Illustration: Jan Lööf.

Er din familie også tryllebundet af H. C. Andersens eventyr? Skraldgriner I af Kim Fupz finurlige historier? Bliver bøgerne om verdens mest nysgerrige abe fundet frem igen og igen? Eller måske kunne I bruge lidt ny inspiration til, hvad I skal læse sammen?

Vi har samlet fem fantastiske samlebind, der vil vække glæde hos både store og små – her er nostalgi til os forældre (og bedsteforældre) og nye, skønne klassikere, der går lige i hjertet.

 

Fuld af Fupz

af Kim Fupz Aakeson & illustreret af Rasmus Bregnhøi & Cato Thau-Jensen& Jørn Villumsen

Kan en ræv uden hale gifte sig med en Prinsesse uden prins? Hvad gør man, hvis ens far hverken tror på Gud eller Jesus?

Bliver man egentlig stor og stærk af at spise havregrød hver morgen? Og kan man være en superhelt i nattøj?

Læs historierne, som er fulde af ‘Fupz’, og få svar på det og meget, meget mere!

Bogen indeholder følgende historier af Kim Fupz Aakeson: Verdens grimmeste pige, En helt anden historie, Fandens far, Pigen der huskede det hele, Stor og stærk og Svendman. Fra 5 år.

 

Du kan læse mere om Fuld af Fupz her

 

Jan Lööf – De bedste historier

af Jan Lööf

I dette flotte samlebind hyldes en af Sveriges allerstørste børnebogsforfattere og tegnere.

Jan Lööf har i mere end 50 år skrevet og illustreret børnebøger i en helt særlig og magisk stil.

Dette nye samlebind indeholder 12 af hans bedste historier, bl.a. Morfar er sørøverHistorien om det røde æblePelles lommelygte og Viktor bygger en bro – selvfølgelig akkompagneret af hans smukke og finurlige tegninger. Bogen indeholder også et fyldigt forord og et interview med forfatteren.

Jan Lööf har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab, bl.a. Astrid Lindgren-prisen i 2011. Fra 5 år.

Du kan læse mere om Jan Lööf – De bedste historier her

 

Min første læsebog med Søren og Mette

af Ejvind Jensen & Knud Hermansen

Kan du huske den første bog, du læste selv? Min første læsebog med Søren og Mette er et flot samlebind med vores allesammens Søren og Mette, der er beregnet til den første læsning 0.-1. klasse.

Søren og Mette er gennem tiden blevet fremhævet som et af de allerbedste læsesystemer og er udviklet i tæt samarbejde med Alinea, Danmarks førende undervisningsforlag. I denne bog er de tre første læsebøger med Søren og Mette samlet.

De er velegnet som til læsetræning i hjemmet og ikke mindst til det nysgerrige førskolebarn.

Fra 5 år.

 

Du kan læse mere om Min første læsebog med Søren og Mette her

 

Børnenes H. C. Andersen

Af H. C. Andersen

Børnenes H. C. Andersen er en smuk gavebog med et stort udvalg af alle de klassiske H.C. Andersen-eventyr – og mesterligt illustreret af Svend Otto S.

Bogen indeholder følgende eventyr:

Snedronningen, Nissen hos Spækhøkeren, Lille Claus og Store Claus, Tommelise, Fyrtøjet, Prinsessen på ærten, Snemanden, Den grimme Ælling, Klods-Hans, Kejserens nye klæder, De vilde svaner, Hvad fatter gør, er altid det rigtige, Svinedrengen, Grantræet, Den standhaftige tinsoldat samt Hyrdinden og skorstensfejeren.

Fra 5 år.

 

Du kan læse mere om Børnenes H. C. Andersen her.

 

De allerbedste historier om Peter Pedal

af H. A. Rey

I 2016 kunne Peter Pedals fejrer sin 75-års fødselsdag. Det markerde vi med et stort, flot jubilæums-samlebind med de bedste historier om verdens nysgerrigste og mest eventyrlystne abe, der gang på gang roder sig ud i ballade.

Bogen indeholder intet mindre end 12 dejlige historier – blandt andet: Peter Pedal og fødselsdagsfestenPeter Pedal besøger en chokoladefabrikPeter Pedal hos tandlægenPeter Pedals første skoledagPeter Pedal opdager en dinosaur og Glædelig jul, Peter Pedal!

Fra 3 år.

Du kan læse mere om De allerbedste historier om Peter Pedal her

Du kan finde flere gode historier på carlsen.dk. God læselyst!