Børnebøger Carlsen

Det bedste putteritual. Nye bøger til godnatlæsningen for de 3-5-årige

Peter Pedal

Børn i børnehavealderen er skønne at læse højt for. Det kan være nye bøger, de samme bøger, tykke bøger, tynde bøger. Og hver gang du læser en godnathistorie for dit barn, styrker du barnets ordforråd og fantasi.

Kunsten er at finde de gode bøger! Bøger man også som voksen synes er gode, og som man kan holde ud at læse igen og igen. Og så må historierne heller ikke være for lange – især ikke ikke når det handler om godnatlæsning 😉

Her har vi samlet en række gode bud på godnatlæsning, der kan alt det:

Her er vi

Velkommen til planeten Jorden. Det kan være et forvirrende sted, især hvis du lige er ankommet. Dit hoved vil være fyldt med spørgsmål, så lad os se nærmere på vores planet og hvordan vi lever på den.

En ganske særlig billedbog af mesteren Oliver Jeffers, som skabte bogen til sin egen nyfødte søn. Den perfekte dåbsgave – og den hyggeligste samtalebog for børn, der tænker over hvordan det hele mon hænger sammen.

Fra ca. 2 år

Køb Oliver Jeffers’ Her er vi her

LÆS OGSÅ: Giv verden i gave – ‘Her er vi’ af Oliver Jeffers er den perfekte dåbsgave


Lille Myr

Lille Myr er en sprudlende og hjertevarm billedbog fra Benji Davies om de store skridt, vi alle er nødt til at tage, ligegyldigt hvor små vi er. Nogle gange bærer små hjerter jo på de største drømme.

Til de helt små børn har Benji Davies også skabt en række lækre tykke pap-bøger med Bamse Bjørn på brandstationen og bondegården.

Fra ca. 3 år

Køb historien om Lille Myr her.

LÆS OGSÅ Klart budskab i ny børnebog fra Benji Davies


Grumlingen

Grumlingen er en smuk illustreret billedbog på vers, fyldt med mystik og spænding for de mindste.

Historien er tegnet og fortalt af den mesterlige billedbogskomet, Benji Davies. Den danske version er oversat og gendigtet af én af den fantatiske rimsnedker, Marianne Iben Hansen.

Fra ca. 3 år

Køb Benji Davies billedbog Grumlingen her

LÆS OGSÅ Grumlingen – Mesterligt illustreret billedbog med mystik og spænding for de mindst


Carlsens godnathistorier

Godnathistorier, godnathistorie, 0-5-årige, børnebøger, børnebog, højtlæsning

Seks sjove og hyggelige godnathistorier samlet i en smuk bog med læsebånd, som I kan bruge til at huske hvor langt I er nået i jeres højtlæsningen.

Carlsens godnathistorier er fuld af god stemning, fine illustrationer og masser af hyggelig underholdning inden sengetid.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Carlsens Godnathistorier her


Anker-bøgerne

Alberte Winding har skrevet en sjov og hverdagsnær billedbogsserie om den opfindsomme Anker, der altid udfordrer sin fars temperament, men som lige så ofte smelter hans hjerte.

Anker-serien er skrevet i et finurligt sprog og sammen med Claus Bigums skøre tegninger, er der garanteret smil på læberne hos både børn og voksne.

Fra ca. 2 år.

Alberte Windings bøger om Anker kan købes her


Fem minutter i godnat med Frost

En højtlæsningsbog fra Disney med tolv korte godnathistorier fyldt med flotte illustrationer med karaktererne fra et af Disneys allerstørste hits: Frost. 

Tag med Anna, Elsa, Olaf, Sven og alle de andre ud på eventyr i det sneklædte landskab. Bogen hedder 5 minutter, meeeen det tager nok nærmere 10 minutter at læse hver historie, hvis der også skal være tid til at trække vejret og kigge på tegningerne.

Fra ca. 4 år 
Køb 5 minutter i godnat her


Fem minutter i godnat – Disney

Tolv godnathistorier fyldt med skønne illustrationer med et stort udvalg af de elskede Disney-karakterer.

Mød både Bambi, Pinocchio, Aristocats, Robin Hood, Peter Pan, Dumbo, Alice i eventyrland, Lilo og Stich, Lady og Vagabonden og de 101 dalmatinere. Eller karaktererne fra Løvernes Konge og Junglebogen.

Bogen er en del af en ny serie med korte godnathistorier – de hedder 5 minutter i godnat, meeeen det tager nok nærmere 10 minutter at læse hver historie, hvis der også skal være tid til at trække vejret og kigge på tegningerne.

Fra ca. 4 år.
Køb bogen her

LÆS OGSÅ: Fem minutter i godnat: Korte historier til sengetid, læsetid – eller bare altid


Legenden om Sten, Saks og Papir 

En vanvittig morsom billedbog af forfatteren bag Den dag farverne fik nok, som kan blive en ny favorit til godnatlæsning.


For længe siden i et fjernt rige kaldet Baghaven, boede der en kriger, der hed Sten. Sten var den stærkeste i hele riget, men han var trist, for der var ingen, der var værd at kæmpe imod. Indtil han mødte Papir fra imperiet Mors Arbejdsværelse og Saks fra kongedømmet Køkken.

Fra ca. 3 år
Køb den her


Vejen til Mumidalen – og andre fortællinger af Tove Jansson

Smukt samlebind med tre af Tove Janssons fortællinger fra Mumidalen genfortalt til små billedbogslæsere.

De tre fortællinger er “Vejen til Mumidalen”, “Mumitrolden og den magiske hat” og “Mumitrolden på hatifnatternes ø”, som kommer fra romanerne Troldkarlens hat samt De små trolde og den store oversvørmmelse.

Fra ca. 4 år.
Køb den her

LÆS OGSÅ: Vejen til Mumidalen. Bøger om Mumitroldene til store og små


Halfdans ABC

Her kan I nuppe et enkelt bogstav eller tage dem fra en ende af til godnatlæsning. Halfdan Rasmussen og Ib Spang Olsens alfabetklassiker har siden 1970’erne lært danske børn, hvor sjovt det er at lege med sproget.

LÆS OGSÅ: Fem ting du måske ikke vidste om Halfdan Rasmussen

Fra ca. 2 år.
Kan købes her

LÆS OGSÅ: De bedste ABC’er – kendte klassikere og nye favoritter


De allerbedste historier om Peter Pedal

Et stort, flot samlebind med de allerbedste historier om verdens bedste og nysgerrigste abe, der altid roder sig ud i ballade.

Bogen indeholder 12 dejlige godnathistorier:
Peter Pedal og fødselsdagsfesten / Peter Pedal besøger en chokoladefabrik / Peter Pedal i legetøjsbutikken / Peter Pedal bager pizza / Peter Pedal hos tandlægen / Peter Pedal besøger en brandstation / Peter Pedals første skoledag / Peter Pedal bager pandekager / Peter Pedal opdager en dinosaur
Peter Pedal besøger en boghandel / Peter Pedal på telttur / Glædelig jul, Peter Pedal!

Fra 3 år.
Kan købes her


Walt Disney Klassikere

Serien Walt Disney Klassikere er de allerstørste klassikere fra Disneys magiske univers i en lækker indpakning med stor respekt for de originale tegnefilm, som børn og voksne har elsket i årtier.

I serien er Bambi / Dumbo / Peter Pan / Løverens Konge / Lady og Vagabonden / Askepot.

Fra ca. 4 år.
Kan købes her


Da Boris fik gæslinger

En skøn, charmerende og sjov billedbog om at være ansvarlig og sød. Og så alligevel ikke.

Bjørnen Boris kan ikke lide NOGET eller NOGEN. Undtagen æg, som smager godt. Men da Boris en dag samler æg, får han sig en kedelig overraskelse: de klækker og ud kommer små gæslinger. Boris kan IKKE slippe af med de små, irriterende væsner. Han er bare IKKE klar til at være nogens mor!

Fra 4 år.
Kan købes her


Sallys Far-bøgerne

Billedbøgerne om Sallys far af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen er et kæmpehit blandt danske børnefamilier, som ikke kan få nok af de sjove historier om far, Sally og Eddie.

Det er ikke altid nemt at være Sally. For Sallys far er både pinlig og fjollet, og så får han de mest langt ude ideer. Men heldigvis så ved Sally og lillebror Eddie godt, hvordan de skal håndtere far. Og faktisk er Sallys far også ret sjov. I hvert fald hvis han selv skal sige det.

Fra ca. 4 år.

Sallys far-bøgerne kan købes her

LÆS OGSÅ: Godnatlæsning: 0-2 år