Blandede bøger Fiktion Inspirationslister og guides

Nye romaner der udkommer i foråret 2022

nye romaner

Er du på jagt efter en oversigt over nye romaner, der udkommer i løbet af dette forår?

Her har vi samlet alle de nye romaner, der udkommer fra Lindhardt og Ringhof på en liste. Du kan glæde dig til bl.a. at læse nyt fra Leif Davidsen, Anna Grue, Karl Ove Knausgård, Herbjørg Wassmo, Christian Mørk, Bent Haller og mange flere. Tag med Dagmar på De Hvide Busser i Mich Vraa og Jesper Bugge Kolds nye historiske roman Tre dage i april, og bliv fanget af Anna Juuls intense roman om et par udsat for en landsdækkende “klima lockdown”, hvorefter de er fanget i deres lejlighed… og hinandens selskab.

Derudover byder vi også velkommen til danske debut Marie Hougaard, der har skrevet en roman om livet med dets ømhed og kaos, når man er i 30’erne.

Er du til svenske krimier har vi nyt fra Stefan Ahnhem og Johanna Mo. Den svenske forfatter Karin Wik debuterer desuden med en pageturner om opklaringen af et mord i et tillukket kostskolemiljø.

Der er også masser af læsestof til dig, der er til romantik og historiske romaner. Der udkommer nemlig hele to romaner af Ella Carey. hvoraf den ene, den historiske roman fra 2. verdenskrig New Yorks døtre, er første del i en romantrilogi. Hvis du er fan af Bridgerton-serien på Netflix og elsker regency-romance, kan du kaste dig over Georgette Heyers Den formidable Sophy, og glæde dig til meget mere af samme skuffe henover sommeren.

Rigtig god læselyst!

Se alle de nye romaner her:

T.I. Lowe: Under magnoliatræerne

Sydstatsforfatteren T.I. Lowe er tilbage med en hjerteskærende og opløftende coming-of-age-roman, hvor tro, håb og kærlighed bliver udfordret af hårde livsvilkår.

Teenageren Ox vokser op i en religiøs familie på en tobaksfarm i South Carolina i 1980erne.

Da hendes mor dør i barselssengen, forværres hendes fars mentale helbred, og Ox tvinges til at være den voksne og passe på sine seks søskende. Hun må kæmpe alt hun har lært for at holde hovedet oppe, benene nede og familiens hemmeligheder skjulte. Da Ox finder små glimt af ungdom og lykke i selskab med borgmesterens søn, tager hendes fars maniske episoder til, og hun må sande, at ikke alle hemmeligheder kan holdes skjult for evigt.

Under magnoliatræerne er en hjerteskærende, men også opløftende coming-of-age-roman af sydstatsforfatteren T.I. Lowe. Fuld af lysende håb, hårde livsvilkår og triumferende kærlighed.

Under magnoliatræerne kan købes online hos Bog & Idé eller i den nærmeste boghandel.Leif Davidsen: Lenins bodyguard

❤️❤️❤️❤️❤️ “Flot og flamboyant roman” – POLITIKEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ “Et overbevisende tidsbillede” – JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️ “Medrivende og indsigtsfuld” – KRISTELIGT-DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Et overbevisende tidsbillede” – JYLLANDS-POSTEN

❤️❤️❤️❤️❤️ – “Flot og flamboyant roman” – POLITIKEN

Lenins bodyguard er en historisk roman, der foregår i den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme som også præger Rusland i dag.

I 1910 befinder Sovjetstatens grundlægger Vladimir Lenin sig en måned i København. Han er et oplagt mål for agenter fra det russiske zarstyre, som gerne vil deres ærkefjende til livs.

På sin daglige spadseretur fra Vesterbrogade til Det Kongelige Bibliotek bliver han en dag overfaldet. Lenin reddes på et hængende hår af den unge dansk-amerikaner, Oskar Madsen. De to knytter et særligt bånd, og Oskar Madsen bliver efterfølgende Lenins bodyguard under den blodige russiske revolution og borgerkrig i 1917.

Du kan købe Lenins bodyguard online, eller i din lokale boghandel.

Læs også: Leif Davidsen: Der går en lige linje fra Lenin til PutinKarl Ove Knausgård: Ulvene i evighedens skov

Karl Ove Knausgård er klar med endnu et stort værk, der deler tematikker med den tidligere bestsellerroman fra 2020 Morgenstjernen.

Læs også: ”Jeg vidste, at jeg skulle have djævlen med”. Karl Ove Knausgård om romanen Morgenstjernen

Ulvene fra evighedens skov er en ny stor roman fra Karl Ove Knausgård om livet, døden og det, vi ikke forstår. Romanen er en selvstændig efterfølger til Morgenstjernen.

Året er 1986 i Sørlandet i Norge. Syvert Løyning, en ung mand på 19 år, vender hjem til sin barndomsby efter at have aftjent værnepligt. En nat drømmer han om sin afdøde far. Det er som om, han vil ham noget, og Syvert åbner de kasser med faderens ting, som står i garagen og finder en stak breve skrevet på russisk.

Romanens anden del foregår i nutidens Rusland. Her følger vi Alevtina, der er biolog og underviser på universitetet i Moskva og alenemor til drengen Seva. Hun har altid søgt at forstå et af de største mysterier: Hvordan der er opstået liv i verden.

En dag får hun et brev fra sin norske halvbroder.

Du kan købe Ulvene i evighedens skov i din lokale boghandel eller hos Bog & Idé.Mich Vraa og Jesper Bugge Kold: Tre dage i april

Mich Vraa og Jesper Bugge Kolds forfatterduo kaster skønne historiske romaner fra sig. Sidste år havde vi fornøjelsen af at læse om Molly ombord på sit livs rejse på skibet Jutlandia i Pigen på det store hvide skib. Nu er Vraa og Kold klar med endnu en historisk roman. Denne gang følger vi Dagmar i slutningen af 2. verdenskrig, hvor hun begiver sig til koncentrationslejren Neuengamme på De Hvide Busser i søgning efter en helt bestemt person.

Læs også: Tre dage i april ændrede alt. Læs i ny historisk roman af bestsellerforfatterne Jesper Bugge Kold og Mich Vraa

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE

❤️❤️❤️❤️ – “Stærk og rørende historie” – POLITIKEN

Tre dage i april er en rørende roman om ung kvindes rejse med bus nr. 474 gennem det udbombede Tyskland. Det er en historie om mod og opofrelse, om krigens gråzoner, om uselviskhed men i særdeleshed om at ændre sit syn på verden og på sig selv.

Krigens sidste krampetrækninger sønderriver Nazityskland i år 1945, og der venter tusindvis af danske fanger i kz-lejren Neuengamme på Folke Bernadottes hvide busser. Den unge Dagmar Valgreen har meldt sig til missionen for at redde én enkelt af dem: Den mand der har optaget hendes tanker siden han forsvandt.

Du kan købe Tre dage i april online, eller i din nærmeste boghandel.Anna Grue: Nøglen til mord

Anna Grue har opnået stor succes med hendes hyggekrimiserie om efterlønneren Anne-Maj Mortensen. Nu er tredje bind landet, og det starter ud med en drabelig hændelse hvor Anne-Maj Mortensen finder liget af sin eksmand.

Læs også: I hyggekrimien Nøglen til mord åbner Anne Grues elskelige amatørdetektiv døren til en drabelig overraskelse

Tredje selvstændige hyggekrimi i Anna Grues bestsellerserie om fru Mortensen. 

Anne-Maj Mortensen finder sin eksmands lig i en luksuslejlighed ved Nykøbing Sjællands Lystbådehavn. Den ældre herre har tilsyneladende begået selvmord, og ingen forstår hvorfor. Til hendes store irritation må hun påtage sig at få solgt boligen, og det bliver en kamp med en lige lovlig smart ejendomsmægler – og alt for mange flyttekasser.

Midt i processen overrasker Anne-Maj et par, der på mystisk vis har skaffet sig nøgler til lejligheden for at have sex – og snart får hun mistanke om, at den lokale mægler står bag et organiseret misbrug af tomme ejendomme.

Politiets efterforskere tager som sædvanlig ikke Anne-Maj alvorligt – ikke engang, da man finder først ét, så et andet lig, der efter hendes bedste overbevisning har forbindelse til sammensværgelsen.

Du kan købe Nøglen til mord online hos Bog & Idé eller i din lokale boghandel.Herbjørg Wassmo: Mit menneske

Efter hele fem år er den norske prisbelønnede forfatter Herbjørg Wassmo endelig aktuel med en ny roman. Mit menneske knytter løseligt an til Det syvende møde, som udkom i 2001. Det er de samme to hovedpersoner, men denne roman kan læses selvstændigt.

Læs også: Mit menneske er Herbjørg Wassmos første roman siden 2017. Læs om kærlighed, kunst og familietragedie

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Aldrig har den norske forfatter skrevet bedre og dybere” – JYLLANDS-POSTEN

Rut er en anerkendt kunstner, som kommer fra små kår på en ø, der ligger uden for kysten i Nordnorge. Gorm er velstående købmandssøn fra samme område.

Selvom de er født i forskellige socialklasser, og derfor har forskellige muligheder og begrænsinger, har de fra første møde i deres barndom haft en plads i hinandens bevidsthed. Men først som voksne, med en masse bagage med sig, mødes de for alvor. De har begge en trang til at leve i noget, der føles ægte, og som står i kontrast til de nordnorske livsvilkår.

Men først og fremmest handler Mit menneske om behovet for at møde det menneske i livet, som du kan kalde dit.

Du kan købe Mit menneske online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Alex Schulman: Brænd alle mine breve

Alex Schulmans forfatterskab indeholder allerede de to anmelderroste romaner Overleverne og Glem mig. Nu er udkommer hans gribende roman Brænd alle mine breve, som er en rejse ind i hans egen slægthistorie.

Læs også: Jeg ved, der findes en tid, hvor min mor ikke drak, hvor hun elskede mig. Alex Schulman om sin prisvindende bog Glem mig

brænd alle mine breve, alex schulman

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En fænomenalt god bog” – JYLLANDS-POSTEN

“Fremragende … helt suverænt udført” – WEEKENDAVISENAlex, som er forfatter og far til tre, indser efter mange års opslidende skænderier, at han bærer rundt på en enorm vrede. Hans underliggende mørke skræmmer hans hustru og børn, og han tager på en rejse for at finde roden til vreden, og granske sin amiliehistorie.

Kan vreden nedarves gennem generationer? I sin søgen på svar rettes fokus mod hans morfar, forfatteren Sven Stolpe, og ved hjælp af 80 år gamle breve og dagbogsuddrag folder en tragisk fortælling om forbudt kærlighed og jalousi sig ud.

Brænd alle mine breve er en medrivende og intens spændingsroman om kærlighed, rivalisering og hævn. Og om hvordan en enkelt mands vrede kan sætte varige spor, både i litteraturen og i familien.

Du kan købe Brænd alle mine breve online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Jens Liljestrand: Selv hvis alt forsvinder

Jens Liljestrand har skrevet en spændende klimaroman om menneskets daglige liv og kampe til trods for at verden forandrer sig.

“Ikke en klassisk dystopi, mere en typisk realistisk roman, der tilfældigvis udspiller sig i en dystopisk tid: vores egen. Man kan vist godt antage, at Liljestrand har villet skrive den store svenske roman om klimaets kollaps på Jonathan Franzen-måden.” – Svenska Dagbladet

Store dele af Sverige står i flammer og må evakueres en sommer, hvor klimakatastrofen er eskaleret voldsomt og intetanende feriegæster ender som klimaflygtninge. Men på trods af dette inferno fortsætter hverdagen med ægteskabsproblemer, identitetskriser og forældreoprør, selv om det hele er ved at falde fra hinanden.

Jens Liljestrand blander temaer som miljø, global opvarmning og klimaforandringer med relationer, drama og moralske dilemmaer, så det både er skræmmende aktuelt, relaterbart og spændende som en thriller. Han spidder vores samtid på godt og ondt og beskriver almindelige menneskers liv og kampe, der fortsætter, selv om verden, som vi kender den, er ved at forsvinde.

Du kan købe Selv hvis alt forsvinder online hos Bog & Idé eller i din lokale boghandel.Christian Mørk: Tilståelser

Christian Mørks Tilståelser er aktuel med en historisk roman fra Anden Verdenskrig, hvor en række passagerer styrter ned i Stillehavet, og hvor facader krakelerer og hemmeligheder blotlægges.

I 1943 udkæmper Amerika og Japan 2. Verdenskrig på havet, og en amerikansk besætning er nødlandet i Stillehavet uden radio. Japanske piloter styrter også ned lige i nærheden. Nu sidder dødsfjenderne tæt sammen med to kvindelige blinde passagerer på det alt for lille fartøj, der driver for vind og vejr. Her begynder den store krig at blive udkæmpet i det små.

Had og mistillid koger i enhver, men den fælles nød kræver, at de slutter fred og forsøger at komme levende i land. Alliancer indgås og brydes igen. Imens skræller isolationen alles facader af og blotlægger hemmeligheder, forbudt kærlighed og en fælles menneskelighed. Til sidst føler ingen sig længere sikre på, hvem de egentlig var, før de blev skibbrudne.

Tilståelser er et psykologisk drama om, hvad der gemmer sig under overfladen, når alt tages fra os.

Du kan købe Tilståelser online hos Bog & Idé eller i din lokale boghandel.Stefan Ahnhem: Det sidste søm

⭐️⭐️⭐️⭐️ “Et effektivt og snoet plot” – JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️⭐️ “Jeg var på den vildeste rutschebanetur” – TINES KRIMITANKER

❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️ “Et fantastisk mesterværk .. En pageturner af mesterlige proportioner. Wauw, simpelthen bare wauw” – KRUMMES KRUMMELURER

⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️⭐️ “Forbered dig på det vildeste bogeventyr” – FRU THULSTRUP

Læs også: Det sidste søm. En grandios og nerveflænsende finale på Stefan Ahnhems Fabian Risk-serie

Det sidste søm er sjette og sidste selvstændige krimi om den svenske politimand Fabian Risk.

Kan man være både afpresser, manipulator, voldtægtsmand og mishandler, og også være politichef hos Københavns Politi? Ja, det kan man. Og det er Kim Sleizner, der har vadet over adskillige lig for at nå hele vejen til toppen.

Betjenten Dunja Hougaard er gået under jorden, for at indlede en udredning mod sin tidligere chef. Hendes team har brugt måneder på at samle information om ham, og da en person i toppen af den danske efterretningstjeneste bliver fundet død sammen med en ukendt kvinde i en bil på bunden af det københavnske havneløb, strammes grebet. Men hvem strammes det om?

På den anden side af sundet i Helsingborg får Fabian Risk en besked, som forandrer alt for ham og hans familie.

Du kan købe Det sidste søm online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.Karin Wik: Kostskolen

Svenske Karin Wik debuterer her med en psykologisk thriller, hvor en journalist får opgaven at lave en reportage ovenpå et mord på en kostskolen. Men hvad hun holder hemmeligt er, at hun faktisk selv engang har været elev på skolen.

Læs også: Interview med Karin Wik: Kostskolen er mørk spejling af min gymnasietid

På den højt estimerede kostskole, Axelsons, vægter man traditioner og loyalitet højere end alt andet. Da to af eleverne bliver fundet brutalt myrdet på skolen, bliver Ida Rossi, en lokal kriminalreporter, sendt ud for at lave en dybdegående reportage.
Det er ikke en opgave, hun modtager med kyshånd. Hun har nemlig undladt at fortælle sin chef, at hun selv er tidligere elev på skolen.

Ved ankomsten bliver Ida mødt af tavshed og mistænksomhed og en ledelse, der er mere interesserede i at værne om traditionerne end at få sandheden frem. I takt med at Ida bliver fanget i et psykologisk spil blandt arrogante elever og lærere, kommer hendes egne traumatiske minder fra en alt andet end lykkelig skoletid op til overfladen og truer med at ødelægge både hendes private og professionelle liv.

Svenske Karin Wik debuterer med denne spændende pageturner om et lukket kostskolemiljø.

Kostskolen kan købes i den lokale boghandel eller online hos Bog & Idé.Anna Juul: Penge & Bacon

Anna Juul har skrevet en sorthumoristisk roman der trækker skræmmende aktuelle tråde til de sidste to års pandemi, da en par oplever et landsdækkende klimalockdown. De skal nu forholde sig til en tilværelse i tosomhed uden internet i en lejlighed i mange måneder, uden at kunne forlade hjemmet.

Sammen med sin ægtemand Anders og de to vandrende pinde, Penge og Bacon, bot Anja i en lejlighed med “sublime detaljer” på toppen af Østerbro. Anja arbejder som kostumesyerske for DR’s pigekor, og i stedet for at sove, køber hun dyre silkekjoler på nette og lægger meget store puslespil.

Selvom Anja elsker Anders, bliver deres forhold udfordret, da Danmarks kastes ud i en klimalockdown for at nedbringe CO2-niveauet. I deres isolation må de stille flere vigtige spørgsmål: kan man virkelig leve af kærlighed, kildevand og en grøntsagskasse fra Aarstiderne?

Penge & Bacon er en sorthumoristisk roman af Anna Juul, hvor ensomhed, kedsomhed og tilværelsens øvrige ulidelighed er i centrum.

Du kan købe Penge & Bacon online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Marie Hougaard: Vi troede vi skulle

Marie Hougaard debuterer med Vi troede vi skulle, som er en roman om alt det, vi forventer falder på plads i 30’erne. Hannah og Johan skal have hjælp til at få et barn, familien presser på, køkkenet skal renoveres – og Hannah kan ikke koncentrere sig om sit arbejde som tekstforfatter. Midt i det hele møder hun Mina, der får hendes tvivl på det hele til at vokse.

Læs også: Marie Hougaard: I 30’erne står vi og flagrer midt i angsten

Livet er ikke gået som Hannah forventede.

Hende og kæresten Johan har forsøgt at få et barn i et stykke tid, og det er gået op for hende, at de nok skal have udefrakommende hjælp. Venskaberne rundt om hende er i forandring, og familierelationerne komplicerede.

Oven i hatten dukker Mina I den røde jakke op, og gør det hele endnu mere forvirrende.

Marie Hougaard skriver med humor og ømhed om livet i midten af 30’erne. Vi troede vi skulle er hendes debutroman og handler om de forventninger, vi har til hinanden og til livet. Forventninger som kan være svære at indfri, når det hele ikke går, som man troede det skulle.

Du kan købe Vi troede vi skulle online, eller i din lokale boghandler.Elizabeth Macneal: Det forunderlige cirkus

Det forunderlige cirkus er en ny historisk roman af Elizabeth MacNeal, forfatteren til den internationale bestseller Dukkeværkstedet.

Læs også: Mød de (utrolige!) virkelige mennesker bag Det forunderlige cirkus

Nell bor i en kystby i det sydlige England, i året 1866. Hendes hud er plettet af modermærker, og hun ser anderledes ud end alle andre. Det får naboerne til at holde afstand til hende, og mange, selv Nells far, tror, at hun er forbandet.

Da Jaspers Jupiters Forunderlige Cirkus kommer til byen, bliver Nell kidnappet af cirkusdirektøren – med hendes fars velsignelse. Nell er knust, men da hun pludselig bliver populær i cirkusset, må hun overveje om bortførelsen i virkeligheden er hendes redning.

I London omtales Nell som verdens ottende vidunder, og folk står i kø for at se hende. Men tingene kompliceres, da hun får følelser for Jaspers bror Toby, for hun er ejet af Jasper, og han har ingen planer om at sætte sin guldfugl fri.

Det forunderlige cirkus er en historisk roman og et trekantsdrama om magt og ulighed – men det er også en historie om kærlighed, styrke og accept.

Du kan købe Det forunderlige cirkus online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.Bent Haller: Sange fra skarnbøtten

Bent Haller har med Sange fra Skarnbøtten skrevet en strålende roman om en familie i 1960’ernes kulturelite. Venskabet, og i sidste ende fjendskabet, mellem drengene Poul og Jørgen skaber fortællingens ramme.

Læs også: Bent Haller skriver for at leve: Mandag er en pragtfuld dag!

En hård, men humoristisk, roman om en brydningstid og om et dybt kompliceret venskab, hvor alt går galt.

Jørgen og Poul er modsætninger. Jørgen er indadvendt, lidt sær og vokset op som priviligeret enebarn med to kultiveret forældre. Poul er mere rodløs, udadvendt og kan charmere sig ind på enhver.

Jørgens forældre tager Poul til sig, som var han deres egen søn, og snart overskygger han fuldstændig Jørgen. Drengene er altid sammen, men altid i konflikt.

Livet fører dem ad samme vej, og de flytter sammen i et kollektiv. Poul spiller musik og har masser af damer, mens Jørgen samler sten til et dige, passer høns og står lidt uden for det hele.

Du kan købe Sange fra skarnbøtten online, eller i din lokale boghandel.


Johanna Mo: Skyggeliljen

Da Johanna Mo sidste år debuterede med krimien Natsangeren, blev det hurtigt en bestseller. Nu er hun klar med opfølgeren Skyggeliljen

Læs også: Ny Johanna Mo-krimi er langt fra svensk skærgårdsidyl

skyggeliljen, johanna mo

Anden selvstændige krimi i Ölandsserien efter Natsangeren.

Da Jenny kommer hjem, kan hun mærke, at der er noget galt. Huset er tomt, og både Thomas, hendes mand, og deres søn Hugo er væk. Men er de taget af sted frivilligt, eller er der sket dem noget?

Kalmars politi og efterforsker Hanna Duncker bidrager til sagen, og en stor eftersøgning igangsættes. Flere hemmeligheder kommer frem, og da Thomas findes død, intensiveres jagten på lille Hugo.

Samtidig mærker Hanna, hvordan nogen på øen tager grove midler i brug for at sikre sig, at hun ikke kommer sandheden om sin far nærmere, for hvad skete der egentlig for 16 år siden, da han blev dømt for mord?

Du kan købe Skyggeliljen online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.Yrsa Sigurðardóttir: Under sneen

Yrsa Sigurðardóttir er kendt for sine brutale, kolde nordic-noir krimier og særligt for den fremragende serie om det umage makkerpar efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja. Under sneen er en selvstændig krimi, som har fået alletiders anmeldelser i Politiken og Jyllands-Posten.

Læs også: 5 stjerner i Politiken og Jyllands-Posten til Yrsa Sigurðardóttirs nye krimi

Et redningshold bliver sendt ud i det islandske højland for at finde en gruppe forsvundne personer. Hvad fik dem til at bevæge sig ud midt om vinteren, ud i mørke og snestorme? Og hvorfor forlod de det lille shelter de havde, uden ordentligt overtøj og helt udsatte?

Samtidig sker der mærkelige ting ved den isolerede radarstation i Stokksnes. Intet er hvad det ser ud til. Om det er blodpølen fundet i den uberørte sne langt fra civilisationen, en lille barnesko der har fundet vej til overfladen efter at have været begravet i årtier, eller det gabende sorte hul i klippegrunden ved havet, som har en dragende effekt på mennesker …

Under sneen er en hårrejsende og foruroligende roman, som får dig til at gyse. I denne fantastiske stand-alone thriller beviser Yrsa Sigurðardóttir endnu engang, at “hun er frygtens frembringer, præcis så behændig som forfattere som Stephen King.” (The Independent)

Du kan købe Under sneen i din lokale boghandel eller online hos Bog & Idé.Ella Carey: New Yorks døtre

Den australske bestsellerforfatter Ella Careys romaner er medrivende fortællinger om svære valg og store forelskelser.

New Yorks døtre skriver Ella Carey sig tilbage til New York under Anden Verdenskrig, hvor den selvstændige Lily Rose kæmper for sin ret til at vælge sin egen vej i livet. Dette er første bind i en romantrilogi.

Læs også: Ella Carey skriver levende om kvindeskæbner og kærlighed

Lily Rose er en ung kvinde med ben i næsen der bor med sin familie i New York. Mens Anden Verdenskrig raser får hun en uventet mulighed for at vise hvad hun kan som souschef på den berømte restaurant Valentino’s.

Imod hendes families ønske tager hun jobbet og Lilys mor gør hvad hun kan for at få hende på bedre og vigtigere tanker; nemlig valget af ægtemand.

Hendes ambition er at Lily gift med med Nathaniel Carter, New Yorks rigeste ungkarl, men i Valentino’s køkken arbejder også den flotte italiener, Tom Morelli. Snart stilles Lily overfor det sværeste valg i hendes liv: familien og kærligheden.

Du kan købe New Yorks døtre online, eller i din lokale boghandler.Matt Brolly: Over kanten

Over kanten er andet bind i den nervepirrende Louise Blackwell-serie af den britiske bestsellerforfatter Matt Brolly. Serien startede med Tidevandet, hvor Louise jagter en skruppelløs seriemorder med et religiøst hævnmotiv.

Læs også: Louise Blackwell-serien af Matt Brolly er engelsk krimi, når det er bedst

I den stille engelske kystby Weston-super-Mare bliver et lig fundet ved foden af en klippe. For kun få måneder siden var der en lignende ulykke…

Efterforsker Louise Blackwell tror ikke på, at der er tale om en tilfældighed, for hun finder ved siden af liget en kryptisk besked magen til den, der blev fundet første gang. Hun mistænker, at nogen sidder og trækker i trådene og orkestrerer disse desperate handlinger. 

Da en tredje ulykke rammer, peger efterforskningen og mistanken i retning af en karismatisk kultleder, men der er ingen beviser. Kan Louise gennemskue den dødbringende selvmordsmission, inden den næste kaster sig ud over kanten?

Over kanten er anden bog i Matt Brollys Louise Blackwell-serie.

Du kan købe Over kanten online hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.Anne Cathrine Bomann: Agathe

Egentlig er Agathe ikke en ny roman. Den har nemlig tidligere været udgivet, og er gået helt under radaren i Danmark. I udlandet har roman til gengæld haft stor succes. Romanen er nemlig udkommet i 28 forskellige lande og har fået priser.

Læs hele historien om Agathe her.

Vejen til Wembley, Anders Kjærbye, Ole Sønnichsen

På et kontor i Paris i 1940’erne tæller en livstræt psykiater ned til pensionen. Egentlig skal han bare have afviklet sine sidste patienter, men hans plan forstyrres, da en ung, tysk kvinde insisterer på at komme i terapi hos ham.

Da hans trofaste sekretær pludselig melder sig syg, tvinges han til at overveje, om han for første gang i sit liv skal træde i karakter og række ud efter et andet menneske. 

En lille roman om nogle af de helt store temaer i tilværelsen: ensomheden, kærligheden og den meningsløshed, der kan ramme én, når man ikke for alvor er engageret i sit eget liv.

Du kan købe Agathe online, eller i din nærmeste boghandel.Georgette Heyer: Den ældste søster

Regency-romance har taget verden med storm, og den ubestridte dronning af genren er Georgette Heyer. Dyk ned i en eventyrlig verden fyldt med storslåede baller, smukke kjoler og forbudt kærlighed.

Læs også: Stormende forelskelser og glitrende balsale. Velkommen til Georgette Heyers romantiske univers

Unge Fredericia forsøger at holde styr på sin familie efter faderens død. Hendes ældste bror har arvet formuen, men han har hverken forstand på penge eller på sine yngre søskende.

Fredericia beslutter sig for at sikre sine yngre søskendes fremtid ved at rejse til London med sin søster Charis, for at få hende gift med en rig mand.

De opsøger en rig slægtning ved navn Alverstoke, som skal introducere Fredericia og Charis for byen elite, Londons ton. Selvom en masse finurlige familiehemmeligheder kommer frem i lyset, har Fredericia stadig styr på det hele.

Hun er trods alt ikke kommet til London for at finde en mand til sig selv…

Du kan købe Den ældste søster online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Erik Axl Sund: Dukkeliv

Dukkeliv beskriver de mørke sider af det svenske samfund, som de fleste hellere vil lade som om, ikke findes. Forfatterduoen Erik Axl Sund er aktuel med anden selvstændige roman i trilogien Grå Melankoli.

Læs også: Samfundets skyggesider bliver belyst i ny krimi i serien Grå Melankoli

Dukkeliv er er en krimi om den side af samfundet, som vi helst ignorerer og nærmest aldrig hører om. Forfatterduoen Erik Axl Sund dykker med deres roman ned i et nådesløst Sverige, hvor menneskehandel og sexindustrien skjuler sig.

Kriminalbetjent Kevin Jonsson har fået en sag om online sexhandel. Han skal finde dukkemesteren – en person, der bruger falske identiteter til at skaffe film og billeder af unge piger. Efterforskningen tvinger Jonsson til at konfrontere hemmeligheder fra sin egen fortid, men fører ham også til Nova og Mercy.

Nova og Mercy er to 16-årige piger, der er flygtet i en stjålet bil fra et anlæg, hvor en anden ung kvinde er forsvundet. De to bliver jagtet, og har måske altid været det.

Du kan købe Dukkeliv online hos Bog & Idé eller i din lokale boghandel.Åsa Hellberg: Nye tider på Flanagans

Charmerende, varme og humoristiske bøger, der er svære at lægge fra sig. Det er svenske Åsa Hellbergs kendetegn. Nu er hun aktuel med Nye tider på Flanagans, tredje bog i gribende trilogi.

Læs også: Åsa Hellberg skriver storsælgende feel good-romaner

London, 2000. Frankie elsker at drive hotel Flanagans. Det gør hende ikke noget, at hendes søster, Billie, fokuserer på sin filmkarriere og er langt væk fra London. Men lige pludselig ramler alt om ørerne på hende, og hun må indse, at hun ikke længere kan stå for ansvaret af hotellet alene. Hun har brug for sin søster.

Billie er flyttet til New York, er nyforelsket og har netop fået en hovedrolle i en film, som alle stjerner og konkurrenter er misundelige over. Verden og mulighederne ligger for hendes fødder, men kan hun sige nej til sin elskede søster?

Sidste og afsluttende bind om luksushotellet Flanagans og de hemmeligheder og intriger, der omgærder stedet og dets ejere.

Du kan købe Nye tider på Flanagans online, eller i din nærmeste boghandel.Volker Kutscher: Lunapark

Tag med kriminalkommissær Gereon Rath til Berlin i mellemkrigstiden, hvor storbydekadence og revolutionære undergrundsbevægelser møder den gamle verden i en politisk forandringstid.

Læs også: Gereon Rath på ny farefuld mission i Berlin. Storslået tysk krimiserie af Volker Kutscher

Da et lig bliver fundet kvalt i et glasøje, er efterforsker Gereon Rath snart på sporet af en underjordisk forbryderring, der bliver ledt af kriminalkongen Johann Marlow fra Berlin.

Både liget og forbryderringen bliver knyttet til brunskjorterne, SA-agenterne, og ikke mindst Lunpark, en forladt forlystelsespark.

Lunapark er sjette bind i Volker Kutschers medrivende serie om politiefterforsker Gereon Rath, som opklarer forbrydelser i mellemkrigstidens Tyskland. Det er både hårdkogt spænding og et levende, historisk portræt af storbyen Berlin i 1930’erne.

Du kan købe Lunapark (Gereon Rath-krimi 6) online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.Ella Carey: Det vi ikke siger

Ella Careys romaner er fyldt med stærke kvinder med ben i næsen, der insisterer på at vælge deres egen fremtid – også selvom det kan være svært. I Det vi ikke siger flettes fortiden og nutiden sammen i en medrivende historie om Emma Temple og hendes barnebarn, Laura.

Læs også: Gribende roman om to kvinder og en altafgørende familiehemmelighed.

En historie om to kvinders kamp for at fortælle sandheden.

Den berømte maler Patrick Adams malede som helt ung et mesterværk: portrættet af sin højtelskede Emma Temple. Mange år efter Patricks død har 90 -årige Emma stadig maleriet hængende som et symbol på deres udødelige kærlighed.

For Emmas barnebarn, Laura, tjener maleriet som kaution for hendes kostbare og prestigefyldte musikuddannelse.

Men så sker det utænkelige: Maleriet vurderes til at være en kopi. For Laura betyder dette en usikker fremtid, og for Emma kaster det skygger over alt, det hun troede, hun vidste om Patrick og deres forhold. De to kvinders livshistorier flettes sammen, da Laura må sætte alt ind for at bevise maleriets ægthed, og da fortidens hemmeligheder må frem i lyset.

Du kan købe Det vi ikke siger online, eller i din lokale boghandler.På jagt efter flere læseoplevelser? Find inspiration blandt over 200 forskellige inspirationslister her.

Følger du os på Facebook? Bliv orienteret om nye bøger her.

læseinspiration, hvad skal jeg læse, nye romaner

Jeg er hende, der sammenfatter inspirationslister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har skruet sammen her på sitet!