Børnebøger Carlsen

“Læs med Sebastian Klein” er faglig læsning krydret med spændende fortællinger

Skolebibliotekar og lærer Camilla Lund har for nylig modtaget bøgerne i serien Læs med Sebastian Klein på skolebiblioteket. Og hun er ret begejstret:

”Sebastian Kleins nye letlæsningsbøger om dyr er i mine øjne en genistreg i forhold til læsemotivation hos 8-10 årige børn”.

Vi har bedt hende fortælle om fordelene ved faglig læsning og give sin vurdering af serien.

Når ny viden og gode historier går op i en højere enhed

Læs med Sebastian Klein-bøgerne er en del af Carlsens nye serie Carlsens Læsestart, hvor alle bøger er læsepædagogisk bearbejdet, dvs. typografien er stor, åben og let læsbar, og desuden indeholder bøgerne mange illustrationer, der fungerer som støtte for læsningen.

Når de yngste skolebørn har tilegnet sig en vis form for læsefærdighed og efterhånden er læseteknisk sikre, begynder de at efterspørge bøger med emner, der interesserer dem.

Det kan f.eks. være emner som fodbold, heste, lande eller som i Sebastians bøger; spændende dyr – altså fagbøger.

Mange fagtekster har som udgangspunkt svære ord, som for barnet kan være udfordrende både at læse og forstå, og derfor har hver af Sebastians bøger en ordliste bagerst, som forklarer ordet. Ordene gentages i løbet af teksten, og barnet styrkes dermed både i sin faglige læsning, men tilegner sig også ny viden.

Bøgerne indeholder ikke kun hvad-hvor-hvem-hvordan-fakta om dyr. Sebastian krydrer nemlig fakta med spændende og sande fortællinger fra virkeligheden, og med Sebastian som fortæller er det naturligvis aldrig kedeligt. Fortællingerne er dramatiske og fascinerende og eksempler på, hvor farligt eller sejt dyret faktisk er.

“Kombinationen af fakta og de dramatiske fortællinger fungerer fremragende. Børnene bliver motiverede af, at de både får ny viden OG en sej historie. Det er genialt!”

Læs med Sebastian Klein-bøgerne er rent fysisk ganske små bøger, men med virkelig mange kvaliteter.

 

Gevinsten ved faglig læsning

Udover almindeligt udlån på skolens bibliotek/PLC, egner bøgerne sig desuden særdeles godt til den faglige læsning i Natur/Teknologi-faget, og så kan bøgerne også bruges til højtlæsning for dyreglade børn, der endnu ikke har lært at læse selv.

En stor fordel ved faglig læsning er, at man kan finde et emne, der fanger det enkelte barns interesse. Det er især en stor fordel for de børn, der har svært ved at finde motivationen til at læse. Derudover er tidlig faglig læsning med til at styrke barnets forståelse og interesse for fagtekster, hvilket er en stor hjælp i forhold til de forskellige fag i folkeskolen, barnet møder. samt barnets videre uddannelse.

Læs med Sebastian Klein

Læs med Sebastian Klein er en letlæsningsserie på nu 10 bøger udviklet til at stimulere drenge og pigers læselyst. Bøgerne indeholder masser af dyrefakta, men også gode historier, og er spækket med flotte fotos og livagtige illustrationer. Bøgerne er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til dyreglade læsere i 2.-3. klasse.

> Du kan finde bøgerne hos din boghandler eller her 

Læs med Sebastian Klein, Sebastian Klein, faglig læsning, letlæsning

Er du på udkig efter flere gode bøger til børn, der er vilde med dyr, er der hjælp at hente her.

Carlsens læsestart, letlæsning, letlæsning

Carlsens læsestart, letlæsning, letlæsning