Børnebøger

Galt eller genialt? Fem vanvittige rekorder fra Guinness Rekordbog

Når man siger Guinness World Records tænker de fleste nok på verdens højeste mand, mest vindende fodboldhold eller rigeste skuespiller. Det støder man bestemt også på, men her tager vi fat i nogle af de lidt mærkeligere rekorder. De rekorder, der enten er gale, geniale – eller noget lidt ubestemmeligt midt imellem de to.

Tandstikker i skægget

guinness world records 2020

I dette års udgave finder vi blandt andet Joel Strasser. En ganske almindelig mand med et ualmindeligt fyldigt skæg. Ja, faktisk så fyldigt, at det er lykkedes ham at proppe hele 3.500 tandstikker ind i skægget, der mest af alt ligner et pindsvin. Hele herligheden tog 3 timer og 13 minutter at få på plads, så det er næppe en ny morgenrutine.

Tatoveringer over det hele

guinness world records 2020

Mød Lucky Diamond Rich, verdens mest tatoverede mand. Han har tatoveringer over hele kroppen – og vi mener virkelig alle steder. Han er tatoveret i munden, mellem tæerne, i ørerne, ja, selv på indersiden af hans øjenlåg! Lucky har tilbragt over 1000 timer hos tatovøren.

Udover at være verdens mest tatoverede mand har Lucky Diamond Rich en travl karriere som motorsavsjunglør, ethjulscyklist og sabelsluger.

Verdens længste negle

guinness world records 2020

Nu kommer vi til en klassiker. Shridhar Chillals fra Indien har nemlig været med i Guinness Rekordbog mange gange. Han er manden med verdens længste fingernegle på en hånd. I 2014 var neglenes samlede længde over 9 meter – det er længere end to folkevognsbobler…

Men i 2018 valgte Shridhar at klippe dem af efter at have ladet dem vokse i 66 år. De var simpelthen for upraktiske. Det krævede lidt mere end en almindelig neglesaks – der skulle et elværktøj til. I dag er neglene udstillet på et museum.

Bueskytte med fødderne

guinness world records 2020

I 2018 fik amerikanske Brittany Walsh en atypisk verdensrekord. Hun har nemlig lavet det længste skud med bue og pil… med fødderne! Hun skød 12,31 meter efter en skive, der havde en radius på 30,4 cm. Imponerende nok ramte hun næsten i midten af skiven. Brittany Walsh er vant til at lave akrobatiske kunststykker, hun har nemlig optrådt i teater og cirkus i mere end 11 år.

Kan man spise en flyvemaskine?

guinness world records 2020

Lad os slutte af med en virkelig mærkelig rekord.

Franskmanden Michel Lotito elskede metal og glas. Faktisk så meget, at han spise det gennem hele sit liv. Efter at læger havde scannet hans mave, konstaterede de, at hans evne til at fordøje metal var helt unik. Igennem et langt liv nåede Monsieur Lotito at fortære 18 cykler, 15 indkøbsvogne, syv fjernsyn, seks lysestager, to senge, et sæt ski, en lille flyvemaskine og en computer.

Michel Lotito døde af naturlige årsager i 2007.


Læs mere:

guinness world records 2020

Fra verdens største glas med syltede agurker til flest tandstikker i skægget. Guinness World Records byder igen i år på vanvittige verdensrekorder, der kan få enhver til at spærre øjnene op.

Vidste du for eksempel, at verdens største samling af tebreve befinder sig i Aarhus? Eller at Peter og Kasper Schmeichel er den far og søn, der med seks pokaler på hylderne har vundet flest Premier League-mesterskaber?

I år er der masser af nye og spændende rekorder inden for emner som bæredygtighed, kæledyr, Netflix, YouTube, filmrobotter, bobler og ting der klistrer.

Med over 50.000 årlige ansøgninger er Guinness World Records den absolutte verdensautoritet, hvad angår alle slags rekorder – fra det fantastiske og fascinerende til det underlige og uhyggelige.

Køb Guinness World Records 2020 her eller hos din lokale boghandler.