Børnebøger Carlsen

Isens hjerte – spændende og eventyrlig fantasyserie til de yngste læsere

Isens hjerte, fantasy, ida marie rendtorff, fantasybog, fantasybøger, børnebog, børnebøger

Stemningen fra Frost møder det klassiske fantasyeventyr i en spændende, ny serie til de yngste læsere af Ida Marie Rendtorff – forfatteren til Dalia Dragehvisker og Stemmetyven.


“I tidernes morgen forelskede lynets gud sig i isens gudinde. Og hun forelskede sig i ham. Så burde alt være godt, men det var det ikke. For han var varm, og hun var iskold, så de kunne ikke få hinanden. Lynets gud blev så rasende, at han buldrede rundt på himlen og kastede sine lyn i alle retninger. Uheldigvis ramte han det højeste af isbjergene, og der kom en dyb flænge i isen. Isgudindens hjerte var nær gået i stå. Kort efter fødte bjerget en lille datter, Nuul …” – Isens hjerte

I en verden af is og magi møder vi Aira og Ulk, som er bedste venner. Aira er ismaner og kan fremmane is. Ulk er fanger, og sammen med slædehunden Snus kommer de ud på et stort eventyr.

En dag kommer Ulk hjem fra en rejse mod syd og fortæller, at byen Tild er begyndt at smelte. Byens ismanere er sporløst forsvundet, og ingen ved hvorfor. Men så får Airas bedstemor et frygteligt syn. Onde kræfter er på spil, og Aira og Ulk er de eneste, der kan gøre noget. De skal forhindre, at al isen smelter.

En god vej ind i fantasyuniverserne

Isens hjerte er perfekt til de læsere, som er for unge til at kaste sig over Harry Potter og andre større romaner. Ida-Marie Rendtorff er en populær forfattter, som er kendt for at skrive medrivende fantasy, som er lige til at gå til.

“Jeg elsker at bygge verdener, og det gør man jo i den grad, når man skriver fantasy. Man kan fortælle om de svære ting i livet som f.eks. tab, ensomhed og ondskab iklædt en magisk kappe. En af de fede ting ved fantasy er, at det er et symbolsk univers lidt på samme måde som drømme.”

– Ida-Marie Rendtorff, forfatter.

Næste bog i serien udkommer allerede i efteråret 2019. I Isens hjerte befinder vi os i en magisk verden, hvor ismanerne på mystisk vis forsvinder, og isen begynder at smelte. Ligesom i den virkelige verden, er det de unge, der går i handlingsmode, og der kan trækkes tråde til den klimakrise, børn og unge konfronteres med i virkelighedens verden.

“Fordi det er fantasy, kan jeg tillade mig at sætte det hele lidt mere på spidsen. Byggestenene i isfolkets verden er af is – så det er også deres huse, borde og senge, der smelter. Hele deres livsgrundlag er faktisk ved at forsvinde – for de kan slet ikke tåle varme. Jeg håber selvfølgelig, at universet vil indfange læserne, og hvis bøgerne giver stof til eftertanke er det bare ren bonus.”

– Ida-Marie Rendtorff, forfatter.

Isens hjerte – Ismanerne fra Tild

Isens hjerte, ida-marie rendtorff, fantasy, fantasyserie, børnebog, børnebøger

Ismanerne fra Tild er første bind i Ida-Marie Rendtorffs spændende og eventyrlige fantasyserie Isens hjerte. Illustreret med flotte farveillustrationer af af Emil Landgreen.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Isens hjerte online her eller hos din lokale boghandler fra d. 18. juni 2019.

Du kan tage et smugkig i en gratis læseprøve her.

Om Ida Marie Rendtorff

Ida-Marie Rendtorff debuterede i 2014 med romanen “Strømsvigt”, som hun fik Skolebiblioteksforeningens Forfatterpris for. Siden har hun skrevet mange bøger til børn og unge og har især haft stor succes inden for fantasygenren. Bl.a. med serier som Dalia Dragehvisker, Stemmetyven og Skyggefolket.

Du kan læse mere om Ida-Marie Rendtorff her.