Claus Meyer | Meyers Madhus Mad og drikke

Opskrift på græskar-kålsalat med ristede kikærter og græskarhummus fra Meyers Hverdag

Opskrift på græskar-kålsalat med ristede kikærter og græskarhummus fra Meyers Hverdag

Meyers Hverdag indeholder 100 sæsoninddelte opskrifter på enkle hverdagsretter, der ikke går på kompromis med smag og kvalitet. Prøv en af efterårsfavoritterne her.


Byd efteråret velkommen med en ægte efterårsfavorit: græskarret!

Opskrifterne i Meyers Hverdag er inddelte i fire kapitler, der omfavner hver sin årstid: Forår, Sommer, Efterår og Vinter. Bliv inspireret til at bruge sæsonens frugt og grønt i din madlavning og få blandt andet råd til opbygning af et lager med netop de varer, der lettest beriger dit madliv.

LÆS OGSÅ: Meyers hverdag: Hjemmelavet mad behøver ikke være bøvlet

De helt nye Meyer-opskrifter er baserede på korte ingredienslister og enkle tilberedningsmetoder. Prøv den lækre og enkle opskrift på græskar-kålsalat med ristede kikærter og græskarhummus her.




GRÆSKAR-KÅLSALAT MED RISTEDE KIKÆRTER OG GRÆSKARHUMMUS

fra Meyers Hverdag

Opskrift på græskar-kålsalat med ristede kikærter og græskarhummus fra Meyers Hverdag
FOTO: Chris Tonnesen

Her indgår græskarret i to tilberedninger, der sammen med sprøde kikærter og bagt kål gør den lune salat til et fuldt måltid. De fleste ingredienser tilberedes sammen i ovnen, inden du lige skal blende en hurtig hummus og samle salaten.

4 personer

1 hokkidogræskar (ca. 1,2 kg)
400 kogte kikærter (fra dåse eller hjemmekogte – se side 24)
4 fed hvidløg med skal på
Olivenolie
Salt og peber
200 g savojkål, i grove stykker
1 spsk. tahin
1/2 tsk. chilipulver
2 usprøjtede citroner

Skyl og flæk græskarret – det skal ikke skrælles. Grav indmaden ud med en ske. Skær græskarret i både, og fordel dem på en bageplade med bagepapir sammen med 250 g af de kogte kikærter og hele hvidløgsfed med skræl. Dryp med rigeligt olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag ved 220 grader, indtil græskarret er mørt og har taget godt med farve – ca. 20 minutter. Vend kålen med lidt olie og salt, fordel den ovenpå, og bag videre i ca. 4 minutter, indtil kålen er faldet lidt sammen. Tag det hele ud af ovnen.

Blend de resterende kogte kikærter i en høj blender eller med en stavblender sammen med ca. 1/4 af det bagte græskar, de bagte hvidløg, som du har presset ud af skallen, tahin, chili, saft af 1/2 citron, 1/2 dl vand og 3 spsk. olivenolie. Smag til med salt og peber.

Smør græskarhummussen ud på et fad.

Vend revet skal og saft af 1 citron med et par spsk. olivenolie, og krydr marinaden med ganske lidt salt og godt med peber. Vend de bagte græskarstykker og kikærterne med marinaden, og fordel dem ovenpå humussen.




Meyers hverdag

Opskrift på græskar-kålsalat med ristede kikærter og græskarhummus fra Meyers Hverdag

Meyers Hverdag er til alle, der gerne selv vil lave mad til daglig, også når tiden er knap. Bogen giver en masse inspiration til dagens vigtigste måltid.

I Meyers Hverdag får du 100 opskrifter på enkle og velsmagende hverdagsretter, der passer til et travlt liv. Korte ingredienslister og enkle tilberedningsmetoder sikrer, at aftensmåltidet ikke bliver et stort projekt.

Ud over de mange lækre sæsoninddelte opskrifter, får du gode råd til: 
* Opbygning af et lager med varer.
* Hvad du med fordel kan have i køleskabet, når du kommer sent hjem
* Håndtering og tilberedning af klassiske grøntsager.
* Temaer der viser, hvordan en råvare kan strækkes til fire forskellige måltider
* Madplaner, der sparer tid.

Du kan købe Meyers Hverdag online hos fx Saxo eller i din nærmeste boghandel.




About

Praktikant hos Lindhardt & Ringhof og Forlaget Carlsen