Ringo må ikke få firkantede øjne

Drengen Ringo er træt af hele tiden at høre sin far sige “du får firkantede øjne af at se så meget skærm”. For kan faren selv slippe sin egen skærm?


Martin Sommer er selv far til tre, så det er ikke en ukendt problemstilling det der med for meget skærmtid. Men hvordan er det nu med de voksne? Er de selv gode forbilleder?

Det har han skrevet og tegnet bogen Ringo må ikke få firkantede øjne om.

“Jeg har altid haft lyst til at skrive en børnebog. Jeg kan huske fornemmelsen af at være 6-7 år gammel og sidde med en bog og svømme ind i tegningerne og drømme mig ind bag døren eller rundt om næste hjørne,” fortæller han.

Far er fuld af gode ideer

Drengen Ringo er træt af hele tiden at høre sin far sige “du får firkantede øjne af at se så meget skærm”. Da han spørger sin far, hvad han SÅ skal lave, hvis ikke han skal kede sig ihjel, vælter det ud af faren med gode ideer. Det synes han i hvert fald selv. Men er hans ideer nu også så gode? Og kan faren selv slippe sin egen skærm?

LÆS OGSÅ: 5 vaner du gemmer for dit barn (og 1 du håber, de tager til sig)

Martin Sommer lever egentlig af at spille musik og turnere rundt med bl.a. Rasmus Seebach.

“Men det var der jo ikke meget af i 2020, så den her bog blev til i et sommerhus under corona-isolation,” fortæller han.

Jeg finder selv ud

Martin Sommer er også tegner og står bl.a. bag den satiriske instagramprofil @jegfinderselvud, der har over 75.000 følgere.

Og når de voksne har læst Ringo må ikke få firkantede øjne højt og er færdige med at krølle tæer over egen dobbeltmoral i forhold til skærmtid, kan de more sig over, at se hvilke bøger, der står på reolen i Ringos værelse.

Her kan de bl.a. finde Morten Pape, som jo er drøngod underholdning for en lille dreng.Martin Sommer: Ringo må ikke få firkantede øjne

Ringo må ikke få firkantede øjne

“Du får firkantede øjne af at kigge så meget skærm!”

Det har de fleste enten hørt eller sagt rigtig mange gange. Og drengen Ringo er da også godt træt af at høre sin far sige det igen og igen (og igen).

Da Ringo spørger sin far, hvad han da SÅ skal lave, hvis ikke han skal kede sig ihjel, er faren fyldt med gode ideer. Eller, det synes han i hvert fald selv. Men er farens ideer nu også så gode?

En morsom historie om et evigt aktuelt emne, der med sikkerhed vil få smilet frem hos både børn og voksne.

Fra ca. 5 år

Du kan købe Ringo må ikke få firkantede øjne online eller i din nærmeste boghandel.