Fiktion

8 skønne boggaver til studenten

studentergave, student, studentergilde, gave til student, boggave, ung, roman, klassiker, skønlitteratur, den lille prins, antoine de saint-exupéry, eventyr, eventyr for voksne

Det er sommer, og det betyder også, at de hvide studenterhuer med røde og blå bånd atter dukker op i bybilledet. Måske er du også inviteret til studentergilde – og hvis du ikke aner, hvad du skal give den nyudklækkede student i studentergave, har vi 5 skønne gaveforslag af den firkantede slags.

For hvad kunne være bedre end en bog? Hvad med en skattet klassiker, der vil stå i reolen i for evigt? Eller en god roman, der kan sluges med det samme, nu når den studerende endelig har tid til at læse for fornøjelsens skyld? Eller måske en kogebog til den unge, der netop er flyttet hjemmefra?

De tidløse klassikere

Klassikere er ældre bøger, der endnu bliver genudgivet og læst hele verden over, og dermed stadig ræsonnerer med os på trods af alle de ting, der har ændret sig siden. Det er tidløse værker, der har holdt mange år, og som vil holde mange år endnu.

Derfor er klassikere også oplagte studentergaver til den unge, der er ved at etablere sit eget bibliotek. Uanset om der er tale om bøger af Charlotte Brontë, Ernest Hemingway eller Jane Austen.

studentergave, student, studentergilde, gave til student, boggave, ung, roman, klassiker, skønlitteratur, den lille prins, antoine de saint-exupéry, eventyr, eventyr for voksne

De fleste kender det fortryllende eventyr om den lille prins, der forlader sin ensomme planet for at få nogle venner. Antoine de Saint-Exupérys smukke historie fra 1943 blev filmatiseret sidste år, og lever stadig i bedste velgående. Det er nemlig en smuk og tankevækkende historie for både børn og voksne, der hører til i enhver bogreol.

>> Køb Den lille prins her

studentergave, student, studentergilde, gave til student, boggave, ung, roman, klassiker, skønlitteratur, 1800-tallet, england, charlotte brontë, jane eyre, jane austen, kærlighed, klassisk kærlighedsroman, kærlighedsroman, gotik, gotisk

Jane Eyre af Charlotte Brontë udkom for første gang i 1847. Det er Charlotte Brontës mest berømte roman, og på trods af bogens alder er det en vaskeægte page-turner fyldt med drama, kærlighed og gotik.

Bogen handler om den fattige og forældreløse Jane Eyre, som vokser op i 1800-tallets England hos sin onkel og dennes tyranniske kone og børn. Jane bliver behandlet dårligt og mishandlet fysisk såvel som psykisk, indtil hun bliver sendt på en streng kostskole. Da skoletiden er forbi, får Jane arbejde som guvernante på det store gods Thornfield Hall. Godsets ejer, den mystiske mr. Rochester, fascinerer hende, men hun opdager hurtigt, at intet er, som det ser ud til at være på Thornfield Hall …

>> Køb Jane Eyre her

studentergave, student, studentergilde, gave til student, boggave, ung, roman, klassiker, skønlitteratur, 1001 nats eventyr, eventyr, fantasi, aladdin

Yndefulde kærlighedshistorier, groteske rædselsfortællinger, moralske fabler, drabelige slægtsfejder og erotiske underfundigheder. 1001 nats eventyr har det hele og har begejstret generationer af læsere verden over.

Vi har netop udgivet udvalgte eventyr i en smuk ny indpakning. Denne udgave vil pynte i enhver bogreol.

>> Køb 1001 nats eventyr her

studentergave, student, studentergilde, gave til student, boggave, ung, roman, klassiker, skønlitteratur, ernest hemingway, afrikas grønne bjerge, erindring, memoir

Rejsefeber? Så er Ernest Hemingways stemningsfulde beretning om sin safarirejse gennem Østafrika det oplagte valg. Hemingway fortæller levende om jagtens lokkekraft og tegner et storslået portræt af det afrikanske landskabs storhed.

>> Køb Afrikas grønne bjerge her.

Husk også vores andre smukke Hemingway-udgivelser. 


En medrivende roman til sommerferien

Studenterhuen markerer slutningen på en masse eksaminer og tung læsning. Studenten har netop kæmpet sig igennem uger med pligtlæsning og terperi – og har nu endelig tid til at læne sig tilbage og læse en god bog af eget valg. Hvad er mere oplagt end at fejre det med en god roman?

studentergave, student, studentergilde, gave til student, boggave, ung, roman, kærlighedsroman, colleen hoover, det ender med os, måske en dag, forbandede kærlighed, romance, fifty shades of grey, jojo moyes, mig før dig

Det ender med os er Colleen Hoovers nyeste kærlighedsroman. Det er sådan en bog, man sluger i én mundfuld, og som er vildt medrivende og rørende fra start til slut. Perfekt til en student, der har måtte undvære underholdningslæsningen i en lang eksamensperiode.

Det ender med os handler om Lily, som falder for den flotte neurokirurg Ryle. Lily har ikke altid haft det let, men med Ryle i hendes liv ser alting lysere ud. Men Ryle har problemer, der giver skår i Lilys glæde – og da Lilys ungdomskæreste Atlas pludselig dukker op, begynder tingene straks at falde fra hinanden …

>> Køb Det ender med os her

studentergave, student, studentergilde, gave til student, boggave, ung, roman, fantasy, mithos, kristian leth

Fantasy er virkelighedsflugt, når det er allerbedst. Kristian Leth er lige nu aktuel med en mørk og spændende fantasyroman, der helt sikkert vil underholde selv den mest eksamenstrætte hjerne.

Mithos foregår i landet Mella, som er ved at gå under. Drengen Taom har fået en forudanelse om landets undergang, men Taoms far tror ikke på syner og affærdiger Taoms varsel som sludder. Derfor ser Taoms mor sig nødsaget til at opsøge det forbudte Broderskab for at hjælpe sin søn. Det forbudte Broderskab dyrker magi, og mødet med dem får Taom til at tvivle på sin fars videnskabelige verdenssyn. Men intet er, som Taom tror …

>> Lån Mithos på biblioteket

studentergave, student, studentergilde, gave til student, boggave, ung, roman, sødbitter, dannelsesroman, stephanie danler, mad, restaurationsbranchen, østers

Sødbitter er en fantastisk roman om en ung pige, der ikke helt ved, hvor hun hører til. Det er en historie om at vokse op, flytte hjemmefra og få sit første job og dermed pludselig navigere rundt i en voksen-verden – udfordringer som de fleste studenter står overfor det.

Men i modsætning til de fleste danske studenter, flytter hovedpersonen i Sødbitter, den unge Tess, til New York, hvor hun får et eftertragtet job som tjener på en eksklusiv restaurant. Tess’ appetit på mad, vin, viden og hvilken som helst form for erfaring vækkes, og læseren trækkes med ind i den kaotiske, udmattende og fascinerende restaurationsbranche og dennes mørke bagside og får et indblik i det vilde liv, der starter efter lukketid.

>> Køb Sødbitter som e-bog eller lydbog her eller lån den på dit lokale bibliotek.


Kogebogen til studenten, der lige er flyttet hjemmefra

For nogle betyder studenterhuen, at de nu for alvor er voksne – og så venter egen lejlighed og flyttevogne ikke så langt ude i fremtiden.

Hvis du gerne vil give en praktisk og brugbar gave til studenten, der lige er flyttet hjemmefra eller er på vej til det, er Flyttehjemmefrakogebogen af Sebastian Randrup Winter Nielsen et must.

flyttehjemmefrakogebogen, studentergave, student, flytte hjemmefra, studentergilde, gave til student, boggave, ung

Flyttehjemmefrakogebogen er fyldt med nemme, billige og sunde opskrifter – samt råd til at opbygge et basislager, der kan redde dig fra de værste køkkenkriser. Bogen serverer nye idéer til hurtig hverdagsmad, lækre snacks, lidt mere ambitiøse scoremiddage og hyggelige TV-retter der kan indtages til yndlingsserien. Alle bogens opskrifter er desuden beregnet, så de passer til 1 person – på den måde rækker madbudgettet længere!

>> Køb Flyttehjemmefrakogebogen her