Børnebøger Carlsen

Piger vil læse K for Klara

“Her er en bog fra de 8-10-åriges hverdag. Pigerne vil glæde sig til at læse mere om Klara og hendes veninder … Et fint lille trekantsdrama om veninder, som de 8-10-årige piger kan nikke genkendende til.” skriver Lektør, DBC medier.

P for pigeliv

Når pigerne kommer i 8-11-års alderen oplever de en masse nye og store følelser, som kan fylde hele deres verden: Den første forelskelse, den første tætte veninde, det første kys, de første overnatninger væk fra mor og far, den første følelse af at være ekskluderet – og den første følelse af at høre til i et fællesskab, som rækker ud over familien.

Pigerne skal nemlig ikke op i teenageårerne for at tumle med et virvar af følelser, nye indtryk og oplevelser, som skal forstås og fordøjes. Derfor kan det være en stor lettelse for dem at tale med eller læse om nogen, der har gennemgået noget lignende – og som viser dem, at de tanker, de går rundt med, er helt normale.

Piger vil læse K for Klara

K for Klara-serien gør netop det. Problemstillinger bliver taget op og behandlet i øjenhøjde. Her er ingen voksne pegefingre, bedrevidenhed eller negligeringer. Forfatter Line Kyed Knudsen bevæger sig i samme univers som de 8-10 årige piger, bøgerne henvender sig til, når hun skriver. Selv siger hun på sin hjemmeside:

“Serien om Klara er inspireret af både mine egne oplevelser fra barndommen, men også min datters liv, da hun var yngre. Jeg synes, at det er vigtigt at tage børns problemer og konflikter alvorligt, og i denne serie prøver jeg at skildre ”et pigeliv” så realistisk som muligt. På den måde kan pigerne forhåbentligt nikke genkendende til de ting, som Klara går igennem” – Line Kyed Knudsen

Og det kan pigerne nikke genkendende til. Seriens popularitet gav sig eksempelvis til udtryk ved uddelingen af dette års Orlapris, hvor K for Klara 11 – Er vi venner? vandt i kategorien “Bedste karakter”. Orlaprisen er en litteraturpris for børne- og ungdomsbøger, der gives til årets bedste udgivelser på baggrund af en afstemning, som børn og unge foretager over nettet. Det er altså en rigtig læserpris, som K for Klara 11 – Er vi venner? har vundet.

“Min datter slugte den. Hun læste den først på iPad og læste den bagefter i papirudgaven. Hun KUNNE slet ikke slippe den og er nu igang med den næste bog i serien” – Mors Apps, Facebook.

 

Vil du læse mere? Så kan du købe K for Klara-serien af Line Kyed Knusen online her, trykke på den ønskede bog nedenfor eller finde den hos din boghandler.

Line Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, HjerteveninderLine Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, Vil du være min kæreste?Line Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, Kys mig nuLine Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, Sove hos MalouLine Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, Alle for én!Line Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, Du lovede det jo!Line Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, Synd for digLine Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, Den nye klubLine Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, LejrskolenLine Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, StjernepigenLine Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, Er vi venner?Line Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, RideturenLine Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, Er der nogen?Line Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, Er jeg tyk mor?Line Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, Forbudt foto

Line Kyed Knudsen, bøger til piger, pigebog, pigebøger, K for Klara, Min egen bogDer er også netop udgivet Min egen bog i K for Klara-serien, hvor piger kan skrive om deres egne oplevelser, veninder, bøger, yndlingsmad og mange andre ting. Kort sagt en skøn bog fyldt med emner og billeder kendt fra K for Klara-serien, men hvor hver enkelt pige selv har hovedrollen.

Du kan finde Min egen bogK for Klara-serien online her eller i din lokale boghandler.

 

 

Line Kyed Knudsen

Du kan læse mere om Line Kyed Knudsen og hendes forfatterskab her.