Aktuelt Danske romaner Fiktion Historiske romaner

Ny bog fra Mich Vraa til sommer. Historisk roman om en fattig skomagersøn, der ikke blev ved sin læst

Mich Vraas nye roman Vaniljehuset udkommer den 22. juni. Det er en historisk roman om ambitioner og svigt og den svære kunst at vide, hvad der er værd at stræbe efter i livet. Fortællingen om krydderikongen Dusinius Dich lægger sig tæt op ad virkelige begivenheder og personer i datidens Odense og er inspireret af Mich Vraas egen familiehistorie.


I slutningen af 1800-tallet vokser skomagerens søn Dusinius op i Odense som den tolvte i en søskendeflok. De trange forhold i barndomshjemmet gør ham sulten efter rigdom og anseelse, og allerede som otteårig er han i gang med at købe billigt og sælge dyrt. Som ung mand grundlægger han et handelsfirma – Vaniljehuset – som snart bliver et af landets førende.

LÆS OGSÅ: Mich Vraa: Romanerne har ændret, hvem jeg er som menneske

Under et ophold på Hareskov Kuranstalt i 1929 ser den ældre, hjertesvage Dusinius tilbage på sit omtumlede liv, sin barndoms trængsler, sin ungdoms forvirrede kærlighedsforhold og de lyssky forretningsforbindelser han fik under Første Verdenskrig, og som endnu forfølger ham.

Vaniljehuset udkommer den 22. juni. Hvis du ikke allerede har læst Mich Vraas trilogi om Vestindien, så har du en stor læseoplevelse til gode.

LÆS OGSÅ: Den vestindiske løgn. Mich Vraa skriver om et betændt stykke danmarkshistorie


Vaniljehuset, Mich Vraa, slægtsroman

En slægtsroman af Mich Vraa, forfatter til bestsellertrilogien om Dansk Vestindien.

I sit livs efterår ser den hjertesvage Dusinius Dich tilbage på et liv, som formede sig ganske anderledes, end nogen havde kunne forestille sig.

Da han som ung mand i 1800-tallet stiftede Vaniljehuset, var Dusinius fuld af ambitioner og gåpåmod. Men et langt liv med forvirrende forelskelser og lyssky forretningsforbindelser viste ham snart, at det er en svær kunst at stræbe efter de rigtige mål i livet.

Du kan købe Vaniljehuset online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 22. juni 2020.