CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Young Adult-romaner

Sæt kryds i kalenderen – der er dømt høj puls på YA-fronten

ya, young adult, ungdomsbøger, ungdomsbog, ungdomslitteratur, realisme

Hvis du heller ikke vil gå glip af nogle af de YA-bøger, vi glæder os allermest til i de kommende måneder, foreslår vi, at du finder kalenderen frem, for der er dømt høj puls på udgivelsesfronten!

Den kommende tid er fyldt med stærke, gribende og vigtige YA-bøger fra store amerikanske forfattere såvel som nye og velkendte stemmer fra Danmark og norden. Her kan du få et overblik over de kommende titler, og hvornår de udkommer.

Om natten lyver jeg aldrig af Tomas Lagermand Lundme


Yosef er 17 år og er lige droppet ud af gymnasiet. Han er rastløs, driver rundt mellem boligblokkene og er personlig træner i et fitnesscenter.

Derhjemme har faren store drømme på sønnens vegne, som Yosef har svært ved at leve op til.

Da hans far får mulighed for at få et nyt job, sætter familien alt ind på at være den perfekte familie, som ingen kan sætte en finger på. Men Yosef har en hemmelighed, som kan få hele facaden til at krakelere, og hver nat lever han et helt andet liv.

Yosefs ønske om at blive fri. Han vil ikke lyve mere. Men der er øjne alle steder, og før Yosef selv bliver klar til at være ærlig omkring, hvem han er, sker der noget, som ændrer alt …

Romanen er baseret på tv-serien af samme navn skrevet af Martin Garde Abildgaard og Tomas Lagermand Lundme.

Du kan købe Om natten lyver jeg aldrig online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

American Royals (2) – Majestæt af Katharine McGee


American Royals, Majestæt, Katharine McGee

Mens amerikanerne vænner sig til tanken om en kvindelig regent, kæmper dronning Beatrice med minderne om alt det, hun mistede, da hun satte sig på tronen.

Samtidig prøver Samantha at leve op til sit ry som den ultimative “party princess”, Nina prøver at undgå slottet for enhver pris, og Daphne arbejder målrettet mod at blive gift med prins Jefferson.

Smagen af magt er berusende og overvældende.

Og mens nogen bliver trukket ind i magtens cirkler mod deres vilje, vil andre gøre alt for at få del i den …

Du kan købe American Royals (2) – Majestæt online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du læse American Royals af Katharine McGee

Alt det vi ikke vidste af Karen M. McManus


Alt det vi ikke vidste, karen m mcmanus, karen mcmanus, ya, young adult, ya, ungdomsbog, ungdomsbøger, ungdomslitteratur, krimi, krimi for unge, teenager

Selvom Milly, Aubrey og Jonah er fætre og kusiner, kender de knap nok hinanden, og de har aldrig mødt deres rige bedstemor, som slog hånden af deres forældre, før de blev født. Så da de modtager en invitation til at komme og arbejde hos hende sommeren over, bliver de nysgerrige.

Deres forældre insisterer på, at de tager afsted, men da Milly, Aubrey og Jonah ankommer til øen, står det klart, at hun har helt særlige planer, og at familiens fortid er både mystisk og mørk.

Alle i familien har hemmeligheder, og hvad det end var, der skubbede dem fra hinanden, er langt fra et overstået kapitel …

Du kan købe Alt det vi ikke vidste online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Dette bliver mellem os af Alexander Kielland Krag


dette bliver mellem os, ya, young adult, ungdomsbøger, ungdomsbog, ungdomslitteratur, realisme

Felix er flyttet tilbage til Oslo. Han starter i gymnasiet og falder hurtigt for den smukke fyr Nicolai. Forelskelsen vokser, og Felix kan næsten ikke rumme den, men han er så bange for at blive afvist.

For hvad hvis Nicolai slet ikke er til fyre, og hvad hvis Felix’ nye venner ikke kan acceptere hans seksualitet?

Samtidig knytter Felix et tættere bånd til vennen Philip. Han har aldrig prøvet at have sådan et venskab før. Philip tager alting, som det kommer, og da Felix endelig tager mod til sig og fortæller om følelserne for Nicolai, bliver han mødt med åbenhed og forståelse. 

Du kan købe Dette bliver mellem os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: Bøger til dig, der ikke kan få nok af Riverdale

Concrete Rose af Angie Thomas

concrete rose, angie thomas, ya, young adult, ungdomsbøger, ungdomsbog, ungdomslitteratur, realisme

Forhistorien til Angie Thomas’ stærke debut The Hate U Give om pigen Starr, der på egen krop oplever den politivold, som er et af det moderne USA’s største problemer.

Med Concrete Rose tager Angie Thomas os tilbage i tiden og giver os historien om Starrs far, Maverick Carter. 17-årige Maverick ved, at en rigtig mand bør sørge for sin familie. Det gør Maverick ved at deale stoffer for The King Lords.

Med sine hårdt tjente penge hjælper han sin mor, som passer to jobs, mens hans far sidder i fængsel. Lige indtil Maverick finder ud af, at han skal være far. Hvordan handler man stoffer, gør skolen færdig og passer sit barn på samme tid? 

Du kan købe Concrete Rose online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 25. februar.