Bøger i gave Fiktion Inspirationslister og guides

10 skønne bøger, der er perfekte at give som mors dags gave

Mors dag 2020

Søndag den 10. maj er det mors dag. En dag, hvor vi skal hylde alle de seje og stærke kvinder i vores liv, og hvor de også skal forkæles lidt ekstra. Men er du stadig i tvivl om, hvad du skal give i mors dags gave?

Så er du kommet til det rette sted! Her har vi nemlig samlet en liste med 10 bøger, der med garanti vil vække begejstring – uanset om kvinden i dit liv er til stærk skønlitteratur, nervepirrende krimier eller inspirerende kogebøger.

LÆS OGSÅ: 5 spændende romaner der udkommer lige om lidt
Til hende der elsker en god hyggekrimi

Hvis hun kan lide serier som Kriminalkommissær Barnaby og Miss Marple, er hun nok vild med hyggekrimier – og så vil hun garanteret blive glad for at få Mysteriet i Genbrugsen på mors dag.

mysteriet i genbrugsen, Anna Grue, Anne-Maj Mortensen, hyggekrimi

Mysteriet i Genbrugsen er første bog i en helt ny serie serie fra Anna Grue, der skrev Dan Sommerdahl-serien.

Der foregår noget mystisk i en genbrugsbutik i Nykøbing Sjælland.

En efter en afgår butikkens aldrende frivillige ved døden. Politiet afskriver dødsfaldene som naturlige, men efterlønner Anne-Maj Mortensen er stærkt skeptisk.

Så selvom hun har travlt med familiemiddage, hundeopdragelse og havearbejde, går hun i gang med at efterforske sagen.

En rigtig hyggekrimi der kommer til at kalde på en lang weekend i sommerhus med en stor kop te og masser af læsetid.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Anna Grues helt nye krimi Mysteriet i Genbrugsen

Du kan købe Mysteriet i Genbrugsen online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Krimier må godt være hyggelige. Anna Grue er aktuel med en vaskeægte hyggekrimi-serieTil hende der vil helt tæt på det hillingsøske univers

Generalens datter er en samtalebog mellem skuespiller Ellen Hillingsø og generalen Kjeld Hillingsø – en skøn gave på mors dag til hende, der gerne vil lære Hillingsø-familien bedre at kende.

Generalens datter

Ellen Hillingsø er en af Danmarks mest alsidige og originale skuespillere. Kjeld Hillingsø er en af de mest markante militære personligheder inden for de sidste årtier. I den virkelige verden er de datter og far. Selvom deres brancher dårligt kunne være meget længere fra hinanden, er der langt mere, der forbinder dem, end der adskiller dem.

Far og datter bor dør om dør og elsker at hjælpe hinanden i hverdagen, både med det praktiske og med livets udfordringer. Kom lidt tættere på generalen og hans datter i en række ærlige og åbenhjertige samtaler.

Du kan købe Generalens datter online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Med farmors disciplin og mormors sværmeri i bagagen: Ellen Hillingsø fortæller i ny bog om at arbejde hårdt for succesTil hende der ikke kan slippe de historiske romaner

100 millioner mennesker har læst Kane og Abel af Jeffrey Archer – og af god grund: Det er en uforglemmelig historie om to mænds skæbner, der flettes sammen i jagten på samme drøm. Den perfekte gave til hende, der er vild med historiske romaner om skæbnens luner.

Kane og Abel, Jeffrey Archer

Kane og Abel fødes på den samme dag i 1906. Abel vokser op under fattige kår som hittebarn, efter hans mor dør under fødslen.

Tusindvis af kilometer væk fødes William Kane, som vokser op hos en gammel, fornem og meget rig familie.

Da de to mænd mødes, mange år senere, bliver de hinandens dødsfjender.

Kane og Abel, der er solgt i mere end 33 millioner eksemplarer, er en international bestseller af den populære forfatter Jeffrey Archer.

Trilogien består af Kane og Abel, Den fortabte datter og Skal vi sige det til præsidenten?

Du kan købe Kane og Abel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Til hende der elsker en god roman

Da Audrey Wilde forsvandt er mors dags gaven til hende, der elsker en medrivende roman om hemmeligheder, familier og et uopklaret mysterie.

Da Audrey Wilde forsvandt af Eve Chase

Jesse er blevet forelsket i det gamle hus Applecote Manor i Cotswolds. Men det ellers idylliske sted viser sig at bære på en foruroligende historie og er hjemsøgt af mystiske rygter.

50 år tidligere, i 1959, ankommer 15-årige Margot Wilde og hendes tre søstre til Applecote Manor, hvor de skal bo sommeren over. Men stemningen i huset er tung og trist, for deres tante og onkel sørger stadig over deres datter forsvinden fem år tidligere. Ingen kender sandheden om, hvorfor Audrey forsvandt.

Søstrene bliver draget ind af mysteriet om deres forsvundne kusine, og ferien tager en chokerende og fatal drejning.

Du kan købe Da Audrey Wilde forsvandt online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.


LÆS OGSÅ: Eve Chase skriver gribende pageturners om familier og hemmelighederTil hende der vil læse en inspirerende biografi

Tv-vært Puk Elgård er kendt og elsket af danskerne for sit altid positive humør og gåpåmod. Biografien Se mor, jeg danser er en hyldest til livet og et sikkert gavehit til mors dag.

Da Puk Elgårds forældre mistede deres syvårige datter Pia, rådede lægerne dem til at få et nyt barn med det samme. Lige efter begravelsen blev Puk undfanget.

Som 6-årig opdagede Puk forældrenes hemmelighed, og hun påtog sig opgaven med at holde familien på ret køl. Alligevel var opvæksten præget af misbrug, farens ludomani, morens skrøbelige psyke og den tavshed, sorgen havde lagt over familien.

I Se mor, jeg danser fortæller Puk Elgård om at komme til verden som erstatningsbarn, om at kæmpe med angst og om den livsvigtige beslutning om at bryde tavsheden. Dermed minder hun os om, at man kan vælge sin egen vej på trods af en udfordrende barndom.

Du kan købe Se mor, jeg danser online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Puk Elgård: Jeg skulle selv blive mor for at forstå, hvor slemt det varTil hende der er vild med en nervepirrende krimi

Findes der nogen bedre mors dags gave til krimilæseren end en ny og spændende krimi? Det tror vi næppe, og til den store krimilæser vil vi foreslå Camilla Grebes nervepirrende Skyggejægeren.

Camilla Grebe
Skyggejægeren

Vinder af Skandinaviens største krimipris GLASNØGLEN 2020.

Skyggejægeren er en elegant, nervepirrende og velkonstrueret krimi, der samtidig er en skildring af kvindelige politibetjentes vilkår gennem tiden.

En kvinde findes brutalt myrdet – med et stort sår i baghovedet og hænderne naglet fast til gulvet med store søm – i Stockholm i 1944. Morderen bliver aldrig fundet.

Britt-Marie starter i 1970’erne som ung betjent i Stockholm, og snart bliver hun involveret i en uhyggelig mordsag, hvor enlige kvinder med små børn bliver myrdet og sømmet fast til gulvet. Et uhyggeligt sammentræf, for Britt-Maries egen mor blev slået ihjel på samme bizarre måde tredive år tidligere …

Du kan købe Skyggejægeren online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Sveriges store krimiforfatter Camilla Grebe er aktuel med ny krimi. Start læsningen af “Skyggejægeren” herTil hende der elsker dronningen

Hvis hun elsker kongehuset og Dronning Margrethe, vil hun sikkert glædes over at få 500 citater af Dronning Margrethe på mors dag.

500 af de sjoveste og skarpeste citater fra taler, bøger og interviews – fra 1960’erne og frem til i dag. I anledning af dronning Margrethes 80-års fødselsdag har Jens Andersen opdateret og udbygget sin unikke samling af dronningecitater.

Dronning Margrethe er kendt for at have ordet i sin magt og for at kunne spidde enhver situation med en overraskende sproglig vending. Ikke bare i de hundredvis af nøje gennemarbejdede taler, hun har skrevet og holdt gennem 40 år, men også i mere uhøjtidelige interview- og samtalesituationer. Citaterne er samlet under emner, som indledes med abdikation og slutter med ånd.

Du kan købe 500 citater af Dronning Margrethe online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler.


LÆS OGSÅ: Jens Andersen har udvalgt 500 af Dronningens skarpeste og sjoveste citater


Til hende der elsker en god kærlighedshistorie

Tilstå er en ægte kærlighedsroman om overlevelse, håb og uventede odds. En skøn gave på mors dag til hende, der elsker romantik og stærke kvindelige hovedpersoner, der redder sig selv.

Tilstå, Colleen Hoover

Auburn Reed går målbevidst efter sin drømme og har planlagt sit liv ned i mindste detalje.

Men da hun tager et job i et atelier i Dallas og møder den gådefulde kunstner Owen Gentry, kan hun ikke lade være med at falde for ham.

Auburn finder dog langsomt ud af, at Owen gemmer på store hemmeligheder – så store, at de kan risikere at ødelægge deres forhold og alt, hvad der er vigtigt for Auburn.

Det eneste, der kan redde deres forhold, er at tilstå.

Du kan købe Tilstå online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Smuglæs i Colleen Hoovers hjerteskærende roman TilståTil hende der elsker (at lave) god mad

Bruger din mor, kone eller kæreste al sin tid i køkkenet med at afprøve nye sunde grønne retter? Så er Grøn mad til hele familien den perfekte mors dags gave.

LÆS OGSÅ: Grøn mad til hele familien: Sådan får du dine børn til at spise grønt

Grøn mad til hele familien er en bog fyldt med inspiration til sunde og grønne måltider.

Bogen viser, hvordan man nemt kan tilsætte flere grøntsager i helt enkle hverdagsretter. Med 100 opskrifter til vegetariske og veganske måltider er der garanteret grøn inspiration til morgen, middag, aften samt opskrifter på små snacks og søde sager.

Lær bl.a. at lave vafler af sød kartoffel, grønne smoothies, creamy spinat pasta, lækker græskarsuppe med popcorn og æbler, sweet potato nuggets, vegetariske forårsruller, grønne pizzasnegle og meget mere.

Du kan købe Grøn mad til hele familien online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Til hende der ønsker at blive klogere på verden

Oplyst er en usædvanlig stærk historie om en kvinde, der kæmper for at finde sig selv og sin plads i verden. En fascinerende bog, der helt sikkert vil vække glæde som mors dags gave.

LÆS OGSÅ: Anmelderne kaldte den årets erindringsroman 2018. Smuglæs i Oplyst af Tara Westover

Oplyst, Tara Westover

Oplyst er Tara Westovers personlige historie, der er blevet rost til skyerne af anmeldere verden over.

Tara voksede op i Idahos bjerge i en familie, der var stærkt troende mormoner og nærede stor mistillid til al form for offentlig indblanding.

Tara satte dog aldrig spørgsmålstegn ved sit liv. Ikke før en af hendes brødre brød ud fra den tætsammenvævede familie og kom på college, hvorefter Tara besluttede sig at gå samme vej. Hun var 17 år, da hun første gang modtog undervisning. 

Oplyst er fortællingen om, hvordan Taras jagt på viden ændrede hendes livssyn og kastede hende ud i en kamp for finde sig selv og sin plads i verden. En beretning om stærk familieloyalitet og den sorg, som opstår, når man bryder båndene til sine nærmeste. 

Du kan købe Oplyst online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.