Børnebøger Bøger til godnatlæsning Inspirationslister og guides

Selvfølgelig har 11-12-årige børn også brug for godnathistorier

For mange 11-12-årige er hverdagen travl og fyldt med aktiviteter, og i skolen begynder tingene at blive sværere. Som forældre er det heller ikke så ligetil. Man befinder sig konstant i grænselandet mellem at være “verdens bedste” og “verdens pinligste”.

Men midt i det følelsesmæssige kaos er der et helle. Et lille rum, hvor de store selvstændige unger pludselig er små blide lam igen: når der skal læses godnathistorier. Som forældre får man dog ikke mange chancer, så det handler om at vælge rigtigt. Historien skal være god og skal leveres med overbevisning. Med andre ord: godnathistorer til de 11-12-årige er en alvorlig sag. 

Heldigvis vrimler det med gode bud på bøger, der er skrevet til din lille store tween. Vi har samlet et par gode bud på godnatlæsning her:  

Guinness World Records 2020

Måske et overraskende valg som en godnathistorie, men giv den en chance. Den er fyldt til randen med alle slags rekorder – fra det fantastiske og fascinerende til det underlige og uhyggelige.

Guinness World Records er faktisk et rigtig godt udgangspunkt for en hyggelig aftenlæsning-seance, når dagen går på hæld.

Fra ca. 8 år

Du kan låne Guinness World Records 2020 på biblioteket.


 9 fra de ni verdener

Her er 9 små sammenhængende historier, der tager afsæt i Magnus Chase-bøgerne, men som sagtens kan læses uafhængigt af dem.

Bøgerne er skrevet af Rick Riordan, der er kendt for at skrive historier med universer, som de 11-15-årige bliver totalt opslugt af. Magnus Chase-serien handler om de nordiske guder og kan varmt anbefales.

9 fra de ni verdener kan betragtes som en introduktion serien eller som lidt ekstra godt, hvis man er fløjet igennem Magnus Chase og de nordiske guder.

Fra ca. 11 år.


Køb Magnus Chase-bogen 9 fra de ni verdener her


Karlsson & kat

Er du selv bidt af en god krimi, så kan I kaste jer over denne svenske krimiserie for børn. Den er guf for fans af De 5-bøgerne.

I Spøgelser og spioner ankommer de fire fætre og kusiner til Lappedykkerøen, hvor de glæder sig til at holde sommerferie hos deres moster. De skal bade, hygge og spise god mad – tror de …

Karlsson & kat – spøgelser og spioner er første bind i en lun, spændende og sjov krimiserie til børn i alderen 8 – 12 år.

Køb Karlsson & kat bøgerne her


LÆS OGSÅ: Godnathistorier for de 8-10-årige

Grydeklar – Godnathistorier, der får børn til at smile i søvne

Grydeklar

Grydeklar er en samling gakkede, bizarre og platte historier, der kalder på grin. Hør historier om verdens kedeligste dreng, pigen, der fandt en statsminister i baghaven og forklaringen på, hvorfor man i virkeligheden prutter.

Godnathistorier med grinegaranti fortalt af nogle af Danmarks sjoveste forfattere.

Fra ca. 6 år 


Køb godnathistorierne i Grydeklar her


Sebastians store quiz om dyr

Sebastian store quiz om dyr

Er det løven, krokodillen eller den indiske kobra, der dræber flest mennesker? Det er bare ét af de 1000 spørgsmål, som Sebastian Klein, Danmarks største dyrenørd, stiller i denne bog. Der er i alt 100 kategorier, og Sebastian giver dig uddybende svar, så du også bliver klogere, imens du runder dagen af med lidt quiz.

I kender måske Sebastians bøger om dyr – fx Verdens 100 farligste dyr – og så er I allerede godt klædt på til at quizze.

Fra ca. 6 år.
Køb Sebastians store quiz om dyr her


Game On 1

Game On 1

Hvordan redder man verden, når ens mor har taget ens computer?
Første bog i den populære serie om gamer-drengen Lucas, der pludselig har fire spilfigurer stående på sit værelse. De er på en mission i virkelighedens verden, hvor skyggemonsteret hærger, og Lucas skal være deres leder. En sjov og spændende gamerhistorie om at være på mission med lidt for tynde overarme.

Fra ca. 9 år


Køb bøgerne i Game on serien her


Valhalla: Den samlede saga 1

Man kan sagtens læse Valhalla, når man er 11-12 år. Valhalla er blevet en institution i dansk litteratur og genfortæller myterne fra nordisk mytologi. Tegneserien er imidlertid også et eventyr i sig selv. I dette bind kan du blandt andet læse om, hvordan det hele begyndte, hvordan guderne kom til at se ud, som de gør, og hvor Quark kommer fra.

Fra ca 9 år.


Se alle bøgerne med Valhalla tegnserier her