Børnebøger Carlsen

Massage med rim og remser styrker børns sociale relationer og koncentration

Lotte Salling har udgivet en lang række bøger om sprogstimulering, hvor hun især fokuserer på at inddrage det legende forhold til sproget, som udfolder sig i børnerim og -remser. Hendes nyeste bog Musetrin og troldetramp: Massageremser for børn er illustreret af Dina Gellert og indeholder remser, der passer til massagebevægelser.

Bogens fine illustrationer viser børn og voksne, hvordan massagen udføres. Her fortæller Lotte Salling, hvorfor massage er sundt og lærerigt for både små og større børn. 

Et tiltrængt roligt øjeblik

Massage er kendt for at skabe afslapning og velvære. Børn, der oplever en travl hverdag kan finde ro i massagen. En simpel berøring udskiller hormoner, der beroliger kroppen, øger den sociale tilknytning og hæmmer stresshormoner. Med Musetrin og troldetramp: Massageremser for børn lærer børnene, hvordan massagen skal udføres, men de lærer også om kroppen og sanserne og at udtrykke deres behov og udvise hensyn til hinanden.

Bogen er egnet både til små børn, der kan masseres af voksne, og større børn, der kan massere hinanden. De træner deres egen kropsbevidsthed, når de spørger, svarer og mærker efter ved spørgsmål som ”Er det for hårdt?”, ”Er det rart?” osv., ligesom de på en pæn måde lærer at sige til og fra over for noget, der føles dejligt eller ubehageligt.

Massagen kan skabe glæde og tryghed og måske et tiltrængt roligt øjeblik i en ellers travl hverdag – både hos børn og voksne. Og de små fortællinger gør det samtidig sjovt og dejligt at have opmærksomhed på krop og sanser.

Massage er med til at:

  • støtte børns kropsbevidsthed
  • give afspænding og velvære
  • stimulere vejrtrækning og kredsløb
  • forbedre og støtte opmærksomhed og koncentration
  • styrke og skabe sociale relationer.

Når kroppen er med, lærer vi bedre

Børn har stor glæde af kropsaktiviteter, der styrker den voksende krop og øger velvære, vejrtrækning og kropsbevidsthed. Massage kan – udover at være dejligt – også styrke barnets koncentration, mindske rastløshed og skabe tryghed. Er det et barn, der giver massagen, styrker det også relationen mellem børnene.

Ved at kombinere rim og remser med kropskontakt hjælper det børnene med at huske både rim og massagebevægelserne. Kombinationen af ord og bevægelse styrker ikke kun de kropslige, men også de sproglige aspekter af barnets udvikling.

Bevægelse i tilknytning til sprogaktiviteter stimulerer nemlig blandt andet de hjerneområder, der arbejder med tænkning og koncentration, hvilket gør, at det fremsagte huskes langt bedre. At remser har en rytmisk opbygning, gør dem særligt oplagte at knytte bevægelse til. En linje eller en kort remse er både sjovere at sige og lettere at huske, hvis vi samtidig bevæger kroppen.

Et fint eksempel på en af de søde remser er Honningbi, hvor barnet bliver masseret op og ned ad ryggen med forskellige bevægelser.

 screen-shot-2016-12-20-at-11-40-48

Du se de første sider af bogen her og købe bogen her

troldetramp_burned

Lotte Salling

Lotte Salling er forfatter, foredragsholder og uddannet psykomotorisk terapeut. Hun har udgivet en lang række bøger om sprogstimulering, hvor hun især fokuserer på at inddrage det legende forhold til sproget, som udfolder sig i børnerim og -remser.

Lotte%20salling%20portraet

Dina Gellert er autodidakt illustrator og har illustreret et hav af børnebøger. Hun er især kendt for at have illustreret sangbøger, men er også forfatter til mange billedbøger.

Massageremser, Massageremser. Massageremser, Massageremser. Massageremser, Massageremser. Massageremser, Massageremser. Musetrin og troldetramp , Musetrin og troldetramp . Musetrin og troldetramp . Musetrin og 

Massageremser