Bøger til teens

MODELLENS HVEM HVAD HVOR

Hvis du er en af de mange, der går rundt og drømmer om at få en lille bid af model-kagen, så er der nogle ting, du skal tænke over en ekstra gang. Hvorfor, hvad kræver det, hvordan gør du og er der noget, du skal passe på …?

HVORFOR VIL DU VÆRE MODEL?

Der er rigtig mange piger, der i en meget ung alder drømmer om at blive modeller. Og det er forståeligt, for udadtil er det jo en erden, der består af glamour, mode, fester, fashion og en masse smil. Det er uden tvivl et spændende job og et vildt liv!

Men det skal ikke være derfor, du vil være model. Det skal være fordi du ikke kan lade være! Fordi du ved, du vil være god til det, og at du vil elske det! Jobbet som model åbner muligvis en masse nye døre, men det skal være selve model-jobbet, der tiltaler dig.

modeldromme forside
Læs interviews med tidligere modeller, make-up-artister, hårstylister, moderedaktører og direktøren for Scoop Models, Bente Lundquist i EN INSPIRATIONSBOG TIL DIG MED MODELDRØMME af Katrine Memborg.

Husk at spørge dig selv, hvorfor du egentlig vil være model, og hvorfor denne verden titaler dig. For den indeholder så meget mere end det, du umiddelbart ser…

HVAD KRÆVER DET?

Det er ligesom så mange andre fag. Vil du være læge eller tandlæge, kræver det et højt gennemsnit. Vil du være designer kræver det, at du er kreativ og god til at sy og tegne. Og hvis du vil være model, kræver det, at du har den rigtige højde, er slank, er velproportioneret og er fotogen. Men det kræver også at du er en selvstændig person med en stærk psyke. Din verden må ikke synke i grus, hvis du får et nej. Din attitude skal være god. Du skal være åben, social og elske at være på. Generthed er ikke nogen hindring, men du skal kunne komme ud af din skal, hvis du pludselig er på et shoot, hvor du skal spille en helt anden rolle.

Og hvis du når rigtig langt som model, er det et benhårdt arbejde med en masse rejser, ventetid i lufthavne, ensomme hotelværelser og ikke særlig meget søvn. Det er ikke alle fotografer, der er søde og rare. Der kan være castere, der fortæller dig, at din numse er for stor, og at din mave ikke er veltrænet nok. Og så er der ventetiden…. Ikke kun den i lufthavne og til castings, men også den tid, det tager at blive en rigtig stor model: en topmodel. Det kræver mange års arbejde at nå toppen, og når du så har nået den, så kræver det ekstra hårdt arbejde at blive deroppe.

For der vil altid være nogen, der ånder dig i nakken – klar til at overtage din plads.

Mange hilsner

Katrine Memborg

katrine memborg modeldromme
Katrine Memborg er tidligere chefredaktør på VI UNGE og BAZAR og caster på programmet “Danmarks næste Topmodel”. Hun har lavet en bog til unge om jobbet og livet som model – en verden, som mange unge piger går og drømmer om, men som de færreste kender til.