

3. Halver avocadoen, og fjern stenen. Skrab avocadokødet ud, og skær det i skiver.

4. Halver cherrytomaterne.

5. Skyl de frosne edamamebønner i vand, til de tør op.

6. Skær citronen i både.

7. Anret spinaten i skåle. Top med cherrytomater, edamamebønner, kogt quinoa, tunsalat, syltede rødløg og en citronbåd. Top evt. med lidt frisk persille, og server med det samme.


mummum, Amanda Juul Jensen, Mathilde Munksø Bentsen, kogebog, hverdagsmad

Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?

I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!

For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.

Du kan købe mummum online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra den 7. april.


Jeg startede i sin tid en bogklub med to af mine gymnasiekammerater og opdagede først for alvor, hvor givende det er at læse noget, andre har valgt. Nu læser jeg med en umættelig følelse af altid at forsømme en anden god bog og forsøger derfor ihærdigt at læse så mange klassikere og så meget forskelligt litteratur som muligt. Som studentermedhjælper på Lindhardt og Ringhof kan du her på Bog.dk finde mit navn på både artikler, lister og læseprøver.