Fiktion Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård modtager H.C. Andersen Litteraturprisen 2020

Prisen, der tidligere er gået til Paulo Coelho, J. K. Rowling, Isabel Allende, Salman Rushdie, Haruki Murakami og senest A. S. Byatt, går for første gang til en nordisk forfatter.

Karl Ove Knausgård får prisen “for sin intense fornyelse af feltet mellem roman og selvbiografi, et område som også H. C. Andersen i stor stil udforskede, og for i lighed med H. C. Andersen at placere Skandinavien på det litterære verdenskort”, som priskomitéen skriver i deres motivation.

LÆS OGSÅ: Derfor skriver Knausgård – selvom han nogen gange ikke vil

Foto: André Løyning

Hans danske redaktør Susanne Bent Andersen er naturligvis begejstret for nyheden: “Det er fantastisk dejligt, at Karl Ove Knausgård får endnu en stor, fornem pris, der føjer sig til rækken af priser, som hans forfatterskab er blevet tildelt gennem årene. Det glæder os også, at han igen kommer til Danmark, hvor han har fået opbygget et stort og trofast publikum”.      

H.C. Andersen Prisen bliver overrakt ved en ceremoni i Odense den 25. oktober 2020. Foruden æren modtager Karl Ove Knausgård 500.000 kroner. 

Forlaget Lindhardt og Ringhof har siden debuten Ude af verden (2005) udgivet alt, Knausgård har skrevet siden da, senest essaysamlingen I kyklopernes land i februar 2020.

LÆS OGSÅ: Litteraturens rockstjerne hyldes i Odense i 2020

Udgivelser af Karl Ove Knausgård på dansk

Ude af verden (2005)
Alting har en tid (2007)
Min Kamp 1-6 (2010-2012)
Sjælens Amerika (2014)
Hjemme-Ude (2015)
Om efteråret (2015)
Om vinteren (2016)
Om foråret (2016)
Om sommeren (2017)
Så megen længsel på så lille en flade (2018)
Hvorfor skriver jeg? (2019)
Fuglene under himlen (2019)
I kyklopernes land (2020

Du kan finde Karl Ove Knausgårds udgivelser her eller i din lokale boghandel.

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.