Carlsen Børnebøger Sjove børnebøger

Plager dit barn om en hund? Så giv dem den her sjove børnekrimi om kæledyr, der går igen

Må jeg ikke nok få en h-u-und? Vis dit barn, hvor galt det kan gå med plageriet og giv dem samtidig en hylemorsom læseoplevelse med Rex Dexter og de stendøde kæledyr. Børnekrimi fra cirka 10 år.

Rex Dexter og de stendøde kæledyr af den amerikanske forfatter Aaron Reynolds er en bizar, virkelig langt ude og lårklaskende historie om drengen Rex.

LÆS OGSÅ: De bedste børnebøger til de 7-12-årige

Det hele starter med drengen Rex’ ønske om en hund, som allerhelst skal være en chokoladebrun labrador.

“Jeg blev nærmest født til at have en hund. Jeg hedder trods alt Rex. Rex Dexter. Det er jo for pokker et hundenavn. Det er nærmest det samme som at hedde Fido. Eller King. Eller Plet.”


Men til sin fødselsdag får han … en høne. Bare lige så hans forældre kan se, om han kan klare ansvaret. Men halvanden time efter er hønen kørt ned af en damptromle. Og så sker det sære.

Rex bliver forbandet! Og med forbandelsen følger døde, talende kæledyr. Først bliver Rex hjemsøgt af den døde høne. Efterfølgende dukker der en forbrændt flodhest op, en gorilla med en haj i numsen og en fladmast elefant.

De døde alle i samme zoo, og Rex skal opklare hvordan. Før kan de ikke komme om på den anden side … og før får Rex ikke ro.

LÆS OGSÅ: Få inspiration til børnenes næste læseoplevelse

Kan bogen stoppe plageriet om en sød, lille hund? Måske ikke … men den vinder noget tid – for hvem har egentlig lyst til at snakke med en død høne?

Rex Dexter og de stendøde kæledyr er første bind i trilogien om Rex’ vilde og fantastiske eventyr som detektiv. Sort humor fra ca. 10 år.


Aaron Reynolds, Rex Dexter, Rex Dexter og de stendøde kæledyr

Rex Dexter har et brændende ønske om at få en hund. Hans forældre er dog knap så overbeviste om, at det er en god idé. Derfor får han ikke en hund til sin fødselsdag men … en høne.

Kan Rex klare ansvaret? Nej, for halvanden time senere er hønen kørt ned af en damptromle.

Men så sker der noget mærkeligt. Den døde høne hjemsøger Rex. Og faktisk er det blot en af mange (stendøde) kæledyr, som begynder at hjemsøge ham …

Rex Dexter og de stendøde kæledyr er en bizar og rablende morsom historie, der er helt vildt langt ude!

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Rex Dexter og de stendøde kæledyr online eller i din nærmeste boghandel.