Fagbøger Mad og drikke

Louisa Lorang har skrevet kogebogen til alle dem, der gerne vil lave mere hjemmelavet mad – hurtigt, nemt og (næsten) helt uden opvask

Hjemmelavet med med minimal opvask

Når hjemmelavet mad skal være nemt, er det godt med retter, hvor man kan smide det hele i én gryde, i et fad eller på en pande. I Louisa Lorangs nye kogebog Alt i en, får du opskrifter på nemme retter, der giver næsten ingen opvask.

Madkulturens seneste rapport fra 2024, viser at takeaway er blevet meget almindeligt når vi skal have aftensmad i hverdagene. 10% af danskernes aftensmåltider består af takeaway – i weekenden er det hele 18%. Rapporten fra 2022 viser at hver tredje dansker bruger under 15 minutter på at lave mad på en almindelig aften. Flere og flere er på vej væk fra hjemmelavet mad.

Louisa Lorang har skrevet en kogebog, til alle dem der gerne vil i gang med at lave mere hjemmelavet mad – og så har hun endda gjort det nemt.

LÆS OGSÅ: Bælgfrugter er fyldt med gode grønne proteiner, og de smager fantastisk. Få en opskrift fra Louisa Lorangs nye kogebog Bælgfrugt her

“Der er mange måder at lave mad på” skriver Louisa Lorang i forordet til sin nye kogebog Alt i en. “En af mine favoritmåder er at lave alt i én gryde eller en pande eller allerbedst: At smide det hele i et ildfast fad og i ovnen. Det er sååå nemt, lugter ikke så meget af stegeos, og jeg kan lave andre ting, imens maden laver sig selv (sådan cirka).”

l Louisa Lorangs nye kogebog får du lækre opskrifter på blandt andet ramen, gnocchi med svampe og tandoori-kylling. Hjemmelavede retter som er både nemme, hurtige og smager langt bedre end takeaway.

“Og husk, at simpel, hjemmelavet mad altid er så meget bedre end takeaway!” afslutter Louisa Lorang i forordet til Alt i en.

LÆS OGSÅ: I Louisa Lorangs Hverdagsbazar smager det af sol, sommer og middelhavsmad




Alt i en

hjemmelavet mad

Louisas Alt i en er bogen til dig, der elsker hjemmelavet mad, men hader opvask. 

Mange af retterne kan forberedes i forvejen, så du bare kan sætte dem i ovnen eller komme hele molevitten i en gryde lige inden spisetid og nyde et dejligt, hjemmelavet måltid.

I bogen finder du både opskrifter på gnocchi med svampe, frittata med asparges, upside-down-løgtærte, fajita-kylling, asian style-onepot, one pan tandorikylling, grøn lasagne og spansk kylling med paprika og oliven og mange andre lækre måltider.

Perfekt til travle hverdage eller weekender.

Du kan købe Alt i en online hos fx. Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.




Flere kogebøger fra Louisa Lorang

Bælg

bælgfrugt, Louisa Lorang

Vi ved godt, at det er både sundt for os og godt for kloden, hvis vi spisere flere grønne proteiner og mindre kød. Men selvom vi godt ved det, er det for mange nok mere en pligt end velbehag at spise bønner, linser og kikærter.

Det skal ikke være en straf at spise bælgfrugter, for du kan lave nogle lækre hverdagsretter med bælgfrugter, de skal bare tilberedes med masser af smag. Og denne bog en en håndsrækning til alle dem, der gerne vil spise mere bælg. 

Her er både forslag til, hvordan du laver de mest simple og klassiske retter som en rigtig god minestrone og hummus, og opskrifter der er alternativer til kødretter som kikærte-burger, black bean-burritoes, postejer. Og så lærer du, hvordan du bruger bælgfrugter til fx at bage med.

Du kan købe Bælgfrugt for begyndere online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.




Hverdagsbazar

Louisa Lorang har skrevet kogebogen til alle dem, der gerne vil lave mere hjemmelavet mad - hurtigt, nemt og (næsten) helt uden opvask

Dyk ned i skønne retter inspireret af den østlige del af middelhavskøkkenet. Her er der selvfølgelig både feta, olivenolie og masser af citron, men det er også køkkener, der bugner af grøntsagsretter og masser af krydderier, og hvor maden smager af sol, sommer og dejlige ferier. 

I bogen er der både små og store retter, og de er både til hverdag og til middage med mange. Prøv f. eks. en Alanya bowl, lammekebab med tahindressing, samosa med kartofler og saltet citronyoghurt, tyrkiske æg med knas og chilismør, fladbrød med halloumi, blæksprutteringe med citronmayo og vandmelonsalat med marineret gedeost og meget, meget andet. 

Du kan købe Hverdagsbazar hos fx. Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.




Louisas billige favoritter

Louisa Lorang har skrevet kogebogen til alle dem, der gerne vil lave mere hjemmelavet mad - hurtigt, nemt og (næsten) helt uden opvask

Med stigende priser på el, gas og fødevarer, er der brug for gode råd til, hvordan du få mest muligt ud af lidt. I denne bog viser Louisa Lorang, at god mad ikke behøver koste alverden, og at du sagtens kan få et godt måltid på bordet uden at sprænge madbudgettet.

I kogebogen er der opskrifter på grønne måltider, pasta-retter, enkle med kød og fyldige salater. Her er også masser af ideer til, hvordan du får mest muligt ud af dine råvarer.

Desuden giver Louisa dig også en række nyttige spareråd til, hvordan du kan lette madlavningsbudgettet ved at planlægge mad til flere dage, spare på el og gas og undgå madspild.

Du kan købe Louisas billige favoritter online fx. hos Bog & idé




Pasta

Louisa Lorang har skrevet kogebogen til alle dem, der gerne vil lave mere hjemmelavet mad - hurtigt, nemt og (næsten) helt uden opvask

Pastaretter er både elegante og enkle, og er oplagt at lave i hverdagen, når maden skal hurtigt på bordet. Men pasta kan også gøres ekstra lækkert, når der er tid til at lade saucen simre og lave pastaen selv. Og så er pastaretter bare utrolig nem og budgetvenligt hverdagsmad.  

I bogen finder du klassikere som Cacio e pepe, pasta alla norma, pasta puttanesca, cabonara og mange andre “must-eats”. Her er også masser af grønne pastaretter som fx ravioli med græskar, salvie og brunet smør og pasta med radichio, blåost og valnødder.

Find også helt enkle pastaopskrifter, der bare smager himmelsk, heriblandt pasta med citron, oliven og parmesan eller pasta og trøffel. Der er også en opskrift på hjemmelavet pasta og gnocci.

Du kan købe Pasta online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.