Aktuelt Indefra

StoryHouse – Enmandshæren fra prærien

Storyhouse, Ole Sønnichsen

Ole Sønnichsen er ene mand bag forlaget StoryHouse, som går i luften 30. maj 2018 med en biografi om fodboldspilleren William Kvist. StoryHouse skal primært udgive biografier og populærhistorie, og her er Sønnichsen en erfaren herre.

 

Det kunne ikke hænge sammen. At være forlagschef for Danmarks største børnebogsforlag og have kone og tre skolebørn hjemme i huset uden for Kolding. De mange overnatninger i København, de mange timer hver uge i toget, et krævende job og en familie, som savnede ham. Det hang simpelthen bare ikke sammen.

Det måtte Ole Sønnichsen erkende sidste forår, hvorefter han gik til Lindhardt og Ringhofs direktør Lars Boesgaard for at sige op. Men Boesgaard havde på ingen måde tænkt sig at slippe Sønnichsen:

”Hvorfor starter vi ikke bare et nyt forlag, som du kan drive fra Kolding,” spurgte han. Og sådan blev det.

30. maj udkommer første bog så på StoryHouse. Det er biografien Jagten på frihed om fodboldspilleren William Kvist, anfører for FCK og udtaget til Danmarks VM-trup. Dernæst følger 7. juni Skovbranden, som er første bind i en serie kaldet En Sand Historie.

William Kvist, Ole Sønnichsen, Storyhouse22. juni kommer Brødre på landevejen om cykelrytteren Chris Anker Sørensen og hans bror Allan Bo Andresen. Til efteråret følge et par håndfulde titler mere, blandt andet. Sofie Lindes bog Fårking gravid og håndboldspileren Jesper Nøddesbos Yes Man.

Passion for den gode historie

”Det er et privilegie for mig at få lov til at bygge sådan en underafdeling op under Lindhardt og Ringhof. Jeg er så at sige født journalistisk ind i den her branche, og jeg har altid haft en passion for at fortælle den gode historie. Det kan jeg her,” siger Sønnichsen og fortsætter:

”Jeg mener, at der i markedet er plads til et forlag, der benhårdt fokuserer på biografier og historiske bøger. Ved at arbejde så målrettet kan vi skabe et hurtigt-arbejdende og hurtigt-reagerende forlag, som kan skille sig ud i markedet – både over for læserne og over for forfatterne.”

En direkte konkurrent og et andet nyt dansk forlag som Momenta, der også koncentrerer sig om biografier, og som også har en erfaren journalist som Olav Skaaning Andersen i førersædet, kan dog ikke trække på de årelange erfaringer, som Ole Sønnichsen har. Både fra forlag, men ikke mindst som forfatter selv.

Skovbrand, Carsten Juul, Storyhouse

Flittig forfatter til biografier

Fra 2007 til 2015 arbejdede han med biografier og populærhistoriske bøger i Gyldendals fagbogsredaktion, og han har selv skrevet biografier og bestsellere om Dirch Passer, Ulf Pilgaard, Joachim Boldsen, Frank Arnesen, Jørgen Mads Clausen, Villy Søvndal, Benny Andersen og Johannes Møllehave.

Han har desuden skrevet bøger om Vestas, Cirkusrevyen, Katastrofen i Seest og to-bindsværket Rejsen til Amerika om de danske udvandrere, der blev filmatiseret til DR K.

Han har skrevet læselet-bøger til børn om og med adskillige spillere på fodboldlandsholdet og håndboldlandsholdet, samt meget, meget mere. Den interne vits på Lindhardt og Ringhof har længe været, at hver gang Ole tog toget til Kolding havde han skrevet en ny bog, før han skulle skifte i Fredericia.

Biblioteket bragte forlagschefen tættere på læserne

Oprindeligt er Ole uddannet journalist og har arbejdet på Jyllands-Posten fra 1999 til 2003, dernæst havde han frem til 2007 sit eget firma, der også hed StoryHouse, med 10 ansatte, som leverede journalistisk indhold til en lang række dagblade og magasiner. Og mellem Gyldendal og Carlsen var han rum- og formidlingschef på Kolding Bibliotekerne.

Brødre på landevejen, Storyhouse

”Biblioteket bragte mig tættere på læserne, så jeg bilder mig ind, at jeg har en fornemmelse af, hvad der interesserer dem, fortæller Ole Sønninchsen og nævner tre fokus områder for det ny forlag:

1) Biografien

Der er mange titler på markedet, men hvis man vælger de rigtige, er der også mange læsere til dem.

2) Den populærhistoriske fortælling

Den journalistisk formidlede historie a la Peter Øvig Knudsen og Tom Buk-Swienty som gør historien sprogligt mere tilgængelig for et langt større publikum.

3) Den journalistiske bog

I USA er den slags non-fiction et stort marked. Derfor har vi blandt andet opfundet serien En sand historie, hvor almindelige mennesker fortæller en ualmindelig historie.

Så når Ole Sønnichsen – sikkert inspireret af sit to-bindsværk Rejsen til Amerika – lægger et billede op af markerne omkring familiens hus uden for Kolding efter en hektisk arbejdsuge og skriver ”god aften fra prærien,” er det ikke blot en enkelt forlægger, som ønsker sine venner godnat.

Det er et helt forlag, som allerede har et stort program på vej.

Læs mere om baggrunden for StoryHouse (for abonnenter til Bogmarkedet)