Indefra

Sådan får du læst (endnu) mere

Drømmer du om at få læst flere bøger, så er du ikke alene. Her giver vi her 5 tips til, hvordan du får mere tid til at læse – og får bedre læseoplevelser.

Har du lyst til at dele dine læseoplevelser med andre, så læs mere her om hvordan du starter en læseklub.

1. Hav faste læseritualer

Gør læsning til en god vane. Stå f.eks. et kvarter tidligere op hver dag og brug det kvarter på at læse. Eller læs 20 sider hver aften, inden du falder i søvn. På den måde kommer du ind i en god læserytme, og læsning bliver en naturlig del af din hverdag.

2. Lav en læseliste

Mange mennesker læser ikke, fordi de ikke aner, hvad de skal læse. Søg inspiration hos dine venner, bibliotekaren eller din lokale boghandler og find ud af, hvilke bøger der lyder som noget hos dig. Lav en liste over bøger, du gerne vil læse i år og kryds dem af, efterhånden som du får dem læst. Det er både motiverende og sjovt. Og så ved du altid, hvad den næste bog du gerne vil læse er.

3. Læs de bøger du elsker

Læsning skal være underholdende, tankevækkende, rørende og givende. Hvis du læser en bog, der ikke vækker begejstring, så giv dig selv lov til at lægge den fra dig og læs noget andet i stedet. Livet er kort – og måske i virkeligheden for kort til at læse bøger, du ikke elsker. Der er jo så mange andre gode bøger derude, der venter på dig.

4. Hav altid bog med dig

Gør din spildtid til læsetid ved altid at have en bog med i din taske. På den måde kan et kvarter i lægens venteværelse, tyve minutter i bussen eller endda de rædsomme fem minutter du bruger i en kø i Føtex forvandles til læsetid. Med e-bøger på din telefon har du altid en bog ved hånden, så du kan læse i stedet for online surfe, når der opstår ventetid. Og hvis du kører meget i bil til og fra arbejde kan du lytte til lydbøger i stedet.

5. Sluk fjernsynet

Mange mennesker som ikke kan finde tiden til at læse, ser meget fjernsynet. Det er en almindelig  og udbredt rutine at tænde fjernsynet om aftenen, men prøv at giv fjernsynet en pause en gang om ugen og sæt dig med en bog i stedet. Du vil hurtigt opdage, at bøger kan være lige så afstressende som fjernsynet. Og endda meget mere aktiverende.

 


 

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.