Der er traditionen tro frikadeller på forsiden af God Mad let at lave. Opskriften på dem er helt igennem klassisk og står uændret siden bogen udkom første gang i 1973 – ingen hvidløg, lakrids eller dikkedarer her. Men tilbehøret svinger fra udgave til udgave i takt med madmoden. Forsiderne er på den måde et udtryk for den danske madkultur gennem de sidste 40 år, og her ses et overblik over udviklingen:
70’erne: Salatbordet bliver moderne og kinakålen vinder indpas. Så på forsiden af God Mad: En salatskål med snittet kinakål, tomat og agurk.

80’erne: Et typisk festmåltid er rejecocktail med icebergsalat og thousand island-dressing, minutsteak og bagekartoffel. Så nu er kinakålen skiftet ud med icebergsalat – og grøn peberfrugt har sneget sig ind i salaten.

90’erne: Groft skal det være, så ud med den fiberfattige icebergsalat og ind med savoykålen – ligesom der nu kommer snittede gulerødder i salaten.

00’erne: Vi opdager rodfrugternes mangfoldighed og muligheder. Det nye tilbehør til frikadellerne er et fad med bagte rodfrugter.

10’erne: Det nye nordiske køkken går sin sejrsgang. Hvilket afspejler sig i en salat med perlebyg og grønkål. Og kødforbruget skal ned – så nu er kun plads til 2 frikadeller.

2015: Frikadeller med kartoffelsalat. Der er faktisk ikke noget i vejen med kartofler..

Forfatterne Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt fik i forbindelse med bogens udgivelse et spørgsmål, de ikke tidligere er stødt på: ”Er det for at udelukke muslimer, at der er frikadeller på forsiden?”
Her var svaret meget klart. God Mad let at lave er for alle. Her er der både opskrifter på lammefrikadeller, kikærtefrikadeller (falafel), sønderjyske frikadeller, spanske og krydrede kødboller.
Den nye og reviderede udgave at God Mad let at lave kan købes her
Der er traditionen tro frikadeller på forsiden af God Mad let at lave. Opskriften på dem er helt igennem klassisk og står uændret siden bogen udkom første gang i 1973 – ingen hvidløg, lakrids eller dikkedarer her. Men tilbehøret svinger fra udgave til udgave i takt med madmoden. Forsiderne er på den måde et udtryk for den danske madkultur gennem de sidste 40 år, og her ses et overblik over udviklingen:
70’erne: Salatbordet bliver moderne og kinakålen vinder indpas. Så på forsiden af God Mad: En salatskål med snittet kinakål, tomat og agurk.
80’erne: Et typisk festmåltid er rejecocktail med icebergsalat og thousand island-dressing, minutsteak og bagekartoffel. Så nu er kinakålen skiftet ud med icebergsalat – og grøn peberfrugt har sneget sig ind i salaten.
90’erne: Groft skal det være, så ud med den fiberfattige icebergsalat og ind med savoykålen – ligesom der nu kommer snittede gulerødder i salaten.
00’erne: Vi opdager rodfrugternes mangfoldighed og muligheder. Det nye tilbehør til frikadellerne er et fad med bagte rodfrugter.
10’erne: Det nye nordiske køkken går sin sejrsgang. Hvilket afspejler sig i en salat med perlebyg og grønkål. Og kødforbruget skal ned – så nu er kun plads til 2 frikadeller.
2015: Frikadeller med kartoffelsalat. Der er faktisk ikke noget i vejen med kartofler..
Forfatterne Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt fik i forbindelse med bogens udgivelse et spørgsmål, de ikke tidligere er stødt på: ”Er det for at udelukke muslimer, at der er frikadeller på forsiden?”
Her var svaret meget klart. God Mad let at lave er for alle. Her er der både opskrifter på lammefrikadeller, kikærtefrikadeller (falafel), sønderjyske frikadeller, spanske og krydrede kødboller.
Den nye og reviderede udgave at God Mad let at lave kan købes her
Andre læste også: