Børnebøger Carlsen

Massage med rim og remser styrker børns sociale relationer og koncentration

Lotte Salling har udgivet en lang række bøger om sprogstimulering, hvor hun især fokuserer på at inddrage det legende forhold til sproget, som udfolder sig i børnerim og -remser. Læs mere her, hvor Lotte Salling fortæller om bogen Musetrin og troldetramp: Massageremser for børn

I Musetrin og Troldetramp: Massageremser for børn kombineres Lotte Sallings sjove rim og remser med Dina Gellerts fine illustrationer, der viser børn og voksne, hvordan massagen udføres. Men hvorfor er massage sundt og lærerigt for både små og større børn? 

Et tiltrængt roligt øjeblik

Massage er kendt for at skabe afslapning og velvære. Børn, der oplever en travl hverdag kan finde ro i massagen. En simpel berøring udskiller hormoner, der beroliger kroppen, øger den sociale tilknytning og hæmmer stresshormoner. Med Musetrin og troldetramp: Massageremser for børn lærer børnene, hvordan massagen skal udføres, men de lærer også om kroppen og sanserne og at udtrykke deres behov og udvise hensyn til hinanden.

Bogen er egnet både til små børn, der kan masseres af voksne, og større børn, der kan massere hinanden. De træner deres egen kropsbevidsthed, når de spørger, svarer og mærker efter ved spørgsmål som “Er det for hårdt?”, “Er det rart?” osv., ligesom de på en pæn måde lærer at sige til og fra over for noget, der føles dejligt eller ubehageligt.

Massagen kan skabe glæde og tryghed og måske give et tiltrængt roligt øjeblik i en ellers travl hverdag – både hos børn og voksne. Samtidig gør de små fortællinger det sjovt og dejligt at have opmærksomhed på krop og sanser.

Massage er med til at:

  • støtte børns kropsbevidsthed
  • give afspænding og velvære
  • stimulere vejrtrækning og kredsløb
  • forbedre og støtte opmærksomhed og koncentration
  • styrke og skabe sociale relationer

Når kroppen er med, lærer vi bedre

Børn har stor glæde af kropsaktiviteter, der styrker den voksende krop og øger velvære, vejrtrækning og kropsbevidsthed. Massage kan – udover at være dejligt – også styrke barnets koncentration, mindske rastløshed og skabe tryghed. Er det et barn, der giver massagen, styrker det også relationen mellem børnene.

Lotte Salling, Musetrin og troldetramp, massage, rim og remser
Et fint eksempel på en af de søde remser er Honningbi, hvor barnet bliver masseret op og ned ad ryggen med forskellige bevægelser.

Ved at kombinere rim og remser med kropskontakt hjælper det børnene med at huske både rim og massagebevægelserne. Kombinationen af ord og bevægelse styrker ikke kun de kropslige men også de sproglige aspekter af barnets udvikling.

Bevægelse i tilknytning til sprogaktiviteter stimulerer nemlig blandt andet de hjerneområder, der arbejder med tænkning og koncentration, hvilket gør, at det fremsagte huskes langt bedre. At remser har en rytmisk opbygning, gør dem særligt oplagte at knytte bevægelse til. En linje eller en kort remse er både sjovere at sige og lettere at huske, hvis vi samtidig bevæger kroppen.


Musetrin og troldetramp: Massageremser for børn

Lotte Salling, Musetrin og troldetramp, massageremser, rim og remser, massage

20 massageremser for børn, der tager udgangspunkt i leg og fantasi ved hjælp af remser, som er tilknyttet de enkelte massagebevægelser.

Børnemassage hitter i børnehaver og indskoling som forebyggende redskab i forhold til mobning. I Musetrin og troldetramp: Massageremser for børn introducerer Lotte Salling remser sammen med massagen, så både krop og sprog stimuleres og styrkes.

Du kan købe Musetrin og troldetramp online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.

 
Flere bøger af Lotte Salling

Krible krable rim for de små (2014)

Lyt til løven – yogaremser for børn i samarbejde med Emmamaria Vincentz (2015)

Musetrin og troldetramp – massageremser for børn (2017)

Fra påskeæg til juleskæg – året rundt i rim (2017)

Hokus pokus filiyoga – remser og små yogaforløb i samarbejde med Emmamaria Vincentz (2017)

Ka’ selv ka’ du (2018)

Alfabet-atlet (2018)

Tal-atlet (2019)

Lotte Salling er forfatter til over 40 billedbøger for børn samt fagbøger til voksne med fokus på sproglig og kropslig inddragelse i læsningen. Hun er uddannet bevægelses- og afspændingspædagog og har i 25 år arbejdet med undervisning og sprogprojekter, hvor hun de senere år bl.a. har specialiseret sig i metoden dialogisk læsning.

Se mere på www.lottesalling.dk.