Amerikanske YA-forfattere CarlsenPuls Fantasy Leigh Bardugo Young Adult-romaner

Shadow and Bone hitter på Netflix – Alina kan blive landets redning eller dets undergang

Shadow and bone, All the feels, leigh bardugo, six of crows, king of scars, den besatte konge, kragens kald, det korrupte rige, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, fantasy

Foto: Netflix

I Shadow and Bone er mørke kræfter på spil i landet Ravka, men da den unge, forældreløse kartograf, Alina Starkov, frigiver en særlig kræft, tændes der et lys i mørket. Serien landede på Netflix 23. april og har fået en flot modtagelse.


Den forældreløse Alina viser sig at besidde helt enestående kræfter. Men selvom hun kan være med til at rede sit krigshærgede land fra totalt mørke, må hun træde varsomt. For det er ikke kun mørket i horisonten, der truer med tvinge Ravka i knæ …

Kalder alle kriminelle krager

Da traileren til den længe ventede Shadow and Bone-serie blev frigivet tilbage i februar, skrev forfatteren følgende på sin Twitter-profil: “Så er vi her endelig, og jeg græder. Velkommen til Shadow and Bone!”

Leigh Bardugos enorme Grishaverse foregår ikke kun i Ravka, for på øen Ketterdam lever en flok kriminelle i underverdens skygger.

Kaz Brekker og hans bande af talentfulde krager, der egentlig er hovedpersonerne Six of Crows-serien i samme univers, bliver også en del af Shadow and Bone-seriens første sæson.


LÆS OGSÅ: “Jeg må indrømme, at da jeg endelig skrev scenen, føltes det lidt som at smide en bombe og gå fløjtende derfra” – Leigh Bardugo

Sammen kan de ændre verden … eller ødelægge den

Alina og General Kirigan får brug for et mirakel, hvis de skal besejre Skyggehavet, et mørke der har kløvet Ravka i to og som truer med at tilintetgøre dem alle. Her kan du se traileren til serien.


LÆS OGSÅ: Fem følelser du vil opleve, hvis du har læst Six of Crows eller gerne vil det

Shadow and Bone har blandt andre Jessie Mei Li, Ben Barnes og Freddy Carter på rollelisten i denne længe ventede filmatisering af Leigh Bardugos populære Grishaverse-bøger.Begynd din læsning her


Six of Crows (1) – Kragens kald

Kragens kald, Leigh Bardugo, YA, fantasy

Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt. Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de andre kriminelle vil.

Til at hjælpe sig sammensætter Kaz et højst usædvanligt hold af forbrydere, som hver især besidder særlige talenter. De begiver sig ud på en farefuld færd for at befrie et gidsel fra en uindtagelig fæstning.

De seks forbrydere er det eneste, der står mellem verden, som de kender den, og den enorme trussel, som de skal forhindre i at udfolde sig. Hvis de altså ikke slår hinanden ihjel først …

Du kan købe Kragens kald online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Se bogtrailerenSix of Crows (2) – Det korrupte rige

Six of crows, Det korrupte rige, Leigh Bardugo

Kaz og hans hold har gennemført århundredets mest dristige kup – og er kommet ud af det med livet i behold. Men i stedet for at nyde frugten af deres hårde arbejde, må de kæmpe for deres liv. De er blevet snydt og svækket , og holdets gejst og ressourcer er ved at nå et nulpunkt.

Magtfulde kræfter fra hele verden samles i Ketterdam for at finde hemmeligheden bag det farlige stof jurda parem, og på samme tid udfordre Kaz på hans evner og ikke mindst hans holds skrøbelige loyalitet.

En krig ulmer i byens mørke og krogede gader – en kamp om genoprejsning og hævn, som vil afgøre Grisha-verdenens skæbne.

Du kan købe Det korrupte rige online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel. King of Scars (1) – Den besatte konge

all the feels, den besatte konge, king of scars, nikolai lantsov, grisha, grishaverse, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, bog, bøger, læs, læsning, ungdomsroman, leigh bardugo

Nikolai Lantsov er en hemmelighedsfuld prins. Ingen kender til de rædsler, han gennemgik under borgerkrigen i hans land. Og han har ingen planer om at afsløre dem for nogen.

Nikolai er tvunget til at søge nye alliancer, da en voksende trussel mod den svækkede Grisha-hær nærmer sig.

Imens kæmper Nikolai selv med en mørk magi, der spreder sig inden i ham dag for dag, og som truer med at tilintetgøre det, han har kæmpet for.

Men nogle hemmeligheder bør forblive hemmelige, og nogle sår kan aldrig heles.

Du kan købe Den besatte konge online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel. 


Se bogtrailerenTornenes sprog – Midnatsfortællinger

tornenes sprog, midnatsfortællinger, tornenes sprog - midnatsfortællinger, leigh bardugo, six of crows, kragens kald, det korrupte rige, ya, young adult, fantasy

Der var engang … og det er IKKE for børn!

Denne dystre eventyrsamling fører læseren ind i en magisk verden med blodtørstige uhyrer, hekse og magiske væsner, der higer efter magt, hævn og kærlighed.

Det er fortællinger om unge, stærke piger, der ikke lader sig vente på en, der er stærkere end dem selv, for at klare sig..

Her tager pigerne sagen i egne hænder og begiver sig ud på farlige rejser, der meget vel kan koste dem livet, men som også kan få afgørende betydning for deres liv og lykke. Og de er ikke alle rene af hjertet …

Du kan købe Den besatte konge online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel. 


Om forfatteren

Leigh Bardugo debuterede som forfatter med 1. bind i fantasy-trilogien Shadow and Bone (Grisha på dansk) i 2012. Trilogien blev afsluttet i 2014, men allerede året efer fortsatte hun i det samme univers med første bind i Six of Crows-serien.

LÆS OGSÅ: Glem prinsen på den hvide hest – i denne bog redder pigerne sig selv

King of Scars-serien foregår ligeledes i det samme univers, The Grishaverse, og dette univers er grundlaget for den serie, som Netflix er i gang med at udvikle baseret på alle bøgerne.

Leigh Bardugo er født i Jerusalem, voksede op i Los Angeles, læste på Yale og har arbejdet med marketing, journalistik, makeup og special effects. I dag bor og arbejder hun i Hollywood, hvor hun bl.a. også synger i et band.