Fagbøger kogebøger Kogebøger med sund mad Læseprøve og uddrag Mad og drikke

Få opskriften på lækre auberginer med asiatisk inspireret topping fra den nye bog Salatboden lige her

salatboden opskrift

Gør salaten til højdepunktet i din madlavning med Dominique Kørvells opskrifter fra Salatboden.

“Salat er højdepunktet på min tallerken”, siger Dominique Kørvell, der står bag instagramprofilen Salatboden. 50 af hendes populære salatopskrifter til enhver lejlighed er nu samlet i bogen Salatboden.

I bogen får du opskrifter på salater, der er delt op i kategorier, så det er nemt at finde den rette til enhver lejlighed: De cremede, De sprøde, De lune, Dem med feta, Dem med frugt, Dem med nødder, De hurtige, De fyldige, De fyldige, Gode til fisk, Dem til sovs og kartofler.

Samtidig kan du få et kig ind i Dominiques køkken, have og orangeri. Hendes engelske baggrund skinner igennem i hendes stil, hvor ny nordisk enkelthed møder en forkærlighed for genbrug. Det hele er lige til at blive inspireret af.

Prøv en af opskrifterne fra Salatboden her.




Aubergine med asiatisk inspireret topping

fra Dominique Kørvells Salatboden

Få opskriften på lækre auberginer med asiatisk inspireret topping fra den nye bog Salatboden lige her
Foto: Susanne Geert

4 PERSONER
3. auberginer
Olivenolie
Flagesalt

Dressing
1  fed  hvidløg, presset 
1/2 chili
2 forårsløg 
1/4 bundt koriander ( ca. 3 spsk) 
2 spsk østerssauce 
1,5 spsk sojasauce 
1,5 spsk sesamolie 
2 spsk mørk balsamicoeddike

Servering
2 spsk sesamfrø




Tænd ovnen på 180 C° varmluft.

Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver.

Fordel skiverne på to bageplader med bagepapir. Pensl skærefladerne med olivenolie og krydr med salt og peber. Vend skiverne, og gentag processen på den anden side.

Bag aubergineskiverne i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller til de er let gyldne, møre og gennembagte. Vend dem en gang halvvejs gennem bagetiden.

Pil og pres hvidløget. Hak chilien fint. Hak forårsløgene fint. Hak korianderen groft. Gem lidt chili, koriander og forårsløg til pynt, og bland resten sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.

Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande.

Anret aubergineskiverne på et serveringsfad, og fordel dressingen over dem. Top med den gemte chili, koriander, forårsløg, og drys de ristede sesamfrø over.

Tip til opskriften:
Bagetiderne kan variere afhængigt af din ovn. Det er vigtigt at bage aubergineskiverne til de er helt møre og gyldne. Lige så stor en fornøjelse veltilberedt aubergine er, lige så uappetitlig er undertilberedt aubergine.




Salatboden

salatboden

I denne bog finder du alt fra friske salater til lune, cremede, fyldige og hurtige varianter.

Blandt de 50 opskrifter finder du f.eks. en cremet tzatziki-salat, en sommerlig Piña Colada-salat, spidskålssalat med spinat, ristede pinjekerner og cremet gedeost, avocadosalat med ovnbagte tomater og sprød parmaskinke, en smovset siciliensk-inspireret salat, lun squashsalat med sprød panko-topping og mange flere. Salaterne byder på kontraster i smag og tekstur – uden at det bliver kompliceret.

Dominique Kørvell står bag den populære Instagram-profil @salatboden og hjemmesiden salatboden.dk

I bogen får du også et kig ind i Dominiques have og orangeri, hvor du kan se eksempler på familiens passion for at bygge rustikt med genbrugsmaterialer samt deres DIY-projekter.

Du kan købe Salatboden online hos fx Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.




Sulten efter flere gode opskrifter? Se listen over bøger med grøn mad lige her.