gode bøger på tilbud

Leder du efter gode romaner? Her er nogle af de bedste danske og oversatte romaner fra de seneste år efter vores mening. 20 spændende forslag til rigtig gode læseoplevelser.

Emma Cline: Pigerne

En meget anmelderrost roman der er løst baseret på historien om Charles Manson og de kvinder, der fulgte ham i slutningen af 1960’erne i Californien. Mansons kvindelige følgere gik meget langt for ham helt til mord.

Den unge pige Evie bliver i sommeren 1969 tiltrukket af en gruppe piger, hvis vildskab og sammenhold virker dragene. Gruppen ledes af en utrolig karismatisk mand ved navn Russell, og han kan få pigerne til at gøre alt. Først efter det er for sent, går det op for Evie, at det kan få skæbnesvangre konsekvenser.

Pigerne læses som en drømmende pageturner” – WEEKENDAVISEN

Køb Pigerne

Audrey Carlan: Calendar girl

Den ultimative binge-læsning til at tage med på stranden. Audrey Carlans erotiske Calendar girl-serie består faktisk af 12 bøger, som følger hver af årets måneder – men for nemhedens og læsbarhedens skyld har vi delt bøgerne op i fire paperbacks.

Da hendes far kommer i en voldsom spillegæld beslutter Mia at blive en eskortpige, så hun hurtigt kan hjælpe sin far. Missionen er enkelt: Hver måned rykker hun til en ny by, hvor en ny mand venter. Men kærlighed er ikke en del af kontrakten, og det bliver svært når følelserne kommer i klemme.

Er du til Calendar girl – så prøv også at læse Love is war

Køb Calendar girl

Yaa Gyasi: Hjemfærd

En fængende roman om slaveriets konsekvenser som giver et indblik i Ghanas og USAs historie.

Effia og Esi er halvsøstre. Uden at de kender til hinanden, vokser de op i hver sin landsby i Ghana i 1700-tallet. Effia gifter sig med en britisk kolonisator, og lever et liv uden bekymringer på Cape Coast fortet.

Effia er uvidende om, at hendes halvsøster Esi er tilfangetaget af briterne og sidder i fortets fangekælder for sidenhen at blive sendt til Amerika som slave. Esis efterkommere må arbejde hårdt i Alabamas bomuldsplantager og Mississippis kulminer, og de flygter fra Sydstaterne og slår sig ned i det 20. århundredes Harlem.

Hvis du interesserer dig for den danske slavehandel i kolonitiden så tag også et kig på Haabet og Peters kærlighed som netop er udkommet.

Køb Hjemfærd

Stephenie Meyer: Kemikeren

Vi er langt fra vampyrer og teenageliv i denne actionprægede thriller fra Twilight-forfatteren Stephenie Meyer.

Kemikeren møder vi en kvindelig actionheltinde, som er en mellemting mellem James Bond og Jason Bourne.

Hun er en eksagent på flugt, da hun bliver nødsaget til at tage en sidste sag i håbet om at rense sit navn og redde sit liv.

Hun bliver sjældent det samme sted og ændrer sit navn med korte mellemrum. Hendes tidligere arbejdsgiver har slået den eneste person, hun kunne stole på ihjel, og hendes viden er nu en trussel. De vil have hende af vejen, jo før jo bedre.

Køb Kemikeren

Wilbur Smith: Den 11. plage

Den 11. plage er den længe ventede selvstændige fortsættelse til romanerne Flodguden, Magiens mester og Den syvende skriftrulle der alle foregår i det gamle Egypten.
Efter en række katastrofale plager bliver Egypten ramt af den ultimative tragedie: Nilen tørrer ud!
Farao sender bud efter magiens mester, den tidligere slave Taita, og befaler ham at tage sydpå til det uudforskede afrikanske kontinent, hvor floden udspringer og grusomme farer lurer…

Køb Den 11. plage

Donna Tartt: Stillidsen

Gribende dannelsesroman og en uforglemmelig odyssé gennem Amerika. Roman blev præmieret med Pullitzerprisen.

Theo Decker er 13 år, da han overlever en eksplosion på et kunstmuseum i New York, mens hans elskede mor omkommer.

Ved ulykken kommer han i besiddelse af et værdifuldt kunstværk fra 1600-tallet. Han bærer det eftertragtede maleri med sig igennem sin ungdom, og efterhånden trækkes han ind i kunstens kriminelle og dødsensfarlige underverden.

Køb Stillidsen

Carlos Ruiz Zafón: Vindens skygge

Carlos Ruiz Zafóns elskede roman Vindens skygge.

Daniel vokser op i skyggen af Den Spanske Borgerkrig. Han bor alene med sin far, der er antikvarboghandler. Som tiårig kommer han i besiddelse af en sjælden bog af en ukendt forfatter. Bogens titel er Vindens skygge.

Læserens slynges direkte ind i den labyrintiske opklaring af gåden om den mystiske bog og dens forfatter, der for altid vil forandre Daniels liv. Omkom forfatteren egentligt under en skudepisode i Den Spanske Borgerkrig? Hvem destruerede alle eksemplarer af bogen? Hvorfor får Daniels pludselig Barcelonas brutale politichef på nakken? Og hvad skal han gøre, da han finder sig fortryllet af én kvinde og dybt forelsket i en anden?

Læs også Englens spil og Himlens fange som også indgår i trilogien, og som også er på tilbud.

Køb Vindens skygge

Colleen Hoover: Måske en dag

Sød og skøn fortælling om ung kærlighed, bedrag, venskab og musikkens helende kraft. Det er den populære og succesfulde amerikanske forfatter Colleen Hoover som står bag denne vidunderlige kærlighedsroman.

Hver dag nyder Sydney skøn musik, som kommer fra altanen over hendes. Da hun en dag møder Ridge, som er manden bag musikken, får hun håb for fremtiden, trods et knust hjerte. De begynder at skrive musik sammen, hvor Ridge komponerer musikken og Sydney skriver teksterne. De er et perfekt makkerpar! Men for Sydney er det ikke nemt at komme videre, og hun kan bare håbe…

Husk også at læse de andre søde romaner af Colleen Hoover.

Køb Måske en dag

Benn Q. Holm: De døde og de levende

En spændende roman om København i besættelsestiden og Danmarks modstandsfolk.

I 1943 ligger besættelsen tungt over landet. Det unge kærestepar Ebbe og Karen er sammen med andre jurastuderende gået ind i modstandsarbejdet. Aktionerne bliver dristigere og farligere, og en aften går det galt under en sabotage mod et værksted: To fra gruppen bliver dræbt, og Ebbe flygter såret til Sverige. I Sverige optages Ebbe i Den Danske Brigade, den hemmelige eksilhær der træner i de øde skove. De bliver et par lange, barske og iskolde vintre, og da Ebbe og Karen endelig genforenes i maj 1945 er alt forandret.

En roman om krig og kærlighed, om skyld, forræderi og begær.

Køb De døde og de levende som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Danielle Steel: Sydens lys

Skøn roman fra verdens bedst sælgende forfatter.

Alexa bor sammen med sin 17-årige datter, Savannah, i New York. For 11 år siden blev Alexa skilt fra Savannahs far, Tom, efter han havde haft en affære med en anden kvinde. Alexa prøver stadig at lægge sin ulykkelige fortid bag sig, men da Savannah pludselig begynder at modtage anonyme trusselsbreve, har Alexa intet andet valg, end at bede Tom om hjælp.

Tom har ikke været lykkelig siden bruddet med Alexa. Hans nye hustru har aldrig ville anerkende Savannahs eksistens, og Tom har ikke været mand nok til at sige hende imod. Men da Alexa beder ham om at bringe deres datter i sikkerhed i hans hjem i Charleston, indvilliger han. Men det, han havde håbet ville hjælpe ham til at vinde Alexa tilbage, sender hende i stedet i armene på en anden mand …

Køb Sydens lys som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Carlos Ruiz Zafón: Midnatspaladset

Midnatspaladset begynder i Calcutta i 1930’erne og er historien om de to tvillingesøskende Ben og Sheere, der bliver skilt ad, da deres forældre omkommer.

Sheere vokser op hos deres bedstemor, mens Ben bliver anbragt på et børnehjem. De to søskende genforenes på deres 16 års fødselsdag, men det der skulle have været starten på et lykkeligt møde, bliver starten på en kamp mod onde magter. Deres forfølger Jawahal dukker nemlig op …

Midnatspaladset indgår i en gotisk trilogi. Se også Tågens fyrste som også er på tilbud, samt Septembers lys.

Køb Midnatspaladset.

Frans G. Bengtsson: Røde orm

„En af verdens vidunderligste bøger.” Ekstra Bladet

Er du vild med vikinger og Game of Thrones  kan du roligt kaste dig over fortællingen om Orm, der som halvvoksen dreng bliver gjort til slave ombord på et vikingeskib.

Vikingerne på skibet finder dog hurtigt ud af at Orm har talent og potentiale og gør ham i stedet til et fuldbyrdet medlem af vikingeskibets besætning. Nu starter et fantastiske og begivenhedsrigt liv på havet, hvor vi følger Orm fra det ene eventyr til det andet, fra Mellemøsten til Jelling.

Bogen Røde Orm I + II er en samlet udgave af de to berømte klassikere, “Søfarer i Vesterled” og “Hjemme i Østerled”, der skildrer vikingen Røde Orms eventyrlige oplevelser på Harald Blåtands tid.

Køb Røde orm

Harper Lee: Dræb ikke en sangfugl

Harper Lees fantastiske pullitzer-prisvindende klassiker om racer og samfundsklasser i de amerikanske sydstater i 1930’erne.

Den lille sydstatsby Maycomb er fyldt med fordomme, vold og hykleri, så da byens respekterede sagfører, Atticus Finch, påtager sig forsvaret af en sort mand, der er anklaget for at have voldtaget en hvid kvinde, får det store konsekvenser for den lille by. Set gennem øjnene på den niårige Scout Finch udforsker Harper Lee med hjertevarmende humor de voksnes irrationelle holdninger til racespørgsmålet i 1930’ernes Alabama.

Husk også at læse fortsættelsen på historien, Sæt en vagtpost ud.

Køb Dræb ikke en sangfugl.

Stephanie Perkins: Lola og naboens søn

En skøn roman som er en del af Stephanie Perkins’ vidunderlige ungdomstrilogi.

Lola har et næsten perfekt livt. Hun bor i San Francisco sammen med sine to fædre, hendes kæreste er rockmusiker, og hun er en spirende modedesigner. Men så flytter de berygtede Bell-tvillinger Calliope og Cricket tilbage til nabolaget i huset ved siden af Lola, og en fortid fyldt med smerte og kvaler bliver gravet frem. Cricket Bell er nemlig fyren, der knuste Lolas hjerte to år tidligere. Men kan en fyr fra Lolas fortid vise sig at være hendes store kærlighed?

Læs også Isla og jagten på lykke samt bestselleren Anna og det franske kys.

Køb Lola og naboens søn.

Pierre Lemaitre: Vi ses deroppe

En gribende skæbneberetning om to overlevende soldaters kamp for et værdigt liv i 1920’ernes Paris.

Mirakuløst har de to soldaterkammerater, Albert og Édouard overlevet Første verdenskrig men de kommer begge hjem til Paris med varige mén. De forsøger at hutle sig igennem tilværelsen men kæmper for at genetablere et hverdagsliv. Albert har intet at vende tilbage til, og Édouard har vendt sin privilegerede familie ryggen efter utallige operationer og et stigende misbrug af morfin.

Både Albert og Édouard drømmer om et bedre liv og at opnå retfærdighed og få hævn. De udtænker sammen et svindelnummer af gigantiske proportioner, som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages.

Køb Vi ses deroppe.

Guillaume Musso: Opkald fra en engel

Perfekt sommerferie-pageturner fra Frankrigs bedst sælgende forfatter.

Bogen er et mix af kærlighed, krimi og action, så her er virkelig noget for enhver smag.

Opkald fra en engel starter som en romantisk komedie. En mand og en kvinde ombytter ved et uheld deres telefoner. De får adgang til hinandens liv, minder – og hemmeligheder. Og hvad der i starten virker som et harmløst uheld bliver hurtigt langt mere alvorligt …

Læs ogse den actionmættede spændingsroman Central Park.

Køb Opkald fra en engel

Jane Austen: Fornuft og følelse

En af verdenslitteraturens største kærlighedsromaner i nyoversat udgivelse.

Marianne Dashwood har følelserne uden på tøjet, og da hun forelsker sig i den flotte men upassende John Willoughby, ignorerer hun sin storesøster Elinors advarsel om, at hendes impulsive opførsel gør hende til genstand for sladder og hentydninger.

Elinor er derimod altid opmærksom på de sociale konventioner og kæmper for at skjule sin egen romantiske skuffelse, selv for sine allernærmeste.

Gennem søstrenes sideløbende erfaringer med kærlighed – og frygten for at miste den – lærer de, at de må være både fornuftige og følsomme, hvis de skal finde lykken i et samfund, hvor magt og status afgør kærlighedens spilleregler.

Køb Fornuft og følelse.

Gabrielle Zevin: Historien om A. J. Fikrys liv

A. J. Fikry er selvstændig boghandler og ejer Island Books på den lille ø Alice Island i New England, USA. Han har haft nogle hårde år: Hans kone er død, hvilket har gjort ham til en alkoholsøgende enkemand i en alder af kun 39 år, salget i bogladen er for nedadgående, og hans store stolthed – en sjælden udgave af Edgar Allan Poes digte – er blevet stjålet. Bøger har altid været hele hans liv, alle store begivenheder har for ham en litterær reference, men som årene er gået, har han langsomt givet op, er blevet sur og bitter på verden og har trukket sig fra det lille øsamfund.

Da han en dag finder en højst overraskende pakke i butikken, bliver alt dog vendt på hovedet. A.J. Fikry får en enestående mulighed for at ændre sit liv og se verden med nye øjne.

Køb Historien om A. J. Fikrys liv som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.

Mary McCarthy: Gruppen

En moderne klassiker, som sendte chokbølger igennem den litterære verden, da den i sin tid udkom i 1963. Den strøg op på New Yorks bestsellerliste og blev der i to år. Samtidig blev bogen forbudt i Australien, Italien og Irland.

Hvad var det, der var så chokerende ved bogen? Gruppen var ikke en typisk “kvindebog”, men snarere en troværdig og ærlig bog om kvinder og kvindefrigørelse. Inkluderende ærlige beskrivelser om sex og en kvindes første orgasme.

Gruppen handler om otte unge kvinders liv i 1930’ernes USA. Efter studietiden mødes de i New York i anledning af en af kvindernes bryllup, og syv år senere samles den igen til samme kvindes begravelse. Kvinderne er fulde af gåpåmod, de vil leve et uafhængigt liv og realisere sig selv på deres egne præmisser.

Bogen inspirerede Candace Bushnell til at skrive Sex and the City.

Køb Gruppen som e-bog eller lydbog

Deborah Harkness: Heksenat

Historisk roman om vampyrer, hekse, forbudt kærlighed og mysterier, til alle der elsker Harry Potter, True Blood, Justin Cronin og Diana Gabaldon.

Historikeren Diana forsker i alkymistiske skrifter. En dag falder hun over et fortryllet manuskript, og med ét er hendes liv forandret. Magi og overnaturlige kræfter er ikke ukendte for hende, da hun nedstammer fra en fin linje af dygtige hekse, men hun har valgt ikke at praktisere magi, da hendes forældre blev dræbt på grund af deres evner. Da hun mærker manuskriptets kræfter, sender hun det tilbage i arkivet. Men Diana må sande, at hun ikke kan holde hekseriet fra livet, for pludselig er der en heftig aktivitet omkring hende af hekse, vampyrer og dæmoner – alle viser sig åbenbart at have en interesse i det tilbagesendte manuskript.

Heksenat er første bind i en trilogi. Læs også Nattens skygge.

Køb Heksenat.