Børnebøger Carlsen

Læs om de nye, vilde rekorder i Børnenes rekordbog

I år er der tilføjet 300 nye rekorder til Børnenes rekordbog, som alle er udført at seje og talentfulde børn og unge i Danmark.


De danske børnene har igen i år været fantasifulde og kreative til både at finde på nye rekorder og til at udføre dem, derfor finder du nærmest alle slags rekorder i bogen. Her kan du læse om nogle af de vilde rekorder fra Børnenes rekordbog.

Hvor lavt kan man gå under en limbostang?

12-årige Silke fra Frøstrup er vildt god til limbo, derfor ville hun også forsøge at slå rekorden på 59 cm for at komme under en limbostang. I sit forsøg kom hun under limbostangen på 51 cm, og dermed blev hun ny rekordholder.

“Jeg foreslog min juniorklub, at vi kunne prøve at slå rekorder fra rekordbogen. Jeg tænkte på, hvad jeg var god til, og så kom jeg i tanke om limbo. Første gang slog jeg rekorden ved at komme ned på 57 cm, men der var ingen til at tjekke det. Da jeg prøvede igen, kom jeg endnu længere nede,” siger Silke.

Se Silke slå rekorden i videoen:

Bog-domino-slange

På Vejle Bibliotek var 25 børn mødt op til læsecamp, for at lave rekorder og læse. Ved fælles hjælp fik de opstillet en bog-domino-slange på 370 kasserede bøger.

Det var ikke helt nemt at få bøgerne til at vælte efter dominoeffekten, men efter flere forsøg lykkedes det børnene at få væltet hele bogslangen.

Danmarks længste chokoladekage

I sommerferien kastede søstrene Tullia og Miriam og deres veninde Adaeze sig ud i et rekordforsøg. De ville lave den længste chokoladekage. Pigerne havde længe drømt om at komme i Børnenes rekordbog, og så er de vilde med chokoladekage.

“Vi havde det så sjovt, men køkkenet blev meget rodet,” griner pigerne.

På 4 timer og 10 minutter bagte de en chokoladekage der målte 10,075 meter i længden og 10 cm i bredden, og så vejede kagen 10,4 kg.

LÆS OGSÅ: Quiz! Kan du gætte de vilde rekorder fra Guinness Rekordbog?

“Vi havde regnet med, at kagen blev 6,40 meter lang, men den endte med at blive over 10 meter lang, fordi der kom flere kager ud af dejen end forventet. Men man kan aldrig få for meget kage!”

Til sidst blev kagen pyntet med hvid glasur og friskplukkede hindbær.

Se pigerne bage deres kæmpekage i videoen:Børnenes rekordbog

Børnenes rekordbog, rekorder, børnerekorder, 2021

Igen i år har børnene overgået sig selv med fantastiske rekorder.

Dette års udgave af Børnenes rekordbog er propfyldt med en masse nye rekorder og skøre påfund i børnehøjde.

Rekorderne er sat af børn fra hele Danmark i løbet af 2019 og 2020.

Bogen er fyldt med billeder og QR-koder til videoklip af de vildeste rekorder.

Fra ca. 6 år

Du kan købe Børnenes rekordbog 2021 online eller i din nærmeste boghandel.