Bøger til godnatlæsning Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

Syv geniale bogserier voksne elsker at læse højt

bogserie, bogserier, geniale bogserier, børnebøger, højtlæsning

Humor, opdagelserejser, spilnørderi, fart over feltet, nostalgi, finurlige facts … og fare for massive grineflip. Højtlæsning for de lidt større børn er bare herligt. Nu er der lidt mere kød på historierne, og højtlæsningstjansen bliver ofte endnu mere underholdende for os voksne.

Du er sikkert en formidabel højtlæser – ellers er det aldrig for sent at blive det.

Her anbefaler vi syv geniale bogserier, som vil være et højtlæsningshit for dig, der er forælder til en tween. Det er historier, som voksne her på forlaget ikke kunne slippe igen, som vi smuglæste slutningen på, mens børnene var på lejrskole eller fodbold – og som vi gerne læser igen.

 

Supersaurus af Jay Jay Burridge

supersaurus, bogserie, bogserier, geniale bogserier, børnebøger, højtlæsningForestil dig en verden, hvor dinosaurerne overlevede …

Denne verden tilhører de mægtige supersaurusser – ja, de er lige så fascinerende, som de lyder – og i denne serie bliver læserne taget med på et eksotisk ekspedition i bedste Indiana Jones-stil.

Bea Kingsleys forældre forsvandt sporløst for 11 år siden, men da Bunty, Beas gæve bedstemor, pludselig planlægger en rejse til de fjerne Aru-øer for at se de sjældne raptorer, begynder Bea at stille spørgsmål.

Og jo flere spørgsmål Bea stiller, jo flere problemer bliver de mødt af. Var rejsen til øerne en livsfarlig fejltagelse, eller er det begyndelsen til et eventyr for livet?

Prøv også den gratis app, der vækker illustrationerne eller forsiden til live med augmented reality.

Fra 10 år.

Læsmere om Supersaurus-serien her.

Iqbal Farooq af Manu Sareen

Iqbal Farooq, manu sareen, bogserier, bogserie, børnebøger, højtlæsning, geniale bogserier

I en opgang på Nørrebro bor Iqbal Farooq sammen med hele sin gæve familie. Og det lyder måske meget fredeligt og roligt, men det er det bare sjældent, faktisk aldrig, i lige præcis denne familie og denne opgang.

For det første er der hr. Wibrandt på første, der brokker sig over alt det, som ikke er dansk, og det er der en hel del af på Nørrebro. Så er der onkel Rafig, der altid roder familien ud i ballade med gale somaliere, russiske gangstere eller tyske galninge.

Heldigvis er der også Iqbal, som altid må prøve at redde onkel og ikke mindst Danmark, vores alle sammens fædreland. ‘

Familien Farooq keder sig aldrig – og det gør læserne heller ikke i de intet mindre end 10 bind i serien.

Fra 8 år

Læs mere om Iqbal Farooq-serien her.

Karmaboy af Jacob Riising

karmaboy, jacob riising, bogserier, bogserie, geniale bogserier, højtlæsning, børnebøger

Her får du hæsblæsende og humoristiske historier direkte fra Skovlunde Bytorv om skurke, planer, numsekløe, masser af pølse – og god karma selvfølgelig!

For 11-årige Niller aka Karmaboy tager kampen op mod alt fra kometer til borgmesterfruer og kameler ved at gøre gode gerninger.

Der er nu tre bind i serien om Karmaboy, Helse-Else, Tykke og alle de andre – og alle bind kommer ifølge med fodnoter og installationsguide. What’s not to like?

Fra 8 år.

Læs mere om Karmaboy-serien her.

Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia af Tobias Bukkehave

bogserier, bogserie, geniale bogserier, højtlæsning, bøger om gaming, bøger om computerspil, Elmer Baltazar, rejsen til arkadia, tobias bukkehave, fantasy, børnebøger, ferielæsning, børnebøger til vinterferien, højtlæsning, bøger til tweens

Rejsen til Arkadia byder på humoristisk og storslået dansk fantasy om ægte venskab.

Elmer er en dreng med lidt for store krøller, der har skaffet sig sin første IPad. Det krævede hans makker fra klassen, Emmy. Hun er et geni på en computer, krævende og dufter på en måde, der gør ham lidt svimmel.

IPaden viser sig at være en portal til landet og computerspillet Arkadia, og da den sluger Emmy, følger Elmer efter  … og så er der rig mulighed for at udleve sine største drømme om at slå sig løs i et computerspilsunivers med drager og sorte riddere.

Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia er første bind i en trilogi.

Fra 10 år

Læs mere om Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia her.

Game On – hævnen er sød

geniale bogserier, bogserie, bogserier, højtlæsning, game on, hævnen er sjød, bøger om gamin, bøger om computerspil, børn på nettet, børn på internettet

Hvordan redder man verden, når ens mor har taget ens computer?! Lucas har nok at slås med. Der står fire lyslevende spilfigurer på hans værelse. De har brug for hjælp, for Skyggemonsteret skal stoppes, før det sprænger en bombe i den virkelige verden.

Og som om, det ikke er nok, har Lucas en endnu større modstander: sin mor. Hun har nemlig taget hans computer fra ham, og uden den er der ingen portal tilbage til spilverdenen.

En sjov og spændende gamerhistorie om at være på mission med lidt for tynde overarme – og så er der masser af spilnostalgi for alle os, der huske ti før årtusindeskiftet.

Fra 9 år.

Læs mere om Game On-serien her.

Hundemand af Dav Pilkey

 

nderhyler, hundemand, dav pilkey, kaptajn ubogserier, bogserie, geniale bogserier, højtlæsning, hundemand, kaptajn u

Forfatteren til den populære serie om Kaptajn Underhyler har skabt en ny helt, som kan opsnuse forbrydere, grave sandheden frem og jagte de skyldige.

Da politihunden Greg og hans betjent-menneske kommer til skade på jobbet, ændrer helt nyskabende kirurgi verdenshistorien for altid og frembringer … HUNDEMAND.

Med et hundehoved og en menneskekrop er den modige helt klar til at kæmpe for retfærdighed. Og så skal man jo også lige huske, at klø ham lidt bag øret, for så bliver han så glad.

Men kan han mon holde sin natur under kontrol, når pligten kalder? Ny hovedperson – men samme gakkede humor, som ungerne sikkert kender og elsker fra Kaptajn Underhyler.

Fra 7 år

Læs mere om Hundemand-serien her.

Percy Jackson

bogserier, bogserie, geniale bogserier, Percy Jackson, rick riordan, fantasy, fantasybøger,

“Jeg havde ikke lyst til at være halvblods. Jeg har aldrig bedt om at være søn af en græsk gud.”

12-årige Percy Jackson er på vej til at blive smidt ud af endnu en skole, fordi han har pulveriseret sin lærer. Han ved ikke helt, hvad der skete, men det er ikke første gang, der sker besynderlige ting omkring ham.

Da han efter en dramatisk flugt ender i Halvblodslejren, møder han væsner, der kun burde optræde i bøger om græsk mytologi.

Rick Riordans sans for humor, spænding og mytologi er gået lige i hjertet på millioner af læsere verden over.

Fra 10 år

Læs mere om Percy Jackson-serien her.

Du kan finde flere gode højtlæsningsbøger på carlsen.dk

God læselyst!