Kategori: Louisa Lorang

Foto: Skovdal & Skovdal

Louisa Lorang (f. 1976) er en kendt kogebogsforfatter, kok, og madskribent for bl.a. Alt for damerne og Aarstiderne. Hun er hertil særligt kendt fra GO’ Morgen Danmark og fra Maddysten på DR1.

Lorang har derudover har udgivet et væld af lækre kogebøger bl.a. Bælgfrugt, Hverdagsbazar, Pasta, Louisas billige favoritter, Grønne madpakker og meget mere.

Hendes kogebøger indeholder alt fra vegetariske og veganske opskrifter, forslag til lækre madpakker, forskellige slags brød, skønne deserter, fyldige salater samt små retter og smagfulde snacks.

Louisa Lorangs skønne kogebøger

Louisa Lorang har igennem sin karriere skrevet massevis af kogebøger fyldt med lækre opskrifter, som kan give dig inspiration til, hvad du skal lave i køkkenet. Disse indeholder blandt andet:

  • Grønne Madpakker
  • Småkager
  • Grøn mad på 30 minutter
  • Flyttehjemmefra-kogebog
  • Konfekt
  • Pasta
  • Asian style – små og store retter
  • Louisas Billige favoritter
  • Hverdagsbazar
  • Bælgfrugt

Louisa Lorangs vej til kogebogen

Louisa Lorang troede originalt, at hun skulle leve af teater. Hun ville skrive dramatik og var i mange år tilknyttet et teater, hvor hun både skrev stykker og instruerede. Ved siden af dette lavede hun dog mad til folks fester for at tjene penge. Senere byttede hun dog om, så maden blev den primære karriere, hvorimod teater blev noget, hun nød i fritiden.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorang: Det største kompliment er, når folk i virkeligheden laver min mad

Da Louisa Lorang først blev kokkeelev, var det ikke fordi, hun drømte om at stå i et Michelin-køkken en dag. Hun drømte derimod om at blive selvstændig. Da hun var ved at være ved vejs ende i uddannelsen, tog hun kontakt til et dameblad for at få sat en aftale op med dem. Hun begyndte derfor at arbejde som madskribent.

På et tidspunkt havde Louisa Lorang udviklet et hav af opskrifter, hvilket gjorde, at hun tog kontakt til et forlag, og dermed udkom hendes første kogebog. Den er blevet efterfulgt af mange flere.

Louisa Lorangs madfilosofi: “Aldrig at være fanatisk”

At man ikke skal være fanatisk, er Louisa Lorangs grundprincip. Det styrer faktisk alle hendes opskrifter og kogebøger. Hun elsker at afprøve nye tendenser, men det må aldrig blive fanatisk.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken

Meget af hendes inspiration til opskrifter kommer fra det, hun spiser. Hun spiser en masse forskelligt og bliver inspireret af det til at kreere nye opskrifter. Det er ikke så vigtigt, om det er fra en fin restaurant eller et gadekøkken, bare det får tænderne til at løbe i vand.