Fiktion Ane Riel Danske romaner Prisbelønnede romaner

Prisvindende og skæve romaner. Her er rækkefølgen på Ane Riels bøger

Ane Riel er en prisvindende forfatter som maler det groteske frem i dét, der umiddelbart ser normalt ud. Her får du et overblik over den danske forfatters romaner.


Romaner om det skæve, grumme og groteske

Ane Riel udgav sin debutroman i 2013 og har siden vundet en række priser for sine romaner, heriblandt Glasnøglen i 2016 for Nordens bedste spændingsroman.

Riel er gentagende gange blevet fremhævet som en ny og spændende forfatter, der har en forfriskende skæv og original tilgang til spoget og fortællingen. Hendes romaner beskæftiger sig med splittede sind og mørke og groteske handlinger.

LÆS OGSÅ: Ane Riel skriver, så du bliver varm om hjertet, mens det løber dig koldt ned ad ryggen

Her kan du se rækkefølgen på Ane Riels romaner og læse mere om bøgerne:


1. Slagteren i Liseleje

Slagteren i Liseleje af Ane Riel

Det var næppe næstekærlighed, som drev den elskelige Judith til at forkæle Liselejes forsumpede skæbner med cognac og natlige middage.

Til gengæld var det muligvis en slags kærlighed, der drev Jørgen til at søge sin mors anerkendelse. Koste hvad det ville. Men hvor langt falder æblet fra stammen?

Slagteren i Liseleje er en grum, overrumplende og vittig fortælling. En rejse gennem kontrastfyldte sind i en verden af sandhed og bedrag, sødme og syre, perversion og vanvid, skønhed og gru.

Og så er det på sin vis en fortælling om svin og æbler. På godt og ondt.

Slagteren i Liseleje er Ane Riels debut som romanforfatter. Romanen vandt prisen for Bedste danske krimi/spændingsdebut 2014. Bogen bliver nu genudgivet i en flot paperback-udgave med ny forside.

Du kan købe Slagteren i Liseleje online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


2. Harpiks

Harpiks af Ane Riel

Pigen Liv vokser op på en lille ø sammen med en mor, som er for stor til at kunne forlade soveværelset, og en far, der fylder hjemmet op med skrammel og melder sin levende datter død.

At han også kvæler sin egen mor, synes ret naturligt for Liv, som i begyndelsen ikke sætter spørgsmålstegn ved den forkrøblede verden, hun præsenteres for. Hun tvivler da heller ikke på, at hun selv er elsket af den far, som holder hende skjult i en gammel container.

Harpiks er en smuk fortælling om kærlighed, loyalitet og omsorg. Men det er også en gysende beretning om angst for at miste, om fastholdelse, splittelse og paranoia – og om utilsigtet ondskab.

Harpiks er Ane Riels anden og seneste roman fra 2015. Bogen bliver genudgivet i en paperbackudgave med ny forside.

Du kan købe Harpiks online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


3. Bæst

Bæst af Ane Riel

Leon er et gådefuldt barn med alt for megen muskelkraft og en haltende intelligens. Og så vil han virkelig gerne kæle. Det er på ingen måder let at være hans mor. Det er heller ikke helt let at være Mirko, den meget unge nabosøn, som forelsker sig brændende i Danica – en kvinde, han ikke burde begære, fordi hun er voksen, fordi hun er Leons mor og ikke mindst, fordi hun er gift med en uovervindelig kæmpe af en mand.

Bæst er en stor og episk roman, der beretter om et usædvanligt venskab.

Glæd dig! Ane Riels næste roman, Bæst, udkommer d. 10. oktober 2019.


Studentermedhjælper/læsehest hos Lindhardt og Ringhofs marketingafdeling. Født og opvokset med et lånerkort i hånden, hvilket har ledt til en stor kærlighed for (og dyb afhængighed af) bøger. På Bog.dk lægger jeg lidt af hvert op – fx opskrifter, artikler samt quizzer om alt fra dyrerekorder til H.M. Dronningen.