Carlsen har gennem årene udgivet letlæsningstitler under forskellige navne: De små stribede, De stribede og Kommas Læsestart med forskellige læseniveauer i de enkelte serier.

Nu samler vi bøger med læsebearbejdede tekster under navnet Carlsens Læsestart, så det bliver mere overskueligt for både boghandlere, biblioteker, børn og forældre at finde rundt i letlæsningsbøger fra Carlsen.

Carlsens Læsestart

Carlsens Læsestart består af begynderletlæsningsbøger på 3 niveauer. Alle bøger udkommer i det samme format. På forsiden fremgår niveauet, og på bagsiden er lix- og lettal angivet. Alle bøger er rigt illustreret, så illustrationerne fungerer som støtte for læsningen:

Niveau 1: 16-32 sider. Til den allerførste læsning. Bøgerne indeholder mange lydrette ord, mange gentagelser og korte sætninger. Lixtal 3-7.

Niveau 2: 32-48 sider. Til de let øvede læsere, der kan læse flere ord, og som er i stand til at læse lidt længere tekster. Lixtal 6-12.

Niveau 3: 40-48 sider. Til de læsere, der er kommet godt i gang med læsningen. Lixtal: 8-15.

Der udkommer også fagbøger i Carlsens Læsestart. Disse vil ikke indeholde lix- og lettal, men de vil være læsebearbejdede.

Når vi genoptrykker en bog fra Kommas Læsestart, De stribede eller De små stribede, vil de fremadrettet få Carlsens Læsestart-layout og format.

Hvornår udkommer bøgerne?

De første 4 titler er netop udkommet i Carlsens Læsestart niveau 2:

Line Kyed: Liv og Emma på cykeltur og Liv får en hund

liv-og-emma_burnedliv-hund_burned

Pia Hagmar: Saga på ridelejr og Saga passer hund

saga-passer-hund_burnedsaga-pa-ridelejr_burned

Du kan læse mere om titlerne ved at klikke på bøgerne.

Du læse de første sider af Liv får en hund her

 

Letlæsning, Letlæsning, Letlæsning, Letlæsning. Letlæsning. Letlæsning. Letlæsning.