Bøger til godnatlæsning Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

Klar, parat, skolestart – Otte gode skolestartsbøger

Er dit barn klar til skolestart? Mange børn er både spændte, utålmodige og måske lidt nervøse for alt det nye. Vi har samlet et udvalg af skønne børnebøger, som både kan bruges op til – og efter – første skoledag.

Der er bøger både til selvlæsning og oplæsning, bøger om tal og om bogstaver til mange sjove og lærerige timer.

LÆS OGSÅ: Klar, parat, læs! Sådan får dit barn den bedste læsestart

Hvis de små er nervøse for den store omvæltning, er der også hjælp at hente i flere højtlæsningsbøger om den første skoledag.


Man må ikke spise sine klassekammerater

Man må ikke spise sine klassekammerater, ryan t. higgins, skolestart, første skoledag, billedbog, børnebog, børnebøger

Rita skal starte i skole. Hun er meget nervøs. Og selvom alle børnene er rigtig søde, så er det svært ikke at spise dem, for Rita er en tyrannosaurus, og hun synes bare, at børn er helt uimodståelige … og lige til at spise.

Det er svært at få venner, når man spiser dem, så Rita har lige et par ting, hun skal lære om skolen. før hun blive venner med de andre børn. En sjov og skøn fortælling af skaberen bag serien om den sure bjørn Boris.

Og med Man må ikke spise sine klassekammerater skuffer Ryan T. Higgins bestemt ikke sine mange fans.

Billedbogen henvender sig til børn fra 4 år og op.

Du kan købe Man må ikke spise sine klassekammerater online eller i din lokale boghandel.


Min dag i nulte

Min dag i nulte, skolestart, skolestartsbøger, Ina Victoria HallerFor de fleste børn er skolestarten en stor omvæltning. Når børnehavens trygge rammer forlades, siger barnet nemlig farvel til alt det velkendte og skal i stedet finde sig til rette i en ny hverdag.

Min dag i nulte er en ny bog med tilhørende forslag til samtale og aktiviteter, som kan hjælpe børn til at få den bedst mulige overgang fra børnehavebarn til skoleelev.

Bogen er skrevet af psykolog Ina Victoria Haller og er blevet til i et samarbejde med Mary Fonden og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi.

Bogen er rigt illustreret af Peter Bay Alexandersen og gennemgår en skoledag og dens små og store udfordringer – fra frikvarterer og legetimer til idræt og toiletbesøg – via forskellige spørgsmål og aktiviteter.

Fra ca. 5 år.

Du kan købe Min dag i nulte online eller i din lokale boghandel.


Tal-atlet

Tal-atlet, Lotte Salling, Dina GellertTal-atlet lærer barnet tal og former at kende med hele kroppen!

Hvert tal præsenteres med en lille remse og ideer til, hvordan man kan forme tallet med sin krop. På den måde arbejder det sproglige og det kropslige sammen i et optimalt møde mellem alle sanser.

Tal og former kan også dannes af flere børn sammen, så det bliver endnu sjovere at lære nye tal og former at kende.

Remserne er lavet til børn i alderen 4+ og er udarbejdet af Lotte Salling samt farverigt illustreret af Dina Gellert.

Du kan købe Tal-atlet online eller i din lokale boghandel.


Alfabet-atlet

Alfabet-atlet, Lotte Salling, Dina Gellert, skolestart

Lær din krop alfabetet – og bliv alfabet-atlet!

Alfabet-atlet lærer du alle alfabetets bogstaver at kende. Hver bogstav vises nemlig med en lille remse og forslag til, hvordan man kan forme bogstavet med sin krop. På den måde arbejder det sproglige og det kropslige optimalt sammen.

Bogstaverne kan også formes af flere børn sammen, så det bliver en social aktivitet at lære alfabetet at kende.

Remserne er lavet til børn i alderen 4+ og er udarbejdet af Lotte Salling samt farverigt illustreret af Dina Gellert.

Du kan købe Alfabet-atlet online eller i din lokale boghandel.


ABC

ABC, Knud Romer, John Kørner, skolestartEn smukt illustreret ABC på vers om alverdens dyr. Bogen er et samarbejde mellem Knud Romer og John Kørner, som henholdsvis har leveret tekst og de smukke illustrationer.

Bogen er både en hyldest til og pastiche af en af børnelitteraturens mest markante genrer. 

Du kan købe ABC online eller i din lokale boghandel.


Halfdans ABC

Halfdans ABC, abc, skolestart, første skoledag, abc, Halfdan Rasmussen

En af de allerstørste danske børnebogsklassikere! Halfdan Rasmussen og Ib Spang Olsens har siden 1970’erne lært danske børn, hvor sjovt det er at lege med sproget.

Halfdans ABC er i årenes løb kommet i adskillige oplag både med og uden musik-cd.

Nu kan de klassiske bogstavsremser for første gang nogensinde også fås som en stor og flot papbog.


Morgenthalers ABC

Morgenthalers ABC, abc, første skoledag, skolestart, nulte, anders morgenthalerLær alfabetet med sjove dyrefabler tegnet og fortalt af Anders Morgenthaler!

De 28 dyrefabler i Morgenthalers ABC er skrevet i et let sprog, som egner sig til højtlæsning for børn i alderen 5+ og selvlæsning for de 7-9-årige.

Læs om A – som i Arne, Asbjørn og Astas skildpaddeskjold, der på mystisk vis forsvinder. Læs om R – som i duen Rosa, der finder et fremmed æg i sin rede. Eller læs om F – som i Frida og Flora, to virkelig trætte og småsyge elefanter … Til hver fabel er der en række søde og sjove illustrationer.

Du kan købe Morgenthalers ABC online eller i din lokale boghandel.


Min første læsebog med Søren og Mette

Min første læsebog med Søren og Mette, Søren og Mette, første skoledag, skolestart, abc, læsestart Et samlebind med Søren og Mette, der er beregnet til den allerførste læsning 0.-1. klasse.

Søren og Mette er gennem tiden blevet fremhævet som et af de allerbedste læsesystemer og er udviklet i samarbejde med Alinea, Danmarks førende undervisningsforlag.

I denne bog er de tre første læsebøger med Søren og Mette samlet.

Det nostalgiske læsesystem er velegnet som supplerende materiale til træning i hjemmet og til det nysgerrige førskolebarn.

Du kan købe Min første læsebog med Søren og Mette online eller i din lokale boghandel.


Hr. Struganoffs mad-alfabet

Lær bogstaver med hr. Struganoff! Kim Fupz Aakeson har skrevet 28 finurlige Pixi-bøger om den søde kok hr. Struganoff og hans travle dag på restauranten vidunderligt illustreret af Siri Melchior.

Kufferten indeholder 28 Pixi-bøger – en til hvert bogstav i alfabetet – samt en plastlomme, man kan hænge op på væggen. Her er det nemt for barnet at danne sig et overblik over alfabetet, bogstavernes rækkefølge og holde styr på bøgerne.

Bøgerne er en god måde at introducere barnet for alfabetet. Lad det selv vælge bogstav, fx sit eget, eller lad det stave med Pixi-bøgernes forsider eller bagsider. På den måde kan man tale om både store og små bogstaver, bogstavernes udseende og udtale.

Du kan købe Hr. Struganoffs Madalfabet online eller i din lokale boghandel.