Yotam Ottolenghi: Smag
Mesteren af grøntsagsretter er tilbage!
SMAG er en overdådig grøn kogebog fra stjernekokken Yotam Ottolenghi, som har gjort det til sit kendetegn at forvandle grønne råvarer til innovative smagseksplosioner.
LÆS OGSÅ: Yotam Ottolenghi: Filosoffen der blev stjernekok ved et tilfælde
SMAG består af 100 vegetariske og/eller veganske måltider fordelt på enkle hverdagsretter og mere tidskrævende – men fantastiske – kreationer. Bogen henter inspiration fra alverdens køkkener og byder derfor på opskrifter som aubergine dumplings, kold avocadosuppe med hvidløgsolie, kåltacos med selleri og daddel-barbecuesauce, gnocchi med misosmør og meget andet.
Sarah Engell: Den kinesiske tvilling
I en lille jysk provinsby sker en række forfærdelige forbrydelser.
En grav graves op, et barn kidnappes, og en kvinde forsvinder. Ved hver af gerningsstederne er eneste spor forskellige kinesiske tegn op, som bliver efterladt af forbryderen.
LÆS OGSÅ: Sarah Engell: Som at lave en kæmpestor uhyggelig skattejagt for voksne
Midt i en personlig tragedie og med en mand, der pludseligt er blevet lam, bestemmer Eva sig for at finde svaret på hvem, der står bag forbrydelserne og hvorfor.
Det viser sig, at fortiden har en skræmmende og overraskende rolle.
Jesper Bugge Kold & Mich Vraa: Pigen fra det store hvide skib
Den 23. januar 1951 afsejler hospitalsskibet Jutlandia fra Langeliniekajen med kurs mod Korea.
Om bord er den unge, idealistiske sygeplejerske Molly Dahl, som i kraft at sit arbejde på operationsgangen på Odense Sygehus under besættelsen har stiftet bekendtskab med døden på nært hold. Men befrielsen gav også Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.
I Korea har elleveårige Yun mistet alt. Mens napalmflammerne æder alt, hvad hun har kendt, flygter hun mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.
For både Molly og Yun er rejsen mod Sydkorea en mulighed for at starte forfra, at få et nyt og bedre liv. Men det skal vise sig at være en lang og uforudsigelig rejse.
Meyers grønne proteiner
Vil du spise mere klimavenligt? En af de største udfordringer ved at spise klimavenligt er at finde nye proteinkilder til at erstatte kødet. I Meyers grønne proteiner får du intet mindre end 120 opskrifter med proteinrige ingredienser som bælgfrugter, korn, svampe og blødgrøntsager.
Inspirationen er hentet fra alverdens kulinariske køkkener som Italien, Mexico, Marokko og Indian, hvor det at bruge planterigets proteinrige ingredienser er en selvfølge.
LÆS OGSÅ: Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?
Foruden at være klimavenlige er bogens opskrifter – som i de andre Meyer-kogebøger – naturligvis både mættende og velsmagende, selv for de mest inkarnerede kødspisere.
Karl Ove Knausgård: Morgenstjernen
❤❤❤❤❤❤ “Djævelsk god roman.” – POLITIKEN
★★★★★ – BERLINGSKE
★★★★★ – KRISTELIGT DAGBLAD
★★★★★ – JYLLANDS-POSTEN
★★★★★ – BØRSEN
Morgenstjernen er en roman om livet og døden og alt det, vi ikke forstår. Den er Karl Ove Knausgårds første roman siden det store autofiktive projekt Min Kamp i 2013.
LÆS OGSÅ: Manden der heller vil skrive end være lykkelig. Kom tæt på Karl Ove Knausgård
Romanen følger ni mennesker henover to dage efter en kæmpe stjerne har vist sig en sensommeraften i august. Stjernen giver anledning til meget debat og alle har forskellige opfattelser af hvad de oplever og forskellige meninger om stjernens kraft.
Livet ender dog med at gå videre, men alt er ikke helt som før, da usædvanlige hændelser begynder at indtræffe.
Yotam Ottolenghi: Smag
Mesteren af grøntsagsretter er tilbage!
SMAG er en overdådig grøn kogebog fra stjernekokken Yotam Ottolenghi, som har gjort det til sit kendetegn at forvandle grønne råvarer til innovative smagseksplosioner.
LÆS OGSÅ: Yotam Ottolenghi: Filosoffen der blev stjernekok ved et tilfælde
SMAG består af 100 vegetariske og/eller veganske måltider fordelt på enkle hverdagsretter og mere tidskrævende – men fantastiske – kreationer. Bogen henter inspiration fra alverdens køkkener og byder derfor på opskrifter som aubergine dumplings, kold avocadosuppe med hvidløgsolie, kåltacos med selleri og daddel-barbecuesauce, gnocchi med misosmør og meget andet.
Sarah Engell: Den kinesiske tvilling
I en lille jysk provinsby sker en række forfærdelige forbrydelser.
En grav graves op, et barn kidnappes, og en kvinde forsvinder. Ved hver af gerningsstederne er eneste spor forskellige kinesiske tegn op, som bliver efterladt af forbryderen.
LÆS OGSÅ: Sarah Engell: Som at lave en kæmpestor uhyggelig skattejagt for voksne
Midt i en personlig tragedie og med en mand, der pludseligt er blevet lam, bestemmer Eva sig for at finde svaret på hvem, der står bag forbrydelserne og hvorfor.
Det viser sig, at fortiden har en skræmmende og overraskende rolle.
Jesper Bugge Kold & Mich Vraa: Pigen fra det store hvide skib
Den 23. januar 1951 afsejler hospitalsskibet Jutlandia fra Langeliniekajen med kurs mod Korea.
Om bord er den unge, idealistiske sygeplejerske Molly Dahl, som i kraft at sit arbejde på operationsgangen på Odense Sygehus under besættelsen har stiftet bekendtskab med døden på nært hold. Men befrielsen gav også Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.
I Korea har elleveårige Yun mistet alt. Mens napalmflammerne æder alt, hvad hun har kendt, flygter hun mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.
For både Molly og Yun er rejsen mod Sydkorea en mulighed for at starte forfra, at få et nyt og bedre liv. Men det skal vise sig at være en lang og uforudsigelig rejse.
Meyers grønne proteiner
Vil du spise mere klimavenligt? En af de største udfordringer ved at spise klimavenligt er at finde nye proteinkilder til at erstatte kødet. I Meyers grønne proteiner får du intet mindre end 120 opskrifter med proteinrige ingredienser som bælgfrugter, korn, svampe og blødgrøntsager.
Inspirationen er hentet fra alverdens kulinariske køkkener som Italien, Mexico, Marokko og Indian, hvor det at bruge planterigets proteinrige ingredienser er en selvfølge.
LÆS OGSÅ: Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?
Foruden at være klimavenlige er bogens opskrifter – som i de andre Meyer-kogebøger – naturligvis både mættende og velsmagende, selv for de mest inkarnerede kødspisere.
Karl Ove Knausgård: Morgenstjernen
❤❤❤❤❤❤ “Djævelsk god roman.” – POLITIKEN
★★★★★ – BERLINGSKE
★★★★★ – KRISTELIGT DAGBLAD
★★★★★ – JYLLANDS-POSTEN
★★★★★ – BØRSEN
Morgenstjernen er en roman om livet og døden og alt det, vi ikke forstår. Den er Karl Ove Knausgårds første roman siden det store autofiktive projekt Min Kamp i 2013.
LÆS OGSÅ: Manden der heller vil skrive end være lykkelig. Kom tæt på Karl Ove Knausgård
Romanen følger ni mennesker henover to dage efter en kæmpe stjerne har vist sig en sensommeraften i august. Stjernen giver anledning til meget debat og alle har forskellige opfattelser af hvad de oplever og forskellige meninger om stjernens kraft.
Livet ender dog med at gå videre, men alt er ikke helt som før, da usædvanlige hændelser begynder at indtræffe.
Andre læste også