Bøger til godnatlæsning Børnebøger Carlsen Læs let bøger Sjove børnebøger

Kaptajn Underhyler giver børn lyst til at læse selv

Med de sjove og action-spækkede historier om Kaptajn Underhyler har forfatter og illustrator Dav Pilkey skabt et fantastisk univers, som har givet børn verden over lyst til at gå på opdagelse i bøgernes verden.

-> Se alle bøgerne om Kaptajn Underhyler

Fra uromager til international forfatter

Da Dav var barn kæmpede han med sin ADHD, og han var både ordblind og adfærdsvanskelig. Dav forstyrrede så meget i timerne, at hans lærere smed ham uden for døren hver eneste dag. Heldigvis elskede Dav at tegne og finde på historier. Han brugte tiden ude på gangen på at lave sine helt egne tegneserier.

I 2. klasse lavede Dav en tegneserie om en superhelt ved navn Kaptajn Underhyler. Hans lærer rev den i stykker og sagde, at han ikke kunne bruge resten af sit liv på at lave fjollede bøger … Heldigvis var Dav ikke særlig god til at høre efter.

kaptajn-underhyler-stak, Kaptajn Underhyler, Dav Pilkey, forfatter til Hundemand

12 bøger og en film om Kaptajn Underhyler

Det er indtil videre blevet til 12 bøger om Kaptajn Underhyler. Det starter med, at vennerne Jimmy og Otto – som begge har en meget levende fantasi –  skaber en tegneseriefigur, der pludselig bliver virkelig, da de hypnotiserer deres dødbider af en skoleinspektør og overbeviser ham om, at han er…tra-la-la… Kaptajn Underhyler! Hans sande identitet er så hemmelig, at han ikke engang selv ved, hvem han er.

Bøgerne er fulde af sjov tegninger og indeholder blandt andet den verdensberømte superseje animationsteknik VEND-O-RAMA (det skal opleves!).

Vi glæder os særligt til den 1. juni 2017, hvor kaptajnen indtager landets biografer i en ny familiefilm. Se traileren her:

Flere bøger af Dav Pilkey?

Har dit barn allerede slugt samtlige bøger i Kaptajn Underhyler-serien? Frygt ikke – Dav Pilkey har nemlig skabt en ny helt, som kan opsnuse forbrydere, grave sandheden frem og jagte de skyldige – tag godt imod Hundemand! Samme gakkede humor, som børn kender og elsker fra Kaptajn Underhyler-serien – og med 240 siders farvelagte illustrationer.

Hundemand, Dav Pilkey

Da politihunden Greg og hans betjent-menneske kommer til skade på jobbet, ændrer helt nyskabende kirurgi verdenshistorien for altid og frembringer HUNDEMAND. Med et hundehoved og en menneskekrop er denne modige helt klar til at kæmpe for retfærdighed. Men spørgsmålet er, om han kan holde sin natur under kontrol, når pligten kalder?

“Det er den bedste bog om en betjent med hundehoved, jeg nogensinde har læst!” – Ottos Oldemor

Du kan finde serien om Hundemand hos din boghandler eller her

Hundemand

Både Hundemand og Kaptajn Underhyler kan læses af gode læsere fra omkring 8 år, men hvis det stadig er højtlæsning, der hitter hjemme hos jer, kan I sagtens læse dem fra 6 år.

Og så kan vi godt love, at der bliver kamp om højtlæsningstjansen blandt voksne med humor.


Bøger af Dav Pilkey til de yngre læsere


Hundeånde – Den kedelige sag om Hally Tosis

Hundeånde

Hvad stiller man op med verdens sødeste hund, hvis den har verdens dårligste ånde?

Det problem står familien Tosis desværre med, da deres hund Hally har en virkelig fæl ånde, der slår alt ud! Lige fra bedstemødre til blomster. Der er nødt til at gøre noget, og børnene i familien prøver at finde en løsning, så de kan beholde deres elskede Hally.

En gennemillustreret, sjov billedbog af forfatteren og tegneren bag de kendte serier Hundemand og Kaptajn Underhyler.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Hundeånde – Den kedelige sag om Hally Tosis online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandler.