Fiktion Inspirationslister og guides

Sommerlæsning: 10 paperbacks lige til at proppe i strandtasken

Mangler du inspiration til god sommerlæsning, du kan tage med på strandturen eller proppe i kufferten, når du tager på ferie? Så finder du her listen fuld af paperbacks i forskellige genrer, så du simpelthen ikke kan undgå at finde noget, der falder i din smag!

Og hvorfor paperbacks? Fordi de er lette at slæbe med dig hvad end du skal i parken eller på interrail, og fordi de kan tåle sandstrand, vind og vejr bedre end dine dyrebare, indbundne hardbacks.

Med andre ord: Paperbacks er perfekte til alle sommerens læsestunder.

Garth Risk Hallberg: Byen brænder

sommerlæsning paperbacks lindhardt & ringhof forlag Garth Risk Hallberg Byen brænder

New York City, 1976. Byen forbereder sig på nytårsaften. William Hamilton-Sweeney aflyser planerne med sin kæreste. Teenagerne Charlie og Samantha tager til punkkoncert. Regan Hamilton-Sweeney er ankommet til familiens store gallafest, der inkluderer New Yorks rige og magtfulde elite. Da klokken nærmer sig midnat nytårsaften, bliver en kvinde skudt i Central Park. Opklaringen af denne skudepisode vil vise sig at påvirke disse menneskers liv og flette deres skæbner sammen. Et halvt år senere, den 13. juli 1977, mørklægger en strømafbrydelse New York City og henkaster byen i halvandet døgns kaos. William, Charlie, Samantha og Regans liv forandres uigenkaldeligt.

Byen brænder er en storslået roman om kærlighed, forræderi og tilgivelse. Og hvad mennesker har brug for hos hinanden for at overleve.

>> Køb Byen brænder her eller i din lokale boghandel

Du kan læse e-bogen på Bookmate

 

Guillaume Musso: Opkald fra en engel

sommerlæsning paperbacks lindhardt & ringhof forlag Guillaume Musso Opkald fra en engel

I JFK-lufthavnen støder Madeline og Jonathan sammen og taber alt, hvad de har i hænderne. De har aldrig mødt hinanden før og samler frustrerede og undskyldende deres ting sammen. Det er først, da de er 10.000 km væk fra hinanden, at de opdager, at deres mobiltelefoner er blevet forbyttet. Madeline er blomsterhandler i Paris, og Jonathan er restaurationsejer i San Francisco. Før de får aftalt at få sendt mobilerne af sted til den rette ejermand, tager nysgerrighed og fristelse over, og de undersøger indholdet på den andens mobil. De bliver langsomt mere og mere optaget af at snage i hinandens liv, og hvad de opdager er, at de er forbundet til hinanden. Gennem en hemmelighed, de begge troede var mørklagt for altid…

Opkald fra en engel starter ud som en romantisk komedie, men udvikler sig til en hæsblæsende thriller.

>> Køb Opkald fra en engel her eller i din lokale boghandel

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo

Donna Tartt: Stillidsen

sommerlæsning paperbacks lindhardt & ringhof forlag Donna Tartt Stillidsen

Da Theo Decker på mirakuløs vis overlever en eksplosion på et kunstmuseum i New York, er han 13 år gammel. Han mister sin elskede mor ved ulykken, og kommer i besiddelse af et værdifuldt kunstværk fra 1600-tallet; et billede af en lille fugl, Stillidsen. Dette eftertragtede maleri bærer han med sig gennem sin ungdom, og han bliver trukket ind i kunstens kriminelle og dødsensfarlige underverden.

Stillidsen er et fængslende drama om en ung mands dannelse gennem tab og overlevelse, kærlighed, skæbne og identitet.

>> Køb Stillidsen her eller i din lokale boghandel

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo

Michael Katz Krefeld: Afsporet

sommerlæsning paperbacks lindhardt & ringhof forlag Michael Katz Krefeld Afsporet

Kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt, også kaldet Ravn, er sendt på sygeorlov efter hans kæreste er blevet brutalt myrdet ved et hjemmerøveri. Fuld af selvbebrejdelse søger han tilflugt på sin gamle motorbåd i Christianshavn kanal med sin hund, Møffe. Ravn bliver dog revet ud af sin sorg, da en nær ven kommer til ham og beder om hjælp til at finde en pige, der forsvandt to år forinden. Som efterforskningen skrider frem tvinger den Ravn tilbage til sin gamle arbejdsplads og fører ham så langt som til Stockholm. Det bliver et kapløb med tiden for at finde pigen i live, og efterforskningen kompliceres kun yderligere af en ukendt gerningsmand, der har hærget Stockholm i årevis. En sadist der udstiller sine ofre på skrotpladser, og nu har udset sig sit næste offer…

Afsporet er spændingsserien om den tidligere kriminalbetjent, Thomas Ravnsholdt, der som privatopdager hyres til at finde forsvundne personer.

>> Køb Afsporet her eller i din lokale boghandel

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo

Karl Ove Knausgård: Min kamp

sommerlæsning paperbacks lindhardt & ringhof forlag Karl Ove Knausgård Min kamp

Dette er blot første bind ud af en serie på seks. Heri beretter forfatteren om sit forhold til sin far og faderens død. Dødsfaldet sætter gang i et praktisk og følelsesmæssigt oprydningsarbejde, hvor erindringer om opvækst, teenageårene og den problematiske far-søn relation blandes med refleksioner over tilværelsens små og store tildragelser.

Min Kamp er Karl Ove Knausgårds selvbiografiske romanværk om at kæmpe for at komme overens med livet, sig selv, sine litterære ambitioner og de mennesker, han har omkring sig.

>> Køb Min kamp her eller i din lokale boghandel

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo

Bernard Cornwell: Det sidste kongerige

sommerlæsning paperbacks lindhardt & ringhof forlag Bernard Cornwell Det sidste kongerige

I 800-tallets England ser drengen Uhtred sin far blive myrdet af vikingerne, før de tager ham med sig med det formål at gøre ham dansk. Gennem Uhtred skildres voldsomme kampe mellem englænderne og danskerne samt den bitre strid mellem kristendom og hedenskab. Som Uhtred bliver voksen, er han usikker på, hvor hans loyalitet ligger, men da han overværer en brutal nedslagtning, bliver han drevet over på engelsk side. Nu indledes det hidtil hårdeste danske angreb på Alfred den Stores kongerige. Et angreb der vil have afgørende betydning for historiens gang.

Det sidste kongerige er en historisk roman om blodfejder, had, bedrag og desperat heltemod der medfulgte de danske vikingers erobringer i 800-tallets England.

>> Køb Det sidste kongerige her eller i din lokale boghandel

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo

Katrine Engberg: Krokodillevogteren

sommerlæsning paperbacks lindhardt & ringhof forlag Katrine Engberg Krokodillevogteren

Folkepensionist Gregers Hermansen bevæger sig en tidlig morgen ned ad bagtrappen i sin lejlighed i indre København. Det undrer ham, da han ser underboens dør stå på klem, og han kigger diskret ind for at se, om der er noget galt. Men han snubler, og da han kommer til bevidsthed igen, ligger han ovenpå det blodige lig af en ung kvinde. Det bliver begyndelsen på et mareridt for beboerne i byhuset og for kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner. Ikke mindst fordi en af de andre beboere i huset er ved at skrive på en krimi. En krimi hvor en ung kvinde i lejligheden under Gregers er blevet myrdet.

Krokodillevogteren har fået sit navn efter en afrikansk vadefugl af samme navn, der er kendt for at hjælpe krokodillen med at fjerne madrester fra tænderne og derfor ikke bliver spist.

>> Køb Krokodillevogteren her eller i din lokale boghandel

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo

Maya Banks: Pas på mig

sommerlæsning paperbacks lindhardt & ringhof forlag Maya Banks Pas på mig

Caleb Devereauxs er i vildrede, da hans lillesøster på mystisk vis bliver kidnappet, og han er villig til at gribe til utraditionelle midler for at få hende tilbage. Han opsøger derfor en smuk ung kvinde, Raime St. Claire, som er kendt for at kunne se ting, der er usynlige for det blotte øje. Men ikke uden en pris. Hver gang Raime bruger sin evne, mister hun et stykke af sig selv. Den uimodståeligt tiltrækkende Caleb er dog svær at sige nej til, og hun vælger at hjælpe ham, selvom det nær er ved at tilintetgøre hende. Hans erotiske kraft drager hende til ham, men hun bliver nødt til at holde sig væk for at kunne redde sig selv. Caleb er tynget af skyldfølelse over den smerte, han har forvoldt.. men bedst som han tror, Raime er forsvundet for altid, dukker hun op og har brug for hans hjælp. Denne gang er Caleb villig til at risikere alt for at beskytte hende. Også hans hjerte.

Pas på mig er første bind i Slow Burn-triologien.

>> Køb Pas på mig her som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Du kan lytte til bogen på Storytel og læse e-bogen på Bookmate og Mofibo

Audrey Carlan: Calendar Girl

sommerlæsning paperbacks lindhardt & ringhof forlag Audrey Carlan Calendar Girl

Ny måned. Ny by. Ny mand. Mia har fået til opgave at skaffe 1 million dollars for at betale sin fars spillegæld af, og hun tager sagen i egen hånd. Hun vælger at blive escortpige, og hendes mission er enkel: hver eneste måned rykker hun videre til en ny by, hvor en ny mand venter. I januar flytter hun ind hos den charmerende manuskriptforfatter, Wes Channing, der har brug for en date til en række events i Hollywood. I februar er hun muse for den berømte, franske kunstner, Alec Dubois, og skal stå model for en række kunstværker til en udstilling i Seattle. I marts bliver Mia hyret af en rig, italiensk restauratør, Tony Fasano, som ledsager til en familiemiddag i Chicago. Mia har dog svært ved at glemme Wes, men kærlighed var ikke en del af kontrakten, og hun har en mission, der skal fuldføres.

Calendar girl er en romanceroman i 12 afsnit, hvor første bind samler de første 3.

>> Køb Calendar Girl her eller i din lokale boghandel

Du kan læse e-bogen på Storytel og Bookmate

Leif Davidsen: Patriarkens hændelige død

sommerlæsning paperbacks lindhardt & ringhof forlag Leif Davidsen Patriarkens hændelige død

I Moskva finder to dødsfald sted inden for et døgn: Ruslands patriark sover fredfyldt ind, og kort efter bliver danskeren Gabriel Lassen tævet ihjel i en baggård. Tilsyneladende er der ingen sammenhæng mellem de to dødsfald, men hjemme i Danmark kommer Gabriels tvillingebror, Adam, i besiddelse af oplysninger, der peger på, at der måske alligevel er en mulig forbindelse. I forsøget på at opklare sin brors død drager Adam ud på en længere rejse. Den fører ham først tilbage til halvfjerdserne kommunistiske Sovjetunionen, hvor tvillingernes danske forældre mødte hinanden i en dansk-russisk kærlighedshistorie. Dernæst fører rejsen ham ind i hjertet af det moderne Rusland, hvor økonomiske og religiøse interesser smelter sammen i et storpolitisk spil. Et spil, hvor det kan være svært at skelne mellem ven og fjende.

Patriarkens hændelige død er et stort russisk drama om uhellige alliancer mellem religion og politik. Og om kærlighed og hævn.

>> Køb Patriarkens hændelige død her eller i din lokale boghandel

Du kan lytte til lydbogen på Storytel, Bookmate og Mofibo

Helen Fielding: Bridget Jones Vild med ham

sommerlæsning paperbacks lindhardt & ringhof forlag Helen Fielding Bridget Jones Vild med ham

Er det at gå i seng med en efter to dates og seks ugers sms-udveksling det samme som at gifte sig efter to møder og seks ugers brev-udveksling på Jane Austens tid? Dette, og mange flere humoristiske dilemmaer, optager Bridget Jones i en periode fuld af udfordringer som værende single-mor, eskapader på de sociale medier Twitter og sms’er.. og alt sammen i forsøget på at genfinde sin egen seksualitet.

Bridget Jones Vild med ham er et gensyn med en højt elsket karakter. Samtidig er bogen aktuel, vittig, bevægende, klog og hysterisk morsom.

>> Køb Bridget Jones Vild med ham som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Du kan også læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo

Danielle Steel: Huset på Håbets Allé

sommerlæsning paperbacks lindhardt & ringhof forlag Danielle Steel Huset på Håbets Allé

Liz og Jack Sutherland er lever et lykkeligt liv, men julemorgen rammes de af en forfærdelig tragedie. Jack bliver dræbt, og Liz’ verden styrter i grus. Hun græder og sørger over tabet, men midt i fortvivlelsen går det op for hende, at hun nu står alene med fem faderløse børn, som mere end nogensinde før har brug for, at hun er der for dem. Liz skubber sine egne følelser i baggrunden, og fra det øjeblik lever og ånder hun for børnene. Og for at føre den advokatpraksis videre, som Jack og hende havde sammen.
Det nye år bliver hårdt for dem alle. Jack har efterladt et overvældende tomrum. Ganske langsomt begynder Liz og børnene dog at genfinde livsglæden. Men netop som den familien er ved at komme sig over Jacks død, slår skæbnen til igen…

Huset på Håbets Allé er en fortælling om stor sorg og en spirende kærlighed, der måske kan overvinde den. Og børnenes frygt for at deres fars plads skal blive byttet ud.

>> Køb Huset på Håbets Allé som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo