Børnebøger

Galt eller genialt? Syv vanvittige rekorder fra Guinness Rekordbog

Guinness World Records 2021

Der er rekorder, der enten er gale, geniale – eller noget lidt ubestemmeligt midt imellem de to. Se et udpluk af de mest vanvittige rekorder her.


Når man siger Guinness World Records tænker de fleste nok på verdens højeste mand, mest vindende fodboldhold eller rigeste skuespiller. Det støder man bestemt også på, men her tager vi fat i nogle af de lidt mærkeligere rekorder.Verdens længste tyggegummiindpakningskæde

I dette års udgave finder vi den 70-årige Gary Michael Duschl. Ved første øjekast en helt almindelig mand fra Virginia Beach i USA. Men Gary skriver sig ind i Guinness Rekordbog med rekorden for verdens længste tyggegummiindpakningskæde.

Kæden er blevet målt til at være 32.555,68 meter lang. Det er altså 40 gange længere end verdens højeste bygning, Burj Khalifa! Og han har endda været i gang med den siden 1965. Så næste gang du overvejer at smide indpakningen fra dit tyggegummi ud, så skal du nok hellere sende det til Gary i USA.

Tandstikker i skægget

guinness world records 2020

I sidste års udgave finder vi blandt andet Joel Strasser. En ganske almindelig mand med et ualmindeligt fyldigt skæg. Ja, faktisk så fyldigt, at det er lykkedes ham at proppe hele 3.500 tandstikker ind i skægget, der mest af alt ligner et pindsvin. Hele herligheden tog 3 timer og 13 minutter at få på plads, så det er næppe en ny morgenrutine.

Tatoveringer over det hele

guinness world records 2020

Mød Lucky Diamond Rich, verdens mest tatoverede mand. Han har tatoveringer over hele kroppen – og vi mener virkelig alle steder. Han er tatoveret i munden, mellem tæerne, i ørerne, ja, selv på indersiden af hans øjenlåg! Lucky har tilbragt over 1000 timer hos tatovøren.

Udover at være verdens mest tatoverede mand har Lucky Diamond Rich en travl karriere som motorsavsjunglør, ethjulscyklist og sabelsluger.

Den største Homer Simpson fan

Vi bliver i tatoveringens verden. Har du nogensinde elsket noget så højt, at du har fået tatoveret det på armen? Nej? Det har Lee Weir fra New Zealand. Han har fået tatoveret den elskede Simpsons-karakter, Homer Simpson, hele 41 gange i forskellige variationer på armen. Han valgte at bruge hele det sidste år, inden han fik rekorden, ædru for at bruge alle pengene og tiden på at få tatoveringerne. Så mon ikke han er æresborger i Springfield nu. Woo hoo!

Verdens længste negle

guinness world records 2020

Nu kommer vi til en klassiker. Shridhar Chillals fra Indien har nemlig været med i Guinness Rekordbog mange gange. Han er manden med verdens længste fingernegle på en hånd. I 2014 var neglenes samlede længde over 9 meter – det er længere end to folkevognsbobler…

Men i 2018 valgte Shridhar at klippe dem af efter at have ladet dem vokse i 66 år. De var simpelthen for upraktiske. Det krævede lidt mere end en almindelig neglesaks – der skulle et elværktøj til. I dag er neglene udstillet på et museum.

Bueskytte med fødderne

guinness world records 2020

I 2018 fik amerikanske Brittany Walsh en atypisk verdensrekord. Hun har nemlig lavet det længste skud med bue og pil… med fødderne! Hun skød 12,31 meter efter en skive, der havde en radius på 30,4 cm. Imponerende nok ramte hun næsten i midten af skiven. Brittany Walsh er vant til at lave akrobatiske kunststykker, hun har nemlig optrådt i teater og cirkus i mere end 11 år.

Kan man spise en flyvemaskine?

guinness world records 2020

Lad os slutte af med en virkelig mærkelig rekord.

Franskmanden Michel Lotito elskede metal og glas. Faktisk så meget, at han spise det gennem hele sit liv. Efter at læger havde scannet hans mave, konstaterede de, at hans evne til at fordøje metal var helt unik. Igennem et langt liv nåede Monsieur Lotito at fortære 18 cykler, 15 indkøbsvogne, syv fjernsyn, seks lysestager, to senge, et sæt ski, en lille flyvemaskine og en computer.

Michel Lotito døde af naturlige årsager i 2007.Guinness World Records 2021

Guinness World Records 2021, Guinness Rekordbog,

De er vilde, sjove, mærkelige, spøjse og helt igennem utrolige! Guinness World Records er verdens bedst sælgende årbog, og i den nye bog er der samlet tusindvis af nye rekorder og kategorier.

Guinness World Records 2021 zoomer ind på bl.a. e-sport, solsystemet, rutsjebaner og vilde rekorder, som man kan afprøve derhjemme.

LÆS OGSÅ: Galt eller genialt? Fem vanvittige rekorder fra Guinness Rekordbog

Du kan bl.a. blive klogere på så vidt forskellige emner som kvinden med de længste fingernegle, den hurtigste sofa samt verdens dyreste souffle med kaviar og guldblade!

Du kan købe Guinness World Records 2021 online eller i din nærmeste boghandel.