Aftenmad kan sagtens være nemt, sundt og lækkert på samme tid. Prøv for eksempel mummums crispy chicken.
Hvad skal vi have at spise i aften? Spørgsmålet kan rumstere i hovedet hele dagen, og når man endelig kommer hjem, er opgaven ikke blevet mindre uoverskuelig.
LÆS OGSÅ: Tænker du en aften uden kød? Prøv mummums lækre bowl med tunsalat og avocado
Heldigvis er hjælpen nær. Kvinderne bag mummum-universet, Mathilde Munksø Bentsen og Amanda Juul Jensen, har lavet deres første kogebog smæk fyldt med hverdagsfavoritter.
Denne opskrift på en sprød kylling med ris og en indisk sauce tager kun en halv time at lave og er derfor lige så oplagt til en travl hverdagsaften som til en nem løsning en afslappende søndag.
Crispy chicken med indisk sauce
4 personer · 30 minutter
Crispy chicken
600 g kyllingebryst
1 æg
100 g pankorasp
salt og peber
ca. 1 dl solsikke- eller rapsolie til stegning
Indisk sauce
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. solsikke- eller rapsolie
2 tsk. tomatpure
2 tsk. garam masala
1 tsk. karry
1⁄2 dl vand
1⁄2 hønsebouillonterning
400 ml. kokosmælk
Tilbehør
320 g ris
1⁄2 bundt persille
1. Kog risene efter anvisningen på pakken.
Crispy chicken
1. Rens kyllingebrysterne, og skær dem over på langs til tynde fileter.
2. Kom sammenpisket æg i én skål og pankorasp med lidt salt og peber i en anden skål.
3. Vend først kyllingestrimlerne i æg og derefter i rasp. Sørg for, at der er godt med rasp på begge sider. Læg dem på en tallerken eller et stykke bagepapir, indtil de skal tilberedes.
4. Hæld ca. 1 cm olie på en pande. Varm olien godt op, og steg kyllingestrimlerne på panden i ca. 3 minutter på hver side afhængigt af tykkelsen.
5. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Indisk sauce
1. Hak løg og hvidløg fint, og steg det i olie på en pande eller i en gryde i et par minutter.
2. Tilsæt tomatpure, garam masala og karry. Vend det godt rundt med løg og hvidløg.
3. Tilsæt herefter vand, smuldret bouillonterning og kokos mælk, og pisk, så bouillonen opløser sig.
4. Lad det hele simre i 5-10 minutter, til det begynder at tykne. 5. Smag til med salt og peber.
6. Server saucen sammen med crispy chicken, kogte ris og hakket persille.
Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?
I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!
For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.
Aftenmad kan sagtens være nemt, sundt og lækkert på samme tid. Prøv for eksempel mummums crispy chicken.
Hvad skal vi have at spise i aften? Spørgsmålet kan rumstere i hovedet hele dagen, og når man endelig kommer hjem, er opgaven ikke blevet mindre uoverskuelig.
LÆS OGSÅ: Tænker du en aften uden kød? Prøv mummums lækre bowl med tunsalat og avocado
Heldigvis er hjælpen nær. Kvinderne bag mummum-universet, Mathilde Munksø Bentsen og Amanda Juul Jensen, har lavet deres første kogebog smæk fyldt med hverdagsfavoritter.
Denne opskrift på en sprød kylling med ris og en indisk sauce tager kun en halv time at lave og er derfor lige så oplagt til en travl hverdagsaften som til en nem løsning en afslappende søndag.
Du kan købe mummum online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra den 7. april.
Crispy chicken med indisk sauce
4 personer · 30 minutter
Crispy chicken
600 g kyllingebryst
1 æg
100 g pankorasp
salt og peber
ca. 1 dl solsikke- eller rapsolie til stegning
Indisk sauce
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. solsikke- eller rapsolie
2 tsk. tomatpure
2 tsk. garam masala
1 tsk. karry
1⁄2 dl vand
1⁄2 hønsebouillonterning
400 ml. kokosmælk
Tilbehør
320 g ris
1⁄2 bundt persille
1. Kog risene efter anvisningen på pakken.
Crispy chicken
1. Rens kyllingebrysterne, og skær dem over på langs til tynde fileter.
2. Kom sammenpisket æg i én skål og pankorasp med lidt salt og peber i en anden skål.
3. Vend først kyllingestrimlerne i æg og derefter i rasp. Sørg for, at der er godt med rasp på begge sider. Læg dem på en tallerken eller et stykke bagepapir, indtil de skal tilberedes.
4. Hæld ca. 1 cm olie på en pande. Varm olien godt op, og steg kyllingestrimlerne på panden i ca. 3 minutter på hver side afhængigt af tykkelsen.
5. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Indisk sauce
1. Hak løg og hvidløg fint, og steg det i olie på en pande eller i en gryde i et par minutter.
2. Tilsæt tomatpure, garam masala og karry. Vend det godt rundt med løg og hvidløg.
3. Tilsæt herefter vand, smuldret bouillonterning og kokos mælk, og pisk, så bouillonen opløser sig.
4. Lad det hele simre i 5-10 minutter, til det begynder at tykne. 5. Smag til med salt og peber.
6. Server saucen sammen med crispy chicken, kogte ris og hakket persille.
Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?
I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!
For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.
Du kan købe mummum online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: